Nie jestes zalogowany. Do momentu zalogowania sie lub zarejestrowania sie nie bedziesz mogl chociazby zakladac nowych watkow... Rejestracja to 20 sekund!
Zapamiętaj

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zagrożenie
17-01-2010, 20:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2010 13:08 przez Henryk.)
zagrożenie

Droga leśna do leśniczówki od ul, Wyzwolenia i 3-go Maja. . .lubię to miejsce, z resztą nie tylko ja.
Dużo tam spotyka się spacerowiczów z Podlesia. . .są pary zakochanych, rodzice z małymi dziećmi, osoby z psami . . .
Jest to miejsce, które pozwala nam się wyciszyć i odetchnąć spokojem oraz przyjemnym leśnym zapachem.
Ostatnio jednak zdumiewa mnie obojętność, bierność osób i instytucji, które odpowiadają za porządek i nasze bezpieczeństwo.
Widzimy przechylone pod wpływem ciężkiego śniegu i lodu, drzewa.
Czy trzeba wielkiej wyobraźni, aby przewidzieć skutki tej niefrasobliwości?
Kiedy gospodarz tego terenu lub inni odpowiedzialni uskutecznią to, co należy do ich obowiązku. . . .?

Ps. Kilka dni temu otrzymałem post od admina tego portalu i ucieszyłem się.
Wiecie dlaczego ?
Zwrócono się do mnie w sposób bardzo grzeczny i motywujący z zachętą do odwiedzin tutaj oraz podzielenia się moimi uwagami ew. opiniami.
Z przyjemnością to czynie a jako dowód to post wyżej. . . .
. . . . pozdrawiam cieplutko wszystkich czytających i ewentualnie komentujących
HeejSmile

pozdrawiam Heej
odpowiedz
20-01-2010, 16:18
Co jest , nie słychać ? .! .
Tekst wiadomości jest wymagany. Uzupełnij go.

odpowiedz
21-01-2010, 23:18
RE: zagrożenie
Nie tylko tam jest taki cyrk Wink

Podobna sytuacja jest jadąc pomiędzy Sikorką a Ząbkowicami, przy czym tam nad dość ruchliwą drogą.
odpowiedz
26-01-2010, 18:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2010 18:22 przez Henryk.)

brawo,brawo . . . ! !
. . . .to klasyczny sposób na rozwiązywanie problemów przez urzędnika państwowego.
To najprostsza, najskuteczniejsza i najbardziej restrykcyjna metoda.
Czy nie można by inaczej, normalnie, po ludzku. . .?
Pewnie pojawią się jeszcze inne ogłoszenia, np.
" nie należy zjeżdżać na sankach z górki bo dzieci mogą się wywrócić "

. . . .brawo, brawo ! ! !
. . . pozdrawiam p. nadleśniczego z Siewierza. . . .Heej

pozdrawiam Heej
odpowiedz
28-01-2010, 16:01
Kiedy zakaz wychodzenia z domu?
odpowiedz
29-01-2010, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2010 14:27 przez Behemot.)
Ja tam bym się nie czepiał. Zrzucenie śniegu/lodu z drzew to ogromne koszty. Właścicielem są Lasy Państwowe i mogą zabronić wchodzenia do lasu kiedy chcą, odszkodowania za ewentualne wypadki by były wysokie i dodatkowo płatne z Naszych (podatników) kieszeni.
odpowiedz
02-02-2010, 22:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2010 13:15 przez Henryk.)
(29-01-2010 14:06)Behemot napisał(a):  Ja tam bym się nie czepiał. Zrzucenie śniegu/lodu z drzew to ogromne koszty. Właścicielem są Lasy Państwowe i mogą zabronić wchodzenia do lasu kiedy chcą, odszkodowania za ewentualne wypadki by były wysokie i dodatkowo płatne z Naszych (podatników) kieszeni.
. . .na pewno się nie czepiam, ale nie będę obojętny na nieuzasadniony dominat i sobiepaństwo. . . .
lasy są naszym dobrem wspólnym . . . a Lasy Państwowe jedynie nimi administrują
Rzecz w tym, iż można swój cel osiągnąć w różny sposób. . . .
nie tylko poprzez zakazy i "zamykanie lasu na klucz", które rodzą niezdrowy odruch i agresję.
Można to samo przedstawić w sposób "normalny, ludzki" traktując czytających jako ludzi myślących i inteligentnych.
Nie jesteśmy małpami . . . .(nie obrażając małp. . .hehehe)

P. Odnoszę, wrażenie, że źle odczytałeś moje intencje . . pozdrawiamHeej

pozdrawiam Heej
odpowiedz
04-01-2012, 19:20
Sniegu nie ma ,za to sonda a i owszem-szczatki...
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/szczatki...omosc.html

Pilnujcie terenu i nie dotykajcie bez rekawic...
My mamy kongres 15-tego

http://palikot.blog.onet.pl/II-Kongres-R...19363523,n

Chomik sie katapultowal,pracuje teraz u Goldstrema na wirowce i "robi" prad pod komputer...
Goldstream
odpowiedz
12-01-2012, 18:45
K...!

Uwaga
Na ulicy Brzozowa{tam gdzie Burm.}znowu okradli kanalizacyjne studzienki z pokryw!
Istnieje niebezpieczenstwo wypadku!
Wolniej!

odpowiedz
12-01-2012, 20:51
Coś mi tutaj śmierdzi.
"znowu"?????
"tam gdzie Burm"???????
Smile

odpowiedz
12-01-2012, 21:10
Ale belevue ,syf ten moj poprzednik.
Gumowe sciany,drzwi bez klamek i przydlugie mankiety

odpowiedz
18-01-2012, 22:14
Ocalić od zapomnienia ...

"20 stycznia1945roku wojska radzieckie wyzwoliły Łazy i okoliczne miejscowości z spod okupacji hitlerowskiej."

http://e.lazy.pl/x.node?id=38

odpowiedz
18-01-2012, 23:42
Hei !
Przyłączcie się do Naszej Akcji !
Róg 3-maja - 19-stycznia , i Wy zostawcie światełko pamięci albo chociaż przyjdźcie odwiedzić upamiętnioną na tę chwilę przestrzeń którą obronili dla nas Radzieccy Żołdacy !
Zróbcie gest!
Z poważaniem Grupa Goldstreama!
Nasze światełko już tam będzie na Was czekało Smile
Ps: Wandale noszą na pewno rękawice ,zatem wytrzyjcie swój ewentualny niechcący udział w akcji wandali ( zetrzyjcie na wszelki wypadek swoje linie papilarne ).
Dziękujemy .

odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Skocz do:

KontaktStrona główna - Łazowianie.plWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS