Nie jestes zalogowany. Do momentu zalogowania sie lub zarejestrowania sie nie bedziesz mogl chociazby zakladac nowych watkow... Rejestracja to 20 sekund!
Zapamiętaj

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
blog Tadeusza
30-06-2010, 22:47
RE: blog Tadeusza
tak czy inaczej takim przedłużaniem działa tylko na własną niekorzyść bo nawet jak jakimś cudem wygra i wyrok się uprawomocni to jest koniec tadzika

30-06-2010, 22:49
Ludzie... skąd wy macie takie informacje?
Usłyszeliście w sklepie czy na targu, a może ojciec Rydzyk mówił czy ksiądz proboszcz na kazaniu, a może w szkole polonistka [kto się uczył w Łazach wie o kim mowa]?
Używajcie głowy, to nie boli!
Nie sztuką jest rzucić oskarżenie... Sztuką jest je udowodnić.
30-06-2010, 22:50
(30-06-2010 22:49)sebek napisał(a):  Ludzie... skąd wy macie takie informacje?
Usłyszeliście w sklepie czy na targu, a może ojciec Rydzyk mówił czy ksiądz proboszcz na kazaniu, a może w szkole polonistka [kto się uczył w Łazach wie o kim mowa]?
Używajcie głowy, to nie boli!
Nie sztuką jest rzucić oskarżenie... Sztuką jest je udowodnić.

udowodnione będzie wraz z publikacją wyroku Angel
przecież tadzik ma tylu przyjaciół że na pewno nikt głośno nie napisze o tym

30-06-2010, 22:52
Ale skąd wiecie, że sprawa jest w toku?
Konkretnie!
30-06-2010, 22:52
Kolejny denerwujący przypadek - Gość, który pisze o końcowym wyroku. Zero pojęcia na temat tego, na jaki się wypowiada (mówię to nie chcąc urazić lecz bardziej uświadomić). Zgodnie z prawem Tadeusz może kandydować, skoro przegrał sprawę z oskarżenia PRYWATNEGO. Niedowiarków oraz autora tego wpisu zachęcam do zapoznania się z ustawą o wyborze wójta burmistrza prezydenta. Wink
Dotychczas żaden z piszących nie wspomniał nic złego na temat Macieja, a wszyscy uczepili się Tadeusza. Może warto o czymś sobie przypomnieć? O czymś istotnym, a do tej pory - przemilczanym. Na przykład dług gminy, który jest przeraźliwie wysoki bo wynosi aż 54% budżetu. Istotne jest to, że budżet na najbliższe lata jest zablokowany bo nie będzie możliwe robienie inwestycji... a wyłącznie spłacać dług gminy zaciągnięty przez Kaczyńskiego, bo ten nie jest w stanie godnie i porządnie (i przede wszystkim - umiejętnie) zarządzać i gospodarować pieniędzmi.
30-06-2010, 22:56
przypadkowo tu zajrzalem i az omniemalem z zachwytu jakie zainteresowanie panem czopem. o.o
nie chec sie wypowiadac w kwestii prawnej bo nie jestem prawnikiem a socjologiem ale na moje oko jesli zanieczyscil jakis teren na ktorym jakis budynek mial powstac [mowa o wlascicielu ktory zobaczyl cos i dupa] to moze wytoczyc sprawe inz. czopowi z oskarzenia prywatnego a nie publicznego co panstwu nic do tego skoro teren prywatny.

30-06-2010, 22:56
(30-06-2010 22:52)zyleta napisał(a):  Kolejny denerwujący przypadek - Gość, który pisze o końcowym wyroku. Zero pojęcia na temat tego, na jaki się wypowiada (mówię to nie chcąc urazić lecz bardziej uświadomić). Zgodnie z prawem Tadeusz może kandydować, skoro przegrał sprawę z oskarżenia PRYWATNEGO. Niedowiarków oraz autora tego wpisu zachęcam do zapoznania się z ustawą o wyborze wójta burmistrza prezydenta. Wink
Dotychczas żaden z piszących nie wspomniał nic złego na temat Macieja, a wszyscy uczepili się Tadeusza. Może warto o czymś sobie przypomnieć? O czymś istotnym, a do tej pory - przemilczanym. Na przykład dług gminy, który jest przeraźliwie wysoki bo wynosi aż 54% budżetu. Istotne jest to, że budżet na najbliższe lata jest zablokowany bo nie będzie możliwe robienie inwestycji... a wyłącznie spłacać dług gminy zaciągnięty przez Kaczyńskiego, bo ten nie jest w stanie godnie i porządnie (i przede wszystkim - umiejętnie) zarządzać i gospodarować pieniędzmi.

a za Tadzika to nie wiesz jakie długi były?
w tym roku Gmina pierwszy raz od 2 lat wzięła jakikolwiek kredyt.
za Tadzika to nie miało miejsca, żeby miała miejsce jakaś przerwa.
a teraz masz osir, boiska, parking, monitoring, nową murawę na stadionie, komputery na filiach w bibliotekach, szkołach... co było za Tadzika "nowe"?
Tadzik ma jedno oskarżenie publiczne i o ile wiem sprawa musi się jeszcze tylko uprawomocnić, a gdy to się stanie to podejrzewam że szybko pójdzie fama

30-06-2010, 22:58
(30-06-2010 22:56)Gość napisał(a):  przypadkowo tu zajrzalem i az omniemalem z zachwytu jakie zainteresowanie panem czopem. o.o
nie chec sie wypowiadac w kwestii prawnej bo nie jestem prawnikiem a socjologiem ale na moje oko jesli zanieczyscil jakis teren na ktorym jakis budynek mial powstac [mowa o wlascicielu ktory zobaczyl cos i dupa] to moze wytoczyc sprawe inz. czopowi z oskarzenia prywatnego a nie publicznego co panstwu nic do tego skoro teren prywatny.

z publicznego z tego względu że wyburzenia dokonywał za pieniądze gminne i chodzi o budynek starej noclegowni, ponadto chodzi tu o przepisy budowlane, które złamał, nie mówiąc już o kosztach jakie musięła ponieść nowa właścicielka terenu

30-06-2010, 23:01
mowi kolega o sprawie z oskarzenia publicznego.. hm.. a moze jakies wieksze szczegoly [,,tadzik ma jedna sprawe z oskarzenia publicznego i o ile wiem to ona musi sie tylko uprawomocnic'']..
mowa o zlamaniu praw budowlanych czyli caly czas o tym samym zarzucie rozmawiamy?

30-06-2010, 23:03
(30-06-2010 22:52)zyleta napisał(a):  ...Istotne jest to, że budżet na najbliższe lata jest zablokowany ...
Jesteś tego pewien,że już jest zablokowany,czy Tadeusz Ci szepnął na uszko?
30-06-2010, 23:03
poczekajcie a sami zobaczycie Big Grin
pewnych rzeczy pisać/mówić nie mogę

30-06-2010, 23:08
Dlaczego?
Wolność słowa.
Jeśli wszystko co powiedziałbyś byłoby zgodne z prawdą, nie masz co obawiać się odpowiedzialności prawnej, więc śmiało.
Chyba że... Wink

30-06-2010, 23:09
może co niektóre mądre głowy będą miały zagadkę, a potem niespodziankę Big Grin

30-06-2010, 23:12
A może mądra głowo kolego nie masz żadnej wiedzy, a nie chcesz rzucać oskarżeń na niewinnego [w tej sprawie] człowieka, bo potem to Ty możesz wylądować z wpisem 'karalny' za pomówienie.

30-06-2010, 23:12
(30-06-2010 23:09)Gość napisał(a):  może co niektóre mądre głowy będą miały zagadkę, a potem niespodziankę Big Grin
Niespodzianek ze strony Tadeusza to my już nie chcemy.
30-06-2010, 23:14
(30-06-2010 23:12)Gość napisał(a):  A może mądra głowo kolego nie masz żadnej wiedzy, a nie chcesz rzucać oskarżeń na niewinnego [w tej sprawie] człowieka, bo potem to Ty możesz wylądować z wpisem 'karalny' za pomówienie.

nikogo nie pomawiam

wiem po prostu co się toczy i kwestia dni-tygodni aż wszystko wyjdzie

a co do pomówień to i tak będę mógł wtedy kandydować na burmistrza, nawet jak przegram Hahaha
albo nawet do sejmu

o ironio...

30-06-2010, 23:17
Proponuję do sejmu!
30-06-2010, 23:19
(30-06-2010 22:56)Gość napisał(a):  
'zyleta' pid='704' dateline='1277934776' napisał(a):Kolejny denerwujący przypadek - Gość, który pisze o końcowym wyroku. Zero pojęcia na temat tego, na jaki się wypowiada (mówię to nie chcąc urazić lecz bardziej uświadomić). Zgodnie z prawem Tadeusz może kandydować, skoro przegrał sprawę z oskarżenia PRYWATNEGO. Niedowiarków oraz autora tego wpisu zachęcam do zapoznania się z ustawą o wyborze wójta burmistrza prezydenta. Wink

a za Tadzika to nie wiesz jakie długi były?
w tym roku Gmina pierwszy raz od 2 lat wzięła jakikolwiek kredyt.
za Tadzika to nie miało miejsca, żeby miała miejsce jakaś przerwa.
a teraz masz osir, boiska, parking, monitoring, nową murawę na stadionie, komputery na filiach w bibliotekach, szkołach... co było za Tadzika "nowe"?
Tadzik ma jedno oskarżenie publiczne i o ile wiem sprawa musi się jeszcze tylko uprawomocnić, a gdy to się stanie to podejrzewam że szybko pójdzie fama

Owszem, za Tadzika długi były również. Ale o długach Maćka nikt nie wspomniał ani słowem, tym samym oczerniając ciągle Tadeusza (aż zbytnio go oczerniając).
Jestem studentką ekonomii 4 roku. Znam się trochę na rzeczy i wiem dobrze o czym mówię. W odróżnieniu od niektórych autorów druzgocących wprost wpisów. Zresztą... wystarczy zapoznać się z budżetem i każdy z Was dojdzie do takich samych, lub chociaż podobnych wniosków jak ja. Wink
30-06-2010, 23:27
Nie ma to jak zapowiadać niespodziankę nie mówiąc o co chodzi...
Zapewne nic nie wiedząc, więc nie ma czym sobie głowy zaprzątać.
Odnośnie tych spraw budowlanych i łamania prawa z nimi związanego to jestem daleko od opinii, że to z oskarżenia publicznego może być za ten czyn ścigany. Zresztą... Jeśli za jego kadencji takie uchybienie miało miejsce, to powinien odpowiadać bezpośredni urzędnik odpowiedzialny za ten czyn, a nie burmistrz. Burmistrz ma ludzi od tego, żeby zajmowali się danymi sprawami w jego imieniu. Wszelkie uchybienia są ich winą.
30-06-2010, 23:31
Żyleta ,ale jak to z tym budżetem,zablokowali już?
Bo konkretnie nie odpisałaś.
Do jakich wniosków doszłaś?

Skocz do:

KontaktStrona główna - Łazowianie.plWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS