|
"Be Happy" (stary "Hey")
|
|
08-10-2010, 19:54
|
|||
|
|||
|
"Be Happy" (stary "Hey")
Cześć
Miałem przyjemność kilka dni temu być gościem baru "Be Happy" na wyjeździe na Niegowonice, w dawnym barze "Hey". Wydaje mi się, że obecny właściciel zrobi z tego przyjemny lokal: - Zakaz palenia na terenie obiektu, - Muzyczka w środku miło przygrywa, - Jedzonko sympatyczne, jako fan kebabów miałem przyjemność skosztować (ale o tym później), - W środku czysto i schludnie, no i przede wszystkim JASNO, - Ogrzewania jak nie było tak nie ma, ale mięsko na kebab się kręci cały czas wprowadzając przyjemne ciepło na teren obiektu. Jeśli chodzi o cennik w skrócie: - Piwo 3.50~5.00, lane tyskie duże 4zł, - Z jedzonków - Kebab w cieście/bułce 7,90, 3 sosy do wyboru. Co do kebaba to wybitnym smakoszom może nie przypasować do końca z kilku powodów (na przykładzie kebaba w cieście): - Mięso choć dobre smakuje inaczej niż znane powszechnie - Ciasto wydaje się niewielkie, jest bardzo dziwnie zwijane i to właśnie chyba jest przyczyną - I największy błąd tego kebaba: Składniki są wrzucane do kebaba PO przygotowaniu i zwinięciu placka. Dla mnie to było bardzo bolesne, gdyż przy jedzeniu są bardzo wyraźne warstwy. Jak to poprawią to będzie całkiem ok. Co do minusów: - Brak jednolitego menu, - Mała różnorodność potraw (choć to kwestia czasu), - Bar wciąż nie nadaje się do przyłażenia chociażby w zimę, bo mimo wszystko kurtki są wymagane. |
|||
|
08-10-2010, 20:02
|
|||
|
|||
|
RE: "Be Happy" (stary "Hey")
A i jeszcze jedna wada lub zaleta:
Piwo było potwornie zimne. |
|||
|
08-10-2010, 22:33
|
|||
|
|||
|
na wyjeżdzie?
|
|||
|
08-10-2010, 22:52
|
|||
|
|||
|
Na wyjeździe czy na postoju jak kto woli :-P
|
|||
|
26-10-2010, 12:16
|
|||
|
|||
|
No nie wiem czy długo będzie ten lokal, bo sprzedaje się alkohol małolatom, ktoś powinien się tym zająć.
|
|||
|
18-11-2010, 14:35
|
|||
|
|||
|
Oni tylko wyglądają młodo, ale przeważnie są pełnoletni. Ale każdy z nas sam dochodził do tego kiedy należy przestać i co pić. No ale wóda leje sie strumieniami, trzeba to przyznać. Reszta w rękach właścicieli, jeśli będą pozwalać na pijactwo wśród niepełnoletnich to ten lokal spadnie na łeb na szyje
|
|||
|
01-12-2010, 18:56
|
|||
|
|||
|
Dziś mnie zastanowiła reklama, jaką umieścili na mieście.
Bar, który zajmuje się głównie sprzedażą alkoholu oraz sprzedażą zaledwie kilku rodzajów potraw, zaprasza na mikołaja rodziców z dziećmi. Bardzo mnie ciekawi jak to będzie wyglądało. |
|||
|
29-12-2010, 15:08
|
|||
|
|||
|
Jedzenie sztuczne i nie dobre, pozdrawiam. A jak Wam smakuje?
|
|||
|
27-12-2011, 17:16
|
|||
|
|||
|
Co do sprzedawania alkoholu nieletnim to zgadzam się z jednym z przedmówców - Ci ludzie tylko wyglądają młodo, teraz na prawdę trudno rozpoznać czy ktoś ma te 18 lat, czy nie, ale w 99% są to ludzie, którzy są pełnoletni. Co do jedzenia to dla mnie nie jest źle. Kebab smaczny, zapiekanka wg mnie najlepsza w Łazach, frytki dobre. Lokal kręci się chyba najlepiej w gminie, karaoke jest bardzo popularne zarówno wśród młodzieży, jak i ludzi 'starszych' (czyt. 25+).
Pozdrawiam
|
|||
|
27-12-2011, 17:52
|
|||
|
|||
|
najlepsze żarcie na chwilę obecną jest koło klaudiusza
|
|||
|
27-12-2011, 18:30
|
|||
|
|||
|
ale najlepsza pizza póki co jest w Maxie ;-)
Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
27-12-2011, 18:47
|
|||
|
|||
|
czy ja wiem? ale obsługa maxie sztywna i nie teges...chociaż?... hmmmm... pod klaudiuszem lecą wkuli z czasem dostawy... można porównywać.... ale objętościowo hamburger czy hotdog jest mega duży pd klaudiuszem, i fryty,,, hmmmm
a zodiak? jest poprawa?faje smierdzą? jakość żarcia? a gdzie można zjeść dobry obiad w południe? nie orientuje się hmm |
|||
|
27-12-2011, 20:04
|
|||
|
|||
|
Czy ja wiem, na obsługę nie narzekam, bo zwykle mam z dowozem i 20 minut to 20 minut, góra 21.
Hamburgerów i Hotdogów nie jadam zbyt często, a jeśli chodzi o frytki to wszyscy mają drogo ;-) W Zodiaku chyba czynnych godzin pracy już nie ma, tylko "na zamówienie" ![]() A obiad gdzie? Chyba tylko Pizze w Maxie. Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
28-12-2011, 14:12
|
|||
|
|||
|
gdzie można zjeść w Łazach dobry niedrogi domowy obiad?
|
|||
|
31-12-2011, 15:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2011 15:47 przez hrabia goldstream.)
|
|||
|
|||
|
[font=Sum(kierownik) ma teraz problem z piecykami ,wokol pierdoly pala smieci w piecach i strasznie cuchnie ,juz jest tak od kilku dni ,tyle co ciezki sprzet odjechal kanalizacje instalujacy(koparki,ciezarowki),jest jak w slumsach jezeli idzie o powietrze.Za palenie smieci sa kary ,tylko widac w gminie za duzo kasy i sie "nie pali" z mandatami...[/font]
Sum(kierownik) ma teraz problem z piecykami ,wokol pierdoly pala smieci w piecach i strasznie cuchnie ,juz jest tak od kilku dni ,tyle co ciezki sprzet odjechal kanalizacje instalujacy(koparki,ciezarowki),jest jak w slumsach jezeli idzie o powietrze.Za palenie smieci sa kary ,tylko widac w gminie za duzo kasy i sie "nie pali" z mandatami... |
|||
|
01-01-2012, 02:14
|
|||
|
|||
|
W tym miejscu zas pustke zauwazylem ,nie bylo otwarte ???
:/ Dziala jeszcze w ogole ta gospoda?Hej/paragraf/be cos tam??? |
|||
|
01-01-2012, 15:48
|
|||
|
|||
| RE: "Be Happy" (stary "Hey") | |||
|
01-01-2012, 20:04
|
|||
|
|||
(01-01-2012 15:48)Lenka napisał(a):(27-12-2011 18:30)Lukasz napisał(a): ale najlepsza pizza póki co jest w Maxie ;-) Ale 50" nie ma. Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
02-01-2012, 21:14
|
|||
|
|||
|
No nie ma.
|
|||
|
08-01-2012, 13:34
|
|||
|
|||
|
Nie mogę was czytać, Wam Łazowiakom to nic nie pasuje. Łukasz jak możesz w ogóle twierdzić, że wadą może być zimne piwo? Jak chcesz grzańca to na rynku w Krakowie masz go pełno. Ja osobiście nie znoszę ciepłego piwa, a tym bardziej wódki. Co do kebaba to nie jestem jakimś super znawcą, ale jak chce coś zjeść w Łazach to tylko naleśnika z kurczakiem w H2O albo właśnie kebab w "BH", jadałem w różnych miejscach kebaby i nie uważam by u nas w barze był zły. Nawet bym powiedział, że jeden z lepszych. No chyba, że przeszkadza Ci fakt, że nie robią go typowe turasy. ;-) I nie mówcie, że tu czy tam jest najlepsza pizza bo nic o niej nie wiecie tak na prawdę. Po prostu tam Wam najlepiej smakuje i tyle.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości