|
blog Tadeusza
|
|
12-10-2010, 19:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 20:00 przez kwiatek.)
|
|||
|
|||
|
RE: blog Tadeusza
Może było po ulewie.
Ale to jest zmiana tematu.Cmentarz został zamknięty z powodu braku pisemnej zgody na ogrodzenie go. Powodem nie była woda. Rozumiem, że nie pomyliłem faktów, że najpierw był reportaż siostry Macieja Kaczyńskiego, a potem zamknięcie cmentarza. Jeżeli p. Gabriela jest dziennikarką, niezależną jak mniemam, to dlaczego nie zrobiła tego reportarzu przed wyborami, tylko od w niedalekim czasie po? Nie znała tematu? Stąd pochodzi, powinna znać. A może to było powyborcze rozliczenie z kościołem, który poparł Tadeusza Czopa? Ja tego nie wiem. Nie chce nikogo osadzać. Jeśli tak było, było to zachowanie przekraczające niezależność dziennikarską i moralność ludzka. Jeden z moich szanownych przedmówców skomentował zarzut Tadeusza Czopa o nepotyzmu w gminie Łazy odnoszącego się do sytuacji Konrada Knopa, w którego wyjaśnienia nie mam powodu nie wierzyć, w następujący sposób: "Przeprowadził zwycięską kampanie, więc zasłużył na ciepłą posadkę" - nie przytaczam dokładnie słów, ale taki był sens tej wypowiedzi. Cóż, prawie wszędzie tak robią, tak jest przyjęte. Ale czy jest to dobre? Moim zdaniem nie. A argument, że tak robią wszyscy jest głupi. Czy jeśli wszyscy kradną, znaczy, że kraść można? Co to znaczy większość, prawie wszyscy? To znaczy, że jak większość powie, że trawa jest niebieska to nagle przestanie być zielona i stanie się niebieska? |
|||
|
12-10-2010, 20:02
|
|||
|
|||
|
Myślę, że gdyby Pani Gabriela faktycznie chciała coś komuś udowadniać, lub nie daj Bóg Burmistrz Maciej Kaczyński, to zrobione by to jeszcze zostało za kadencji p. Tadeusza Czopa.
|
|||
|
12-10-2010, 20:08
|
|||
|
|||
|
Właśnie nie, dlatego, że wtedy nie mógłby liczyć na poparcie ludzi kościoła.
Przed wyborami nastawić przeciwko sobie tak dużą grupę społeczna jaką jest kościół katolicki to samobójstwo. |
|||
|
12-10-2010, 20:13
|
|||
|
|||
|
Przecież nikt by nie musiał wiedzieć czyja to zasługa, grunt to niedopełnienie ze strony wiadomo kogo : )
|
|||
|
12-10-2010, 20:41
|
|||
|
|||
|
Ksiądz nagłośniłby kto jest autorem reportażu.
Tadeusz nie wyszedłby na tego, który nie przestrzega prawa, tylko tego, który broni kościoła, nie pozwala zamknąć cmentarza. Uderzyłoby to w Macka Kaczyńskiego i wzmocniło kościelny elektorat Tadeusza Czopa. |
|||
|
12-10-2010, 20:42
|
|||
|
|||
|
Czy jeśli wszyscy kradną, znaczy, że kraść można?
Co to znaczy większość, prawie wszyscy? To znaczy, że jak większość powie, że trawa jest niebieska to nagle przestanie być zielona i stanie się niebieska? A czy jak Czop jest przestępcą to znaczy że ma być burmistrzem? |
|||
|
12-10-2010, 20:53
|
|||
|
|||
Pan Ziaja niczym obrońca krzyża ,staje po stronie Tadzia i kościoła.Niech się Pan nazwie Prawdziwym Polakiem ,Kaczyńskiego Macieja szatanem i uzurpatorem. Tu jst polska chciałoby się zawołać........ |
|||
|
12-10-2010, 21:13
|
|||
|
|||
|
Na mieście mówią (plotka taka chodzi ) że Tadeo obiecał ponoć firmie Ziaji jakąś działkę pod nową halę czy coś takiego. Ale pod warunkiem że zostanie namaszczony na burmistrza.
Ale czy to prawda ? Ludzie tam różne głupoty gadają. |
|||
|
12-10-2010, 21:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 21:39 przez kwiatek.)
|
|||
|
|||
|
"A czy jak Czop jest przestępcą to znaczy że ma być burmistrzem?"
Chyba się nie zrozumieliśmy. Co to znaczy "ma być burmistrzem"? Może zostać burmistrzem, jeśli nie jest skazany prawomocnym wyrokiem sądu - wedle naszego prawa, a takim wyrokiem nie jest skazany. Był plan wybudowania hali w Łazach, ale w końcu wybraliśmy Jaworzno na miejsce hali. Hala jest wykończona, przeprowadzka jest przewidziana na grudzień tego roku. |
|||
|
13-10-2010, 12:20
|
|||
|
|||
(12-10-2010 21:38)marek.ziaja napisał(a): "A czy jak Czop jest przestępcą to znaczy że ma być burmistrzem?"czy dobrze zrozumiałem ? były plany iwestycji w gminie Łazy przez frme w której pan pracuje?Co wpłyneło na lokalizacje w Jaworznie? |
|||
|
13-10-2010, 12:35
|
|||
|
|||
|
Prawdopodobnie przegrana Czopa w poprzednich wyborach.
|
|||
|
13-10-2010, 12:35
|
|||
|
|||
|
no cóż, z tego co pamiętam to w momencie przystępowania do konkursu na Dyr MOKu nie byłem jakimś bezrobotnym żulem spod budki z piwem, prowadziłem od lat w Zawierciu spokojnie prosperującą Agencję Reklamową i z tego, co pamiętam "ta ciepła posadka" w tamtym czasie z jednej strony kazała mi pracować kilka lat bez urlopu nie patrząc na świątek, piątek, niedzielę a z drugiej moje dochody spadły, a prawo nie pozwala "dorabiać" osobie pełniącej takie stanowisko...
myślę, że jeśli bym się na nim nie sprawdzał to już dawno bym poleciał, tu nie ma zmiłuj, zresztą sam bym odszedł do pracy na własny rachunek, która akurat w moim przypadku wymagała mniej zaangażowania i wiązała się z wyższymi dochodami a już mówienie o nepotyźmie w przypadku współpracy mojej i Burmistrza to jakaś paranoja... ani to jak to się mówi mój brat ani swat w najbliższym wydaniu Kuriera ukaże się zresztą sprostowanie do wywiadu z Tadeuszem, którego zażądałem na podstawie odpowiednich przepisów prawa prasowego |
|||
|
13-10-2010, 13:29
|
|||
|
|||
|
Doszedłem do wniosku, że u nas miejsca pracy są w zły sposób rozdawane. Dyrektorem gimnazjum została nauczycielka geografii, która na lekcjach obgadywała innych nauczycieli, a lekcje prowadziła tragicznie, bo większość czasu się przegadywało. Pani Staniaszkowa kolejna nauczycielka zostaje radnym (nie wiem jaką funkcję dokładnie pełni). Pan Maciej nagle został burmistrzem bez doświadczenia w tej dziedzinie, aczkolwiek wywiązuje się w 200 % z tej roli. Łukasz młody chłopak bez dużego doświadczenia zostaje informatykiem, aczkolwiek z drugiej strony dobrze, że młode osoby pojawiają się w urzędzie, ale w Łazach jest dużo lepszych fachowców z doświadczeniem. Pan Konrad zostaje dyrektorem OSIR'u - to miejsce powinno być wyłącznie dla osoby z wieloletnim doświadczeniem na podobnym stanowisku, bo jest czym zarządzać i jest to bardzo ważne dla rozwoju gminy jak i z punktu finansowego ( w temacie o oświadczeniach napisałem, żeby Pan z łaski swojej zadbał chociaż o zaniedbane boisko przy szkole nr 3 na osiedlu, skoro jest Pan dyrektorem, który spełnia w 100 % swoje obowiązki).
I na znalazłem cytat Pana Tadka: TC: - "Szefem spółki Promax (zajmuje się między innymi oczyszczaniem ścieków, obsługą targowiska miejskiego, utrzymaniem dróg, ulic, zieleni) jest Mariusz Kołton, który wywodzi się z rodziny żony burmistrza. Łukasz Nowak, który negatywnie pisał o mnie dla portalu lazowianie.pl, został informatykiem w urzędzie. Dyrektorem OSiR-u jest Konrad Knop - były szef komitetu wyborczego M. Kaczyńskiego. To o czymś świadczy." Nie mówię, że te osoby są na nieodpowiednich stanowiskach, ale te miejsca powinny być dla osób z branży. Gdybym ja został BURMISTRZEM, to pierwsze co robię to obniżam sobie pensję do 5 tys. zł i pozostałym osobom również obniżam do 4-5 tys. zł miesięcznie patrząc na sytuację w jakiej miasto się znajduje, czyli zadłużenie. A jak wspomniałem za takie obniżki można co roku postawić conajmniej 1 boisko jakie powstało na osiedlu. Wg mnie i wielu ludzi ten urząd to jest maszynka do nabijania pieniędzy, wcale się nie dziwię. Ale nie pamiętam, aczkolwiek chyba nie ma takiej osoby, która obniżyła by sobie pensję. Z tego co wiem tylko same podwyżki są w urzędzie. |
|||
|
13-10-2010, 13:59
|
|||
|
|||
(13-10-2010 13:29)Gość napisał(a): Doszedłem do wniosku, że u nas miejsca pracy są w zły sposób rozdawane. Dyrektorem gimnazjum została nauczycielka geografii, która na lekcjach obgadywała innych nauczycieli, a lekcje prowadziła tragicznie, bo większość czasu się przegadywało. Pani Staniaszkowa kolejna nauczycielka zostaje radnym (nie wiem jaką funkcję dokładnie pełni). Pan Maciej nagle został burmistrzem bez doświadczenia w tej dziedzinie, aczkolwiek wywiązuje się w 200 % z tej roli. Łukasz młody chłopak bez dużego doświadczenia zostaje informatykiem, aczkolwiek z drugiej strony dobrze, że młode osoby pojawiają się w urzędzie, ale w Łazach jest dużo lepszych fachowców z doświadczeniem. Pan Konrad zostaje dyrektorem OSIR'u - to miejsce powinno być wyłącznie dla osoby z wieloletnim doświadczeniem na podobnym stanowisku, bo jest czym zarządzać i jest to bardzo ważne dla rozwoju gminy jak i z punktu finansowego ( w temacie o oświadczeniach napisałem, żeby Pan z łaski swojej zadbał chociaż o zaniedbane boisko przy szkole nr 3 na osiedlu, skoro jest Pan dyrektorem, który spełnia w 100 % swoje obowiązki).HEHEHHEEHEEE popieram !!!!!! |
|||
|
13-10-2010, 14:01
|
|||
|
|||
|
Decyzja o budowie hali w Jaworznie została podjęta w 2005r.
Dlaczego? Przeważyły strategiczne względy. Międzynarodowi kontrahenci kojarzą Niro-Tech Jaworzno z Jaworznem. Od lat tam znajduje się nasza firma i stwierdziliśmy, że wygodniej będzie zbudować halę produkcyjna w pobliskim miejscu, też w Jaworznie. Działka o podobnej wielkości w tym przypadku 2ha była niewiele droższa. Sprawowanie funkcji burmistrza przez Tadeusza Czopa nie miała z tą decyzją nic wspólnego. |
|||
|
13-10-2010, 14:06
|
|||
|
|||
(13-10-2010 14:01)marek.ziaja napisał(a): Decyzja o budowie hali w Jaworznie została podjęta w 2005r. rozumiem.pozdrawiam |
|||
|
13-10-2010, 15:37
|
|||
|
|||
|
Gość, wytłumacz w takim razie dlaczego np. na moje stanowisko były aż 3 chętne osoby w ramach konkursu.
Przecież tu się nikogo nie wybiera 'z ręki', jest normalny konkurs itd. Wcześniej byłem informatykiem w KPP Zawiercie, gdzie dostałem się również przez konkurs pokonując ponad 20 osób. |
|||
|
13-10-2010, 17:15
|
|||
|
|||
|
Chciałem zwrócić uwagę, że stanowisko zostało obsadzone przez młodego człowieka zamiast doświadczonego z wieloletnim stażem pracy. Jak zauważyłeś pochwaliłem, że młode osoby mogą się starać o pracę w urzędzie. Ale urząd to jest miejsce, w którym powinny pracować osoby z bardzo wysokimi kwalifikacjami zawodowymi, ze stażem w branży. Ale tak nie jest, nie mówię tu o Tobie, ale o innych ludziach, którzy myślą, że mogą wszystko zarabiając te 70-80 tys. zł rocznie i mówią, że mają ciężką pracę i nadmiar obowiązków, a miasto jest nadal "zasyfione". Może wyolbrzymiam sprawę jak na Polskie warunki, ale mieszkając we Włoszech przez kilka lat, miasto rozwinęło się w rok czasu tak jak nasze w 10 lat. Tylko, że tam nie ma tylu urzędników, pensje są na poziomie tak jak pisałem około 4-5 tys. zł i urzędnicy chcąc zarobić więcej, pracują jeszcze gdzieś indziej lub prowadzą własne firmy. U nas jest tak jak dostaniesz stołek to chcesz naciągnąć jak najwięcej kasy, bo niby te 100 tys. zł na rok to mało patrząc na cały budżet miasta. A to podwyżka o 500 zł, bo co ? Bo to jest mało i budżet tego w większym stopniu nie odczuje. Jest inaczej ?
|
|||
|
13-10-2010, 20:26
|
|||
|
|||
|
Panie Konradzie, czy prawdą jest, że będzie Pan kandydował do rady powiatu zawierciańskiego z listy partii Platforma Obywatelska?
|
|||
|
14-10-2010, 06:16
|
|||
|
|||
| RE: blog Tadeusza | |||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Ale to jest zmiana tematu.
Pan Ziaja niczym obrońca krzyża ,staje po stronie Tadzia i kościoła.