Nie jestes zalogowany. Do momentu zalogowania sie lub zarejestrowania sie nie bedziesz mogl chociazby zakladac nowych watkow... Rejestracja to 20 sekund!
Zapamiętaj

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
blog Tadeusza
12-10-2010, 15:12
RE: blog Tadeusza
Ale popiera Pan Czopa ,niech pan poczyta jego bloga tam aż roi się o pochwalnych i pełnych miłości wyznań do Jarosława, Pisu. A jeżeli wiesza Pan zdjęcie Jarka w oknie przed wyborami ,to co ma oznaczać koalicję PO i PIS? Jest Pan takim samym sympatykiem pisu i jarka jak Czop i przynajmniej przyznaj się pan do tego.
Nie muszę się podpisywać bo nie pcham się na stołek radnego jak niektórzy i dlatego tak bardzo eksponują swoje nazwiska na forum.

12-10-2010, 15:23
NajnowszePolityka21.06.2010 08:26
0 Dziękujemy!
Dziękuję wszystkim tym, którzy poparli we wczorajszym głosowaniu kandydaturę Pana Jarosława Kaczyńskiego. Wierzę, że jeżeli wygra to będzie prezydentem rozważny i odważny, który świetnie będzie reprezentował interesy polskich obywateli w kraju jak i za jego granicami.

Apeluje do wszystkich, którym na sercu leży dobro Polski aby 4. lipca poparli kandydaturę Jarosława Kaczyńskiego!

To tylko próbka z bloga Czopa.
A sympatyzowanie z PiS to nie zbrodnia. I można się do tego przyznać .Chyba że boi się pan opini przyszłych wyborców (kandydat na radnego Marek Ziaja) bo Pis raczej kochany w Łazach nie jest.

12-10-2010, 16:34
Plakat wyborczy Jarosława Kaczyńskiego w swoim oknie wywiesił mój syn, który działa w Komitecie Powiatowym PiS w Zawierciu.
Nie jestem człowiekiem PiSu, jestem gospodarczo na prawo od PiSu, a światopoglądowo na lewo.
Zdefiniowałbym się jako konserwatywny liberał, ale tak - w poglądach najbliżej mi do PiSu - do jego liberalnego skrzydła, czego się nie wstydzę.
Nie jestem populistą i nie mówię tego co jest modne, bo wtedy zachwalałbym burmistrza Kaczyńskiego, czego nie czynię.
12-10-2010, 17:34
Ja,gdybym była zwolenniczką PO-PIS nie wieszałabym przed wyborami w oknie plakatu Jarosława Kaczyńskiego.To też chyba o czymś świadczy.
12-10-2010, 17:40
Panie Marku wcześniej napisał Pan że Czop jako radny niebardzo dbał o swój rejon czy coś takiego, a popiera go Pan na burmistrza ,jakaś niekonsekwencja w myśleniu ,albo dobry albo kiepski trzeba wybrać . A to wychodzi to tak " jak panna która by dała ale tak żeby cnoty nie stacić"

12-10-2010, 18:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 18:52 przez KonradK.)
(11-10-2010 20:23)marek.ziaja napisał(a):  Dołożyłbym wszelkich starań, aby cmentarz parafialny został otwarty.
Droga i boisku na Młynku jest do wymiany. Trzeba się tym zając.
Radny Czop nie do końca dba o swoje osiedle. Przywróciłbym klub szachowy. Szachy rozwijają myślenie i młodzież ma prawo wybrać czy chce czy nie chce uczęszczać na zajęcia.
W klubie było zawsze ok. 25 zawodników z gminy Łazy w wieku 10-20 lat.
Cóż, nie jestem na wylocie w żadnym wypadku. Smile
Jestem jej współwłaścicielem, nadzoruję zagadnienia techniczne [wykonywanie paneli higienicznych, kolejek rurowych, Lini ubojowych i rozbiorowych etc.]
Nie chce zostać radnym, żeby 'nachapać się' diety, ale żeby zrobić coś dla gminy i jej mieszkańców. Mam coraz więcej wolnego czasu i chciałbym go poświecić mieszkańcom gminy.

Panie Marku, kilka spraw:
zamknięty cmentarz parafialny to "zasługa" w największej mierze ks. Leonarda, który zrobił cmentarz kompletnie "na lewo" bez jakichkolwiek pozwoleń projektów itp, itd.
kazdy z nas chcąc zbudować garaż czy altanę w ogrodzie musi wystąpić o różne pozwolenia a ksiądz nie pomyslal o czymkolwiek...
i stąd problem
Gmina podjela sie wyprostowania tematu, zapłaciła za projekt prawie 20 000 zł i zrobiła wszystko co mogła, aby cmentarz został jak najszybciej ZALEGALIZOWANY
proponuję bliżej zainteresować się tematem i samemu wyciągnąć wnioski kto zawalił a kto starał się zminimalizować straty i pomóc, jestem gotów do merytorycznej dyskusji na argumenty w tym temacie Smile

Droga na Młynek jest powiatowa o ile się orientuję i tam trzeba uderzyć silnie, żeby się z nami liczyli a nie "olewali" na kazdym kroku jak w tej kadencji...

klub szachowy
o ile pamiętam jak jeszcze bylem w MOKu i zmieniła się sytuacja prawna jeśli chodzi o kluby szachowe, wyłozylismy jako MOK ok 2000zł na licencje dla zawodników, w tym m. in niesamowicie zdolnego młodego człowieka, szachisty, Pana Syna
krótko po tym, Prezes Klubu stwierdził, ze nie będzie się tym zajmował i BEZ MOJEJ WIEDZY rozwiązał klub i wyrejestrował go, czym przekreślił owe licencje
wynegocjowalem wtedy z Burmistrzem, że odrodzimy Klub jako sekcję szachową Uczniowskiego Klubu Sportowego Jedynka i poprzez konkurs dla uczniowskich klubów sportowych będziemy go finansować...
powiem szczerze nie wiem jaka jest w tej chwili sytuacja w tej materii, ale mając na uwadze wcześniejsze kroki władz gminy w tej kwestii, myślę że nikt na złość na pewno nie kładł szachistom kłód pod nogi i na pewno nie kładzie

Pozdrawiam
Konrad Knop
12-10-2010, 18:11
Pojęcie PO-PiS tyczy się czasu po wyborach parlamentarnych w 2005r.
W samorządzie dalej jestem zwolennikiem teorii, że czas najwyższy, żeby władze w powiecie przejęła koalicja partii prawicowych, która jeszcze nie rządziła, w której jest nadzieja na lepsze jutro.
Jeśli chodzi o plakat wyborczy. Cóż, nie mam powodu, żeby zabronić mojemu synowi wywieszać na jego oknie plakatu, który jest zgodny z jego poglądami. Nie narzucam ludziom swojej woli.
On ma swój rozum, jak na swój wiek jest dojrzały, a nic złego w wywieszeniu plakatu wyborczego w jego oknie nie dostrzegłem, więc plakat wisiał.
Napisałem, że radny Czop mógłby lepiej wypełniać swoje obowiązki radnego - to było sedno mojej wypowiedzi. Ale wiem też, że nie ma ludzi idealnych, bez skazy.
Dlaczego popieram Tadeusza?
Dlatego, że uważam, że jako doświadczony samorządowiec lepiej sprawdziłby się w kierowaniu gminą w okresie tak ogromnego zadłużenia gminy niż Maciek Kaczyński.
Przez te 4 lata kierował własną firmą, oglądał poczynania burmistrza z fotelu radnego i myślę, że te doświadczenia pozwoliłyby mu dobrze sprawować mandat burmistrza.
Kolejnym atutem Tadeusza Czopa w moim domniemaniu jest jego wiek.
Jeśli wygra wybory to kończąc kadencje będzie miał 68 lat i nie sądzę, że będzie wtedy startował na burmistrza. Dzięki temu jego inwestycję [których zbyt wiele nie będzie patrząc na stan finansów] będą równomiernie rozłożone na 4 lata, a nie na ostatni rok wyborczy, aby "ludzie widzieli, że coś się dzieje, że gmina się rozwija".
Przyznacie mi, że największa najwięcej inwestycji Maciej Kaczyński przewidział na rok wyborczy. Zagrania czysto pr.
Jak zazwyczaj się robi. Wiem, ale to, że większość tak robi, nie znaczy, że to jest dobre.
12-10-2010, 18:23
z całym szacunkiem...
to nie zagranie PR tylko wychodzenie przez 3 lata z dołka pozostawionego przez Pana Tadeusza
przypominam zadlużenie Gminy w momencie jego odwołania to 49,7% budżetu przy 50% możliwych
i na jakie inwestycje to poszło, dalej czekamy na wykaz tych 12 lat kadencji...
Maciej przy takich inwestycjach nei doszedł i nigdy nie dojdzie do takiego wskaźnika bo jest na to zbyt inteligentny, żeby sobie samemu tak wiązać ręce...
a inwestycje widzimy wszyscy gołym okiem
co do doświadczenia samorządowego Tadeo...

wiem, że to nieprawdopodobne, ale przez 4 lata zobaczyłem, że tadeusz ma ZEROWĄ wiedzę na temat praw obowiązujących gminę, burmistrza i wszelkie jego agendy..
mam na ten temat mnóstwo anegdot,
na komisjach wszelakich niejednokrotnie usilowalem merytorycznie na gruncie obowiązujacego prawa porozmawiać z tadeuszem, wyjasniać jego absurdalne zarzuty, co kończylo się przeważnie obrażaniem się i wychodzeniem z komisji lub sesji przez pana radnego tadeusza c.
tadeusz dużo mówi, ale merytorycznie sensu w tym żadnego, praktycznie każde zdanie można spokojnie logicznie podwazyć, jego pytania to przeważnie insynuacje nie podparte jakimkolwiek dowodem

Prawda Panie Tadeuszu? Pamięta Pan nasze potyczki słowne? w wolnej chwili przypomnę okoliczności ku niewątpliwej uciesze Szanownych Forumowiczów Smile

MOIM ZDANIEM TADEUSZ CZOP NIE MA KOMPLETNIE ŻADNEGO PRZYGOTOWANIA MERYTORYCZNEGO DO PIASTOWANIA STANOWISKA BURMISTRZA ŁAZ

z calym szacunkiem Pani ktora sprząta w urzedzie przez dwanaście lat nauczyłaby się wiecej o procedurach tam obowiązujących Smile
12-10-2010, 18:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 18:45 przez kwiatek.)
Szanowny Panie Konradzie.
Cmentarz.
Rozmawiałem długo w tej sprawie z księdzem dziekanem.
Cmentarz został grodzony przeszło 20 lat temu za czasów, gdy naczelnikiem gminy był aktualny radny Skręt. Ksiądz proboszcz zwrócił się o pozwolenie na grodzenie cmentarza.
Naczelnik gminy tego pozwolenia mu udzielił, jednak nie na piśmie, czego ksiądz nie wymagał.
Taki był ustrój. Jak komunista coś powiedział, to tak było, nie żądało się tego na piśmie, bo jeszcze by się rozmyślił. Zgodzę się, że powinien chcieć to zezwolenie na piśmie, jednak bał się, że naczelnik zmieni zdanie i zabroni grodzenia cmentarza. Proboszcz zrobił to dla nas, dla naszych przodków. Dobrze nam jest teraz krytykować to, bo żyjemy w innym ustroju.
Wtedy było inaczej. Słowne pozwolenie wystarczyło.
Przez 12 lat burmistrzowi Czopowi kwestia ta nie przeszkadzała, bo jako praktykujący katolik znał problemy finansowe parafii. Problem się pojawił, gdy władzę przejął burmistrz Kaczyński, który skądinąd z kościołem za wiele wspólnego nie ma.
Zmieniło się prawo?
Czy to nie siostra Macieja Kaczyńskiego 'nasłała' telewizję na księdza dziekana i zrobiła z niego przestępce?
Jeśli chodzi o te 20 tys. Panie Konradzie... z darowizn ludzi i tacy ten projekt został wykonany.
12-10-2010, 18:36
Panie Marku,
nie z darowizn bo fv zapłaciła Gmina, służę kopią fv w razie konieczności
nie burmistrz zamknął cmentarz tylko Powiatowy Nadzór Budowlany który ma z burmistrzem tyle wspólnego co pięść z nosem
a temat o siostrze.... darujmy sobie
jaki interes miałby Kaczynski w zamykaniu cmentarza w Łazach
niech Pan sobie odpowie na to pytanie bo dla mnie to byłaby głupota kompletna
12-10-2010, 18:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 18:49 przez kwiatek.)
Ksiądz dziekan nie wie nic o pieniądzach, które gmina włożyła w pomoc cmentarzowi.
Byc może nie ma wiedzy w tej sprawie, w co nie do końca chce mi się wierzyć.
Panie dyrektorze, doskonale Pan wie, że sprawny burmistrz, który ma dużo znajomych i wszystko potrafi załatwić - za jakiego się uważa p. Maciej załatwiłby kwestie cmentarza raz dwa. Na ten projekt ksiądz dziekan zbierał pieniądze i nie mam powodów, żeby nie wierzyć mu, że na to właśnie poszły te pieniądze.
Artykuł o księdzu dziekania.
Przecież doskonale wie Pan w jakim świetle postawiło to księdza. Nie sądzę, aby efekt był przeciwny.
Doskonale wiecie, że kościół jest wam przeciwny i popiera Tadeusza Czopa, co napewno nie podoba wam się.
Dlaczego burmistrz miałby zamknąć cmentarz?

Nie oskarżyłem p. Macieja, że zamknął cmentarz, ale powiedziałem, że za jego kadencji cmentarz został zamknięty i jeśli do czasu wyborów fakt ten się nie zmieni, jeśli zostanę wybrany na radnego gminy Łazy, zrobię wszystko aby sytuacja ta diametralnie została zmieniona, czyli przywrócona do normalności.
12-10-2010, 18:44
Chyba kiepsko mu szło to kierowanie firmą przez te cztery lata skoro pcha się na burmistrza.
Tylko dlaczego ma te wyroki (za wybryki jako burmistrz) przecież niewinnych nie skazują.

12-10-2010, 18:51
Niech Pan sobie wyobrazi Panie Marku, że sprawa była tak zabagniona, że wszelkie znajomości itp rzeczy które Pan sądzi nie wystarczyły...
nie wiem czy ksiądz ma świadomość, nie wiem czy popiera, nie interesuje mnie to
żyjemy w państwie prawa i ksiądz powinien mieć świadomość łamania obowiązujących przepisów, nie jest świętą krową w Indiach...
a jak nie daje rady tego ogarnąć, to od tego jest emerytura niestety każdy z nas stanie kiedyś przed tym dylematem Sad
12-10-2010, 19:12
Pan Ziaja by chciał żeby kościół mógł robić co mu się podoba i budował bez zezwoleń,
pisanie że burmistrz powinien "po znajomości" załatwić sprawę cmentarza (samowoli budowlanej) jest podrzeganiem do przestępstwa . Pewnie Tadziowi przyszłoby to bez trudu bo jedno więcej nie robi mu żadnej różnicy. Widocznie załatwiał takie sprawy kolesiom za STARYCH DOBRYCH CZASÓW, a pan ziaja jest chyba dobrze poinformowany skoro poruszył tą kwestię.

12-10-2010, 19:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 19:33 przez kwiatek.)
Nie, ja po prostu uważam, że gdyby ta kwestia nie została rozdmuchana przez siostrę Macieja Kaczyńskiego, sprawy w ogóle by nie było.
O ile pamięć mnie nie myli, najpierw był reportaż, potem zamknięcie cmentarza.
Mogę się mylić, bo to jednak było dawno temu.
A jeśli pamięć mnie nie myli, nie sądzę, aby ten reportaż nie miał zamierzenia - uderzyć w kościół, bo był przeciwny kandydaturze Macieja Kaczyńskiego na burmistrza.
Czy ksiądz "ugrzązł w bagnie" bardziej za kadencji burmistrza Kaczyńskiego, czy był w nim tak samo bardzo jak wcześniej? Czy zmieniło się coś, że nagle Nadzór Budowlany zamknął cmentarz, czego nie uczynił za kadencji Tadeusza Czopa?
Jeśli tak, prosiłbym o te informację.
12-10-2010, 19:35
(12-10-2010 19:32)marek.ziaja napisał(a):  Nie, ja po prostu uważam, że gdyby ta kwestia nie została rozdmuchana przez siostrę Macieja Kaczyńskiego, sprawy w ogóle by nie było.
O ile pamięć mnie nie myli, najpierw był reportaż, potem zamknięcie cmentarza.
Mogę się mylić, bo to jednak było dawno temu.
A jeśli pamięć mnie nie myli, nie sądzę, aby ten reportaż nie miał zamierzenia - uderzyć w kościół, bo był przeciwny kandydaturze Macieja Kaczyńskiego na burmistrza.
Czy ksiądz "ugrzązł w bagnie" bardziej za kadencji burmistrza Kaczyńskiego, czy był w nim tak samo bardzo jak wcześniej? Czy zmieniło się coś, że nagle Nadzór Budowlany zamknął cmentarz, czego nie uczynił za kadencji Tadeusza Czopa?
Jeśli tak, prosiłbym o te informację.

chodziło głównie o wody gruntowe,o skażenie epidiologiczne. sam byłem świadkiem jak trumnę z ciałem do grobu pełnego wody wkładali
a tak na marginesie to super kaplice Ks. Leonad wybudował.

12-10-2010, 19:39
Trzy niezależne komisje uznały, że wody na terenie cmentarza nie ma.
Poza tym sprawa głownie dotyczy ogrodzenia cmentarza, a nie wody na jego terenie, której jak twierdzą komisje nie ma.
12-10-2010, 19:40
oj zmieniło się trochę jak Kaczyński został burmistrzem.... prawo prawem się stało a nie wydmuszką Smile
12-10-2010, 19:41
wodę w grobie widziałem na własne oczy,reszte sprawy nie znam
(12-10-2010 19:40)KonradK napisał(a):  oj zmieniło się trochę jak Kaczyński został burmistrzem.... prawo prawem się stało a nie wydmuszką Smile

Konrad za twojej bedzie jeszcze lepiej. uwierz w siebie

12-10-2010, 19:44
komisje może twierdzą, ale tak jak kolega Bad bylem na takim pogrzebie gdzie trumnę do wody wkładali....

Skocz do:

KontaktStrona główna - Łazowianie.plWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS