Nie jestes zalogowany. Do momentu zalogowania sie lub zarejestrowania sie nie bedziesz mogl chociazby zakladac nowych watkow... Rejestracja to 20 sekund!
Zapamiętaj

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ulica Konstytucji 3 Maja
16-08-2010, 11:59
RE: Ulica Konstytucji 3 Maja
coś długo się ciągnie budowa ronda koło kościoła. może wykopaliska archeologiczne spowolniły prace Smile

odpowiedz
16-08-2010, 16:40
(16-08-2010 11:59)Bad napisał(a):  coś długo się ciągnie budowa ronda koło kościoła. może wykopaliska archeologiczne spowolniły prace Smile

krzyż im przeszkadza Big Grin

odpowiedz
16-08-2010, 19:18
(16-08-2010 16:40)Gość napisał(a):  
'Bad' pid='1388' dateline='1281956348' napisał(a):coś długo się ciągnie budowa ronda koło kościoła. może wykopaliska archeologiczne spowolniły prace Smile

krzyż im przeszkadza Big Grin

heheheeeee no tak teraz to na topie !!!

odpowiedz
20-08-2010, 08:08
Panie Tadeuszu przecież jak w zeszłm roku Rada decydowała o dofinasowaniu tego remontu to Pan był przeciw !!! Skleroza czy co ...

odpowiedz
20-08-2010, 22:16
Tadzio to ściemniacz

odpowiedz
22-08-2010, 10:07
Tadeo sciemniaczu jeden:
po pierwsze:
9 milionów miała kosztować SAMA OCZYSZCZALNIA BEZ KANALIZACJI!!!!
na cholerę komu sama oczyszczalnia która nie miałaby podłączonej kanalizacji a co za tym idzie nei miałaby co robić...
po drugie:
załatwiłes bodajże 3 miliony na tą OCZYSZCZALNIĘ i nic więcej, czyli gmina musiałaby dołożyc do tego 6 milionów a to jest więcej niż teraz dokłada do OCZYSZCZALNI Z KANALIZACJĄ
nie mówiąc o tym że teraz gmina ma te miliony i moze je dolozyc a wtedy kiedy w niesławie odchodzileś z urzędu (przypomnę że stało się to po wyroku sądu) to gmina nie miala grosza przy duszy i była tak zadłużona, że nie mogła juz nawet pożyczyć pół miliona nie mówiąć o kilku milionach
następna ściema:
z tym fimansowaniem przez macha remontu tej drogi
do remontu tej drogi w ramach schetynówek, gdzie robi się to pół na pół ze Skarbem Państwa, Mach nie chciał tego zrobić i dopiero kiedy gmina łazy wzięła na siebie połowę kosztów starostwa to Mach się zgodził, więc jakie k.... 100% finansowania przez Starostwo...
dziecko z 4 klasy juz sobie może obliczyć w procentach ile się mach dołożył...
Ale inż Tadeo nei da rady, bo kiedy chodzi o ściemę i ze trzeba przyznać Kaczorowi ze cos zrobił lepiej, to nawet matematykę może tadzio naciągnąć
jak słyszę ciągle jakie to on mial plany, i pamietam widzialem tragiczny stan w jakim zostawił wszystko co sie tylko ruszylo, to rece opadają....
normalny człowiek, który miałby troche wstydu, chodziłby kanałami a nie jeszcze mieszał ludziom w glowach

odpowiedz
22-08-2010, 12:02
(22-08-2010 10:07)Gość napisał(a):  Tadeo sciemniaczu jeden:
po pierwsze:
9 milionów miała kosztować SAMA OCZYSZCZALNIA BEZ KANALIZACJI!!!!
na cholerę komu sama oczyszczalnia która nie miałaby podłączonej kanalizacji a co za tym idzie nei miałaby co robić...
po drugie:
załatwiłes bodajże 3 miliony na tą OCZYSZCZALNIĘ i nic więcej, czyli gmina musiałaby dołożyc do tego 6 milionów a to jest więcej niż teraz dokłada do OCZYSZCZALNI Z KANALIZACJĄ
nie mówiąc o tym że teraz gmina ma te miliony i moze je dolozyc a wtedy kiedy w niesławie odchodzileś z urzędu (przypomnę że stało się to po wyroku sądu) to gmina nie miala grosza przy duszy i była tak zadłużona, że nie mogła juz nawet pożyczyć pół miliona nie mówiąć o kilku milionach
następna ściema:
z tym fimansowaniem przez macha remontu tej drogi
do remontu tej drogi w ramach schetynówek, gdzie robi się to pół na pół ze Skarbem Państwa, Mach nie chciał tego zrobić i dopiero kiedy gmina łazy wzięła na siebie połowę kosztów starostwa to Mach się zgodził, więc jakie k.... 100% finansowania przez Starostwo...
dziecko z 4 klasy juz sobie może obliczyć w procentach ile się mach dołożył...
Ale inż Tadeo nei da rady, bo kiedy chodzi o ściemę i ze trzeba przyznać Kaczorowi ze cos zrobił lepiej, to nawet matematykę może tadzio naciągnąć
jak słyszę ciągle jakie to on mial plany, i pamietam widzialem tragiczny stan w jakim zostawił wszystko co sie tylko ruszylo, to rece opadają....
normalny człowiek, który miałby troche wstydu, chodziłby kanałami a nie jeszcze mieszał ludziom w glowach

i tu się z Tobą zgoszę

odpowiedz
22-08-2010, 12:28
I ja też!
odpowiedz
22-08-2010, 13:17
(22-08-2010 12:28)Lenka napisał(a):  I ja też!

zgodzę....hehheheheheee

odpowiedz
30-08-2010, 07:26
Przyznam szczerze, że przyjechałem z urlopu i jestem zdecydowanie zawiedziony sposobem wykonywania prac na tej ulicy przez firmę INVEST - zdewastowana i niemal nieprzejezdna jest prawie cała ul. Konstytucji 3 Maja, ruch odbywa się poprzez zjeżdżanie osób jadących 'od tunelu' w zatoczki wykonane pomiędzy czerwonymi słupkami, które stoją nie wiadomo po co, gdyż nic się tam obecnie nie odbywa i z tego co wiem to nic się przez najbliższy czas odbywało nie będzie. Rozumiem konieczność wykonywania prac, ale objazdy czy utrudnienia powinny być wyłącznie w miejscach gdzie faktycznie coś jest robione, jeśli zaś nie jest robione nic i dziury są zasypane warto myślę byłoby wyrównać te wykopki i nieco upłynnić ruch, gdyż słysząc niektóre zagrywki słowne wśród moich znajomych zdecydowanie stwierdzam, że obecny stan rzeczy jest irytujący.

Drugą sprawą jest oznakowanie a raczej jego brak. Jestem co prawda mieszkańcem Łaz i problem mnie tak nie dotyka jak osoby 'z zewnątrz', natomiast jadąc dziś do pracy zastałem koparkę na wysokości auto-serwisu na ul. Konstytucji 3 Maja i kilku robotników, droga nieprzejezdna, przeciętny mieszkaniec Zawiercia nie jest w stanie się zorientować jak dojechać do siebie, to samo osoba z Ogrodzieńca jadąc na ZMS itp itd. Jeśli jakiś odcinek jest zamykany powinno to być odpowiednio oznakowane.
odpowiedz
30-08-2010, 09:37
pisałem kiedyś o problemie? to wszyscy mnie zwymyślali. teraz jest skutek nieudacznictwa. Kiedy ktoś pomyśli o przeniesieniu tablicy z nazwa miasta przed mostek zalewu. pisałem juz kiedyś że samochody wpadają z ogromna prędkością w teren zabudowany. będzie nieszaczęscie!
Bad

odpowiedz
30-08-2010, 12:15
(30-08-2010 09:37)Gość napisał(a):  pisałem kiedyś o problemie? to wszyscy mnie zwymyślali. teraz jest skutek nieudacznictwa. Kiedy ktoś pomyśli o przeniesieniu tablicy z nazwa miasta przed mostek zalewu. pisałem juz kiedyś że samochody wpadają z ogromna prędkością w teren zabudowany. będzie nieszaczęscie!
Bad

Jedyne co wiem na ten moment to to, że ma się pojawić przed mostkiem znak z ograniczeniem do 50km/h, niestety ustawa nie zezwala na przeniesienie znaku przed mostek, gdyż nie ma tam zabudowań.
odpowiedz
30-08-2010, 13:18
Rozmawiałem chwilę temu z osobą z Powiatowego Zarządu Dróg w Zawierciu i otrzymałem informację, że nie ma możliwości przestawienia/dostawienia tam znaków ze względu na wprowadzone rozporządzenia. Jest to natomiast możliwe przy interwencji większej ilości osób lub w przypadku uzasadnionych przypadków naruszeń przepisów w tamtym miejscu.

Jeśli ktoś zamierza coś ruszyć w tym kierunku - ja się pod tym podpiszę. Sam niestety nic nie wskóram.
odpowiedz
30-08-2010, 13:52
(30-08-2010 13:18)Lukasz napisał(a):  Rozmawiałem chwilę temu z osobą z Powiatowego Zarządu Dróg w Zawierciu i otrzymałem informację, że nie ma możliwości przestawienia/dostawienia tam znaków ze względu na wprowadzone rozporządzenia. Jest to natomiast możliwe przy interwencji większej ilości osób lub w przypadku uzasadnionych przypadków naruszeń przepisów w tamtym miejscu.

Jeśli ktoś zamierza coś ruszyć w tym kierunku - ja się pod tym podpiszę. Sam niestety nic nie wskóram.

ludzie na boga !!!! jaki w tym problem ? wystarczy przekopać tą cholerną tablice z nazwą miejscowości i tyle!! jakieś 100 może 150 metrów...
czy wy myślicie?most to też budynek w innym znaczeniu...więc??
Bad
Kiedy mnie łaskawie odblokujesz?

odpowiedz
30-08-2010, 16:17
(30-08-2010 13:52)Gość napisał(a):  ludzie na boga !!!! jaki w tym problem ? wystarczy przekopać tą cholerną tablice z nazwą miejscowości i tyle!! jakieś 100 może 150 metrów...
Przepisy i konieczność ustalania tego z kilkoma instytucjami. Po szczegóły zapraszam do Powiatowego Zarządu Dróg w Zawierciu. Gmina Łazy nic z tym nie zrobi niestety, bo to droga powiatowa.
(30-08-2010 13:52)Gość napisał(a):  czy wy myślicie?most to też budynek w innym znaczeniu...więc??
Czyli każdy most w Polsce powinien mieć znak terenu zabudowanego itd.?
(30-08-2010 13:52)Gość napisał(a):  Bad
Kiedy mnie łaskawie odblokujesz?
Po ostatnich wybrykach?

:-D
odpowiedz
30-08-2010, 16:48
czyli trzeba wypierniczyć tą tablicę?

odpowiedz
30-08-2010, 16:52
ale macie mózgi zatwardziałe

odpowiedz
30-08-2010, 16:52
bad...

odpowiedz
30-08-2010, 16:54
Czyli każdy most w Polsce powinien mieć znak terenu zabudowanego itd.?
barcie Łukaszu nie każdy, ale chciałeś zabudowy to jest... a mostem na pewno gmina zarządza..

odpowiedz
02-09-2010, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2010 13:56 przez Lukasz.)
(30-08-2010 16:54)Gość napisał(a):  Czyli każdy most w Polsce powinien mieć znak terenu zabudowanego itd.?
barcie Łukaszu nie każdy, ale chciałeś zabudowy to jest... a mostem na pewno gmina zarządza..

Jest przepisami ustalona odległość od zabudowań, gdzie powinien wystąpić znak. Nie mądruj się, tylko zacznij czytać.

Bad, postawię może sprawę prosto.
Nie jestem głową świata, żeby załatwiać wszystkie sprawy.

Forum jest po to, żeby te sprawy zgłaszać i o nich rozmawiać. Ja przekazałem te sprawy dalej i prosiłem o śledzenie sprawy.

Dziś ponadto przekazałem sprawę Panu Radnemu Henrykowi Mogieła, który obiecał się sprawę poruszyć na posiedzeniu komisji.

Nie jestem czarodziejem, jestem tylko informatykiem.

Może sam pokaż że nie jesteś mocny tylko w gębie a potrafisz coś zrobić? ;-) Bo skaczesz jak koza po polu siejąc plotkami dookoła siebie, a nie słyszałem, abyś COKOLWIEK zrobił w KTÓREJKOLWIEK poruszanej sprawie.
odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Potwierdzenie kodem
Przepisz tekst z obrazka po lewej do poniższego pola tekstowego. Taki proces jest niezbędny, by zapobiec wysyłaniu wiadomości przez automaty.
Potwierdzenie kodem
(wielkość znaków nie ma znaczenia)

Skocz do:

KontaktStrona główna - Łazowianie.plWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS