|
Mieszkania socjalne , gdzie logika ?
|
|
16-08-2010, 10:55
|
|||
|
|||
|
Mieszkania socjalne , gdzie logika ?
Napiszę tylko tyle iż każda rodzina dostanie dofinansowanie na ogrzewanie mieszkań w formie materialnej czyli 2 tony węgla na rodzinę, w sumie na cały budynek wyjdzie około 72 ton węgla ,licząc skromnie za tonę 600 złotych daję nam sumę 43200 złotych. Więc pytam czy nie lepiej było wybudować wspólną kotłownie zatrudnić palacza,albo podpiąć się do osiedlowego centralnego ogrzewania? Czy w tym urzędzie miasta Łazy ludzie na stanowiskach myślą? Łatwo rozporządza się czyimiś pieniędzmi. Podniesą na nierobów podatki i jakoś to bedzie . Żenada!!!!!!!!!!!
Ja z takim stanowiskiem urzędu się nie zgadzam, przecież ktoś to kalkulował. Proponuję wyciągnąc konsekwencje w stosunku do osób odpowiedzialnych za ową sytuację, i usunięcie ich z pełnionych stanowisk,podstawą do tego niech będzie niegospodarność i szkoda na rzecz miasta i gminy Łazy. i jeszcze jedno piękne zdjęcia z uroczystości oddania budynku do użytku, w tle sami poplecznicy pana Macieja, który nie potrafi stawić czoła t.zw. ,,lizusostwu,,... szkoda I oczywiście wstęgę przecina pierwszy zbieracz puszek,,robaszek,,. Zamiast dać mu pracę, choćby zamiatanie ulic, preferuję się recykling.Ciekaw jestem jak będą wyglądały mieszkania i cały budynek po trzymiesięcznym okresie zamieszkania.Oby nie tak jak baraki przy Daszyńskiego. |
|||
|
16-08-2010, 11:55
|
|||
|
|||
|
RE: Mieszkania socjalne , gdzie logika ?
Daszyńskiego to katastrofa
|
|||
|
16-08-2010, 12:09
|
|||
|
|||
|
Katastrofa humanitarna oczywiście. Robią dzieci na potęgę i nikt się tym nie interesuje.Mam wrażenie że opieka społeczna nie potrafi dać sobie z tym rady. A dzieci tam żyją w dramatycznych warunkach. ja rozumiem że jest to sposób na życie ,,matki polki,, ale może sie ktoś zainteresuje jaki dramat przeżywają te dzieci, pozbawione ,,przyszłości,, i nietytlko...
|
|||
|
19-08-2010, 09:21
|
|||
|
|||
(16-08-2010 12:09)Gość napisał(a): Katastrofa humanitarna oczywiście. Robią dzieci na potęgę i nikt się tym nie interesuje.Mam wrażenie że opieka społeczna nie potrafi dać sobie z tym rady. A dzieci tam żyją w dramatycznych warunkach. ja rozumiem że jest to sposób na życie ,,matki polki,, ale może sie ktoś zainteresuje jaki dramat przeżywają te dzieci, pozbawione ,,przyszłości,, i nietytlko... nie rozumiem co masz na myśłi że jest sposób na życie matki polki? owszem ja nie chce oceniać ale są matki polki i są matki które nie radza sobie w życiu i oczzekuja pomocy jak zwał tak zwał życie jest cieżkie a ja ci prponuje aby nie powiększyć katastrofy humanitarnej kup na własny koszt kontener kondonów i rozdaj tym rodzinom może w jakiś sposób pomożesz.......będzie mniej dramatów... |
|||
|
19-08-2010, 16:30
|
|||
|
|||
|
A dlaczego niby to Gość ma kupić kontener pezerwatyw?
Na piwa,wina i fajki mają,opieka opłaca im mieszkania i jeszcze taaaki sponsoring! I podstawowa sprawa,wziąść się może za jakąś robotę,co? Mniej głupot będzie w głowie. Aha,i nie bierzmy wszystkich pod jedną kreskę z Daszyńskiego. |
|||
|
19-08-2010, 18:03
|
|||
|
|||
|
Dokładnie pod jedną kreskę nie można. To że pani która rodzi regularnie co rok i w ten sposób opieka ją sponsoruje, [ją i jej pana], upoważnia nas i urzędników do tego aby zwrócic uwagę na wychowanie tych dzieci. Z obserwcji wiele osób wie jak tam jest nieciekawie.Po prostu wystarczy aby odpowiednie służby się tym zainteresowały, i interweniowały!
|
|||
|
19-08-2010, 18:05
|
|||
|
|||
(16-08-2010 10:55)Bad napisał(a): Napiszę tylko tyle iż każda rodzina dostanie dofinansowanie na ogrzewanie mieszkań w formie materialnej czyli 2 tony węgla na rodzinę, w sumie na cały budynek wyjdzie około 72 ton węgla ,licząc skromnie za tonę 600 złotych daję nam sumę 43200 złotych. Więc pytam czy nie lepiej było wybudować wspólną kotłownie zatrudnić palacza,albo podpiąć się do osiedlowego centralnego ogrzewania? Czy w tym urzędzie miasta Łazy ludzie na stanowiskach myślą? Łatwo rozporządza się czyimiś pieniędzmi. Podniesą na nierobów podatki i jakoś to bedzie . Żenada!!!!!!!!!!! Jak zwykle pełen świętego oburzenia Bad... wyjezdza z prokuratorem, niegospodarnością, sam nawet siebie nie słucha... " przecież ktoś to kalkulował" - własnie ktos to kalkulował i wyszło Baranie bo trudno inaczej Cię nazwać, że tak jest najtaniej!!!!!!!!! w Twoim rozumowaniu jak sie wybuduje kotłownię za kilkaset tysięcy albo podłączy pod kotłownię spółdzielni tez za cięzkie pieniadze to juz tego węgla nie trzeba będzie spalać? od słonca się ogrzeje? nie trzeba będzie zapłacic palaczowi, kupic mu te same 72 tony wegla albo rachunek z kotłowni spółdzielni? puknij sie w głowę BARANIE (przepraszam ale szlag mnie trafia jak czytam takie bzdury!) a tak przynajmniej te nieroby cos same będą musiały zrobic bo inaczej im dupy zmarzną! i tak bedą zadowoleni ze nei muszą płacic pieniędzmi za ogrzewanie bo za to wlasnie wylecieli z wielu poprzednich mieszkan... mózgu trochę użyj a nie mordy tylko do darcia się na prawo i lewo... cyt " Podniesą na nierobów podatki i jakoś to bedzie . Żenada!!!!!!!!!!!" jak juz to podniosą, ale i tak jakoś nie podnosili za Kaczora i nie zamierzają z tego co wiem, a i tak podniesienie podatków w wymiarze jakim moze zrobic to Gmina to i tak na max stawkach brakło by na ten węgiel a wegiel im dają bo panowie posłowie rozporządzając wlasnie nie swoimi pieniedzmi umozliwili to ze nie roby mogą się o to zwracac i sprobuj im nie dać... jakby nie wygladały te mieszkania po jakims czasie to chyba dobrze ze 36 nowych mieszkan socjalnych powstało w gminie... no chyba ze nie to ja juz nie wiem o co chodzi co do pracy dla zbieracza, DAĆ MU PRACĘ!!! tak najlepiej krzyczec, tylko skąd ją dla zbieracza wziąść, kto za to zapłaci... przeciez nie Bad bo mu podatki podniosą ![]() a co do dzieci to powiedzcie tak szczerze co gmina moze w tym temacie zrobic oprocz tego przyslowiowego kontenera, gdzie zreszta bylaby potworna awantura ze jeszcze im prezerwatywy gmina kupuje ufffffffff to się ustosunkowałem nawet bez kontenera czyli jak to się mówi stosunek przerywany hehehehe
|
|||
|
19-08-2010, 18:09
|
|||
|
|||
|
i jeszcze tak na szybkoooo..... g.... cię upoważnia do przyjrzenia sie jak rodzi co rok, nawet jakby co pół roku rodziła, Katon się znalazł, ponad takimi duperelami jak prawo stoi i się wymądrza, jak ja tego nienawidzęeeeeeeeeeeeee
|
|||
|
19-08-2010, 18:45
|
|||
|
|||
|
Hej, widzę że BAD to PIS! PIS oczywiście w naszym terenie to CZOP! Kiedyś tu była taka fajna zabawa w skojarzenia więc zaczynam - CZOP to ?
Czekam na pomysłowość lazowian
|
|||
|
19-08-2010, 19:22
|
|||
|
|||
|
*Wziąć, a nie wziąść !
Co do tej Pani, która rodzi do rok to chyba nie da się rodzić co pół roku jak koleżanka napisała ![]() A tak serio, też słyszałem że becikowe to ich sposób na życie. Mało tego, ponoć troje dzieci ów rodzina sprzedała do rodzin zastępczych za pieniądze. Prawda, codziennie mijam te leżące wieżowce i żal mi tych dzieci jak widzę jak siedzą brudne na przejściu i nie mają zajęcia. Do tego są wulgarne. Ale oczywiście odnoszę wrażenie, że rozmawiamy na temat jednej rodziny, która żyje z robienia dzieci podobno. Inni oczywiście, żyją na utrzymaniu Opieki, a mogliby wziąć się za normalną robotę.. Z narkotykami jest jak z kobietą nożownikiem. Wiesz, że ma fajną c***ę, ale nie możesz zapomnieć, że w każdej chwili może poderżnąć Ci gardło. |
|||
|
19-08-2010, 19:46
|
|||
|
|||
|
piszę jeszcze raz mieszkania super sa potrzebne fakt, ale 36 rodzin po dwie tony daje 72 tony węgla razy średnio 600 zł, to jest 43200 zł, to jest nielogiczne , ludzie gdzie sęs gdzie logika????
Napewno kotłownia z palaczem była by tańsza,lub podłaczenie do magistrali osiedlowej. Palacz by zarobił, choćby ten ślepyi niewierzę że spaliłby przez zime tyle ton. kto by to do pieca wzrucił taka ilośc hehehhehe, A tak węgiel przepiją, jak było niejednokrotnie, przecierz inni będa palic i grzac :] , jakoś to będzie.heheheeee dobra kalkulacja urzedu niema co. Pis bbrrzzydzę się i pisem i PO, i wszystkimi tymi nieudacznikami. co do dzieci zwracam uwagę na pewien problem, problem nierobów cwaniaków, biedę dzieci,brak poszanowania godności,rodziców nieodpoiedzialnych, nieuświadomionych, żerujacych na naiwności urzędników,którzy na dodatek utrzymują sobie psa niebyle jakiego pija wódzie, pala faje, łowia rybki, i maja wszysko w dupie. przeciewsz im się nalezy.....a dzieci??? NIE MAJA NIC!!! ale macie pomysł...załóż gume na instrumęt....kontenery...o czym wy piszecie |
|||
|
19-08-2010, 20:06
|
|||
|
|||
|
72 tony?!
|
|||
|
19-08-2010, 22:51
|
|||
|
|||
|
na pewno to sęs pisze się inaczej....
Bad, jak chcesz być człowieku traktowany poważnie, to się trochę postaraj, jak już nie dajesz rady się nauczyć poprawnie ortograficznie tych 300 słów które używasz, to choćby zmieniaj wyrazy napisane sprzecznie z ortografią, komputer Ci je podkreśla na czerwono... i nie p... że to nieważne, bo jesteśmy w większości dorośli i tak to już między dorosłymi jest, że jakieś minimum trzeba sobą prezentować, jak się chce dyskusję prowadzić na takie tematy, jakie sobie na głowę bierzesz Wujku Dobra Rado... zacznij od siebie zrób coś choćby z tym zanim zaczniesz radzić całemu światu jak ma żyć i pracować Pozdrawiam Q |
|||
|
20-08-2010, 08:20
|
|||
|
|||
(19-08-2010 18:05)Gość napisał(a):'Bad' pid='1383' dateline='1281952516' napisał(a):Napiszę tylko tyle iż każda rodzina dostanie dofinansowanie na ogrzewanie mieszkań w formie materialnej czyli 2 tony węgla na rodzinę, w sumie na cały budynek wyjdzie około 72 ton węgla ,licząc skromnie za tonę 600 złotych daję nam sumę 43200 złotych. Więc pytam czy nie lepiej było wybudować wspólną kotłownie zatrudnić palacza,albo podpiąć się do osiedlowego centralnego ogrzewania? Czy w tym urzędzie miasta Łazy ludzie na stanowiskach myślą? Łatwo rozporządza się czyimiś pieniędzmi. Podniesą na nierobów podatki i jakoś to bedzie . Żenada!!!!!!!!!!! taki duży chłopczyk a nie wie że wiekszość populacji w Łazach to z pzrerywanych stosunków zaistniała jak to mówił mój znajomy ( że z męskim interesem to nie ma żartów) a poza tym też mi żal takich dzieci piętno do końca życia na nich pozostanie.... |
|||
|
20-08-2010, 19:39
|
|||
|
|||
(19-08-2010 22:51)Gość napisał(a): na pewno to sęs pisze się inaczej.... lata mi ortografia i gramatyka liczy sie tylko to aby ktoś kto uwaza sie za wykształconego ruszył pustą głową i tyle...
|
|||
|
20-08-2010, 22:15
|
|||
|
|||
|
72 tony na taki budynek? no to pięknie!!! to są żarty
|
|||
|
20-08-2010, 22:17
|
|||
|
|||
|
to wszystko przez Knopka
heheheheheeeeee |
|||
|
22-08-2010, 12:02
|
|||
|
|||
|
hehheheheeee
|
|||
|
22-08-2010, 12:29
|
|||
|
|||
| RE: Mieszkania socjalne , gdzie logika ? | |||
|
22-08-2010, 13:18