|
Ulica Konstytucji 3 Maja
|
|
02-09-2010, 16:32
|
|||
|
|||
RE: Ulica Konstytucji 3 Maja
(02-09-2010 13:55)Lukasz napisał(a):'Gość' pid='1491' dateline='1283183675' napisał(a):Czyli każdy most w Polsce powinien mieć znak terenu zabudowanego itd.? Dziękuję za krytykę i dziękuję za działanie. może wreszcie cOŚ się zacznie dziać,Pana panie Łukaszu traktuję jako posrednika spraw trudnych, może warto na przyszłą kadencję wspiąć się wyżej |
|||
|
02-09-2010, 17:00
|
|||
|
|||
| RE: Ulica Konstytucji 3 Maja | |||
|
05-09-2010, 11:46
|
|||
|
|||
|
kto jest odpowiedzialny !!! w gminie za dozór !!!! prac związanych z powstawaniem kanalizacji i prowadzeniem robót? Może mi ktoś oodpowiedzieć rzetelnie???
|
|||
|
06-09-2010, 16:13
|
|||
|
|||
|
691474405 Marta Lipiec Kierownik Wydziału Inwestycji i Rozwoju
|
|||
|
06-09-2010, 18:42
|
|||
|
|||
|
No i kapa, nie Pani M. L. tylko inżynier kontraktu - firma Safege, która swoją siedzibę ma na
ul. Pocztowej w Łazach. Safege - kontroluje, nadzoruje i czuwa nad prawidłową realizacją prowadzonych prac. Sajonara - wiem, bo pytałem. Zadałem sobie trud i zadzwoniłem do Urzędu. |
|||
|
08-09-2010, 22:07
|
|||
|
|||
|
ciekaw jestem na chwile obecną ile mają opuznienia
|
|||
|
10-09-2010, 14:07
|
|||
|
|||
|
a dlaczego niby mieli mieć jakieś OPÓŹNIENIA ...
|
|||
|
19-09-2010, 14:14
|
|||
|
|||
|
witam
i chętnie przyłączę się do tego wątku. Dużo podróżuję i codziennie mam przyjemność obserwować podobne remonty, ale ten remont przypomina mi dawne czasy. Takim tempem to doczekamy się kolejnej modernizacji tej drogi, zanim skończą tą. Dla przykładu: godz. po 8.00 a panowie robotnicy rozglądają się z i zastanawiają jak tu pościemniać, żeby nic nie robić. Sprzęt, którym dysponują - to muzeum!!! Czy ktoś przed podpisaniem kontraktu z tą firmą sprawdził potencjał finansowy i majątowy tej firmy, nie wspominając już o doświadczeniu pracowników niższego szczebla!? Mam wrażenie, że robotnicy to ludzie "z łapanki" bez żadnego doświadczenia. Brak sygnalizacji do kierowania ruchem!!!! Dramat. Niezabezpieczone wykopy zalane wodą - tylko czekać, aż ktoś tam się utopi! Dużo krytyki z mojej strony,ale nie tak to powinno wyglądać. Oczywiście duże ++++ dla tych, co zorganizowali środki na tą inwestycję. Bo coś się dzieje .I to prawda, że wcześniej nic się nie działo. To dobrze, że teraz ta ekipa rządząca potrafi i chce wykorzystywać środki z różnych dofinansowań. Jest jeszcze bbbb dużo do zrobienia, ale małymi kroczkami ... A Pan Panie Tadeuszu Cz. niech przestanie w końcu przeszkadzać, krytyka jest owszem potrzebna i to bardzo, ale konstrukywna. Niech Pan coś zaproponuje dla nas mieszkańców i pokarze, że potrafi dopiąć projekt do końca. |
|||
|
20-09-2010, 14:40
|
|||
|
|||
|
Pan Tadeusz Cz. to mógłby napisać co sam ciekawego zrobił przez swoją jakże krótką kadencję zamiast udowadniać innym co zrobili a czego nie.
|
|||
|
23-09-2010, 06:49
|
|||
|
|||
|
tak... jestem zniesmaczony
|
|||
|
27-09-2010, 22:05
|
|||
|
|||
|
Witam
W odniesieniu do wypowiedzi: "No i kapa, nie Pani M. L. tylko inżynier kontraktu - firma Safege, która swoją siedzibę ma na ul. Pocztowej w Łazach. Safege - kontroluje, nadzoruje i czuwa nad prawidłową realizacją prowadzonych prac. Sajonara - wiem, bo pytałem. Zadałem sobie trud i zadzwoniłem do Urzędu." uważam, że jednak ktoś z UMiG. Dlaczego? Owszem firma Safege nadzoruje i czuwa nad prawidłową realizacją prowadzonych prac, ale nie zapominajmy, że to UMiG jest podmiotem finansującym i zamawiającym prace związane z budową oczyszczalni i kanalizacji. Tak więc według mnie to UMiG ma decydujący wpływ na jakość wykonawstwa i to w jaki sposób są prowadzone prace. Mam tylko jedno pytanie dotyczące tych wykopów: drogi kiedyś będą wyrównane i zostanie położona nowa nawierzchnia, tylko kto zwróci nam kierowcą za straty, które ponosimy codzienną jazdą po tych mega dziurach. Zaraz ktoś mądry odezwie się, że wykonawca. Tak owszem jeśli urwę zawieszenie i udowodnię to. A jeśli tylko nadmiernie zużyję amortyzatory, lub usterka ujawni się za jakiś czas? W jaki sposób to udowodnić? Każdy kto jeździ tą trasą pewnie przyzna mi rację i przyłączy się: jeśli UMiG Łazy płaci za wykonanie tej inwestycji to ma pełne prawo do wymuszenia na wykonawcy i podwykonawcach, aby prace przez nich wykonywane nie utrudniały i nie narażały w sposób pośredni, bądź bezpośredni mieszkańców na koszta, jaki i utratę zdrowia, lub nawet(oby nie) życia. Tak więc Panie Burmistrzu, weź Pan gumę, wyjdź na ulicę (bo blisko) i przetrzep Pan skórę kilku inżynierom. AAAAAA i nie zapomnij Pan o Tadeuszy Cz. - jemu też się należy. |
|||
|
03-10-2010, 08:38
|
|||
|
|||
|
Witam serdecznie wszystkich Państwa!
Modernizacja ul. Konstytucji 3 maja. Dobrze, że jest prowadzona. Poruszanie się samochodem tą drogą to była udręka. Dziura na dziurze. Ronda to w dzisiejszych czasach świetne udogodnienie dla kierowców. Jednak ich budowa powinna trwać dużo, dużo krócej. W Zawierciu budowa rond trwała +/- 3 tygodnie. W Łazach budowa rond zaczęła się w lipcu i trwa do chwili obecnej. Tak być nie powinno. |
|||
|
03-10-2010, 18:43
|
|||
|
|||
|
Dzisiaj jechałem pierwszym rondem od strony Rokitna, i jestem w szoku, fundują nam niezłe rozwiązanie i utrudnienie zarazem, daję głowę że niejeden kierowca tam polegnie,i wypadków z wymuszeniem będzie bez liku, czy tą przebudową kierują debile!miało byc lepiej a bedzie zapewne rozrywkowo...szkoda słów
|
|||
|
04-10-2010, 14:34
|
|||
|
|||
|
Jeszcze można wiele w tej sprawie zrobić i pisać , może ktoś zabierze głos na temat rond, a szczególnietego koło kościoła. Dlaczego budowa tych obiektów była rozpoczęta bez zezwoleń powiatowych zarządu dróg publicznych itd????zaczynacie coś a dopiero potem występujecie o pozwolenia>?o co tu chodzi? ludzie... czy wiecie że budujecie bubla drogowego?czy was to nie martwi?Macieju przyjedz i oceń sam.Wyciągnij wnioski, jeszcze nie jest za pózno!
|
|||
|
04-10-2010, 19:51
|
|||
|
|||
(04-10-2010 14:34)Bad napisał(a): Jeszcze można wiele w tej sprawie zrobić i pisać , może ktoś zabierze głos na temat rond, a szczególnietego koło kościoła. Dlaczego budowa tych obiektów była rozpoczęta bez zezwoleń powiatowych zarządu dróg publicznych itd????zaczynacie coś a dopiero potem występujecie o pozwolenia>?o co tu chodzi? ludzie... czy wiecie że budujecie bubla drogowego?czy was to nie martwi?Macieju przyjedz i oceń sam.Wyciągnij wnioski, jeszcze nie jest za pózno! Witam! Bad człowieku skąd masz takie wiadomości, Ty chyba nie z tej samej Gminy jesteś co ja! nie ma czegoś takiego jak zezwolenia powiatowych zarządów dróg publicznych - jest PZD - czytaj Powiatowy Zarząd Dróg w Zawierciu i tam też powinieneś się udać w celu zasięgnięcia informacji na temat budowy ronda koło Kościoła jak i ronda w kierunku Ciągowic. Dla Twojej wygody i zaoszczędzenia jakże cennego czasu, który mógłbyś poświęcić na pisanie bzdetów na forum, informuję cię, że ronda budowane są na drodze powiatowej, czyli drodze która jest w administracji PZD. Bad postaraj się trochę bo zaczynasz przynudzać, pisz sprawdzone informacje. Pozdrawiam GUMOL ![]() Odpisz proszę, sponiewieraj, bo trochę nudą powiało ![]() ![]()
|
|||
|
04-10-2010, 20:04
|
|||
|
|||
(04-10-2010 19:51)Gość napisał(a):'Bad' pid='1797' dateline='1286199250' napisał(a):Jeszcze można wiele w tej sprawie zrobić i pisać , może ktoś zabierze głos na temat rond, a szczególnietego koło kościoła. Dlaczego budowa tych obiektów była rozpoczęta bez zezwoleń powiatowych zarządu dróg publicznych itd????zaczynacie coś a dopiero potem występujecie o pozwolenia>?o co tu chodzi? ludzie... czy wiecie że budujecie bubla drogowego?czy was to nie martwi?Macieju przyjedz i oceń sam.Wyciągnij wnioski, jeszcze nie jest za pózno! dobra.a uważasz że rondo koło kościoła to dobre rozwiązanie w takim stanie jak ono bedzie zbudowane z punktu widzenia kierowcy? Ja słyszałem od pewnych osób ze nie stać gminy było na wykupienie działki która posłużyła by do realizacji dobrego projektu ronda, pan Doktor Kuligowski za dużą cenę podał? Projektant zpartolił robote i tyle. A rondo bez pozwolenia zaczeli budować, potem starali się o akceptacje....tak było dokładnie rondo powinno upraszczać ruch drogowy nie utrudniać ![]() Gumol naciąg gumę na instrumet hehehheheheeeee |
|||
|
04-10-2010, 20:31
|
|||
|
|||
|
Bad, Bad, trochę mi Ciebie szkoda, ale nic na to nie poradzę, już kiedyś mówiłam i powiem to jeszcze raz - Bad zmień lekarza, bo ten u którego się leczysz cały czas Cię okłamuje. A co do gumy, hm...? To sam Sobie " naciąg" na łeb od razu, może niedotlenienie trochę Ci pomoże
![]() Pozdrawiam Gumol lub jak wolisz Gumolka, chyba, że mało inteligenty jesteś. |
|||
|
04-10-2010, 20:37
|
|||
|
|||
(04-10-2010 20:31)Gość napisał(a): Bad, Bad, trochę mi Ciebie szkoda, ale nic na to nie poradzę, już kiedyś mówiłam i powiem to jeszcze raz - Bad zmień lekarza, bo ten u którego się leczysz cały czas Cię okłamuje. A co do gumy, hm...? To sam Sobie " naciąg" na łeb od razu, może niedotlenienie trochę Ci pomożeszkoda cóż, piszę się prawdeńke która boli,może ktoś wreszcie w tej gminie ruszy pałą, i nie będzie marnować naszych pieniążków, a z gumą dobre było zapewne
|
|||
|
04-10-2010, 20:42
|
|||
|
|||
|
Mówię PZD, a Bad znów swoje, jakiś niereformowalny jesteś
" naciąg" sobie gumę z kolcami, może pobudzi Twoje szare komórki do myślenia i czytania ze zrozumieniem![]() Sajonara bo przynudzasz! |
|||
|
04-10-2010, 20:48
|
|||
|
|||
|
ajj boli boli...
prawdeńkaa myśleć nie chcecie |
|||