|
Parking
|
|
12-10-2010, 11:42
|
|||
|
|||
|
Parking
A czy Wy już wiecie,że parking w centrum koło PKO będzie zlikwidowany i jedynym parkingiem w centrum będzie ten koło OSiR?
Na miejscu starego parkingu będzie też coś na P,tyle że będzie to park. |
|||
|
12-10-2010, 11:46
|
|||
|
|||
|
RE: Parking
Nie wiemy,w sumie teraz już wiemy
|
|||
|
12-10-2010, 11:57
|
|||
|
|||
|
Myślę, że to fajne rozwiązanie może być, bo w sumie jedyny park jaki mamy to ten za MOK, a jak tam jest - wiadomo.
|
|||
|
12-10-2010, 11:58
|
|||
|
|||
|
A skad ta informacja? i przepraszam, ale gdzie naprzeciwko PKO miejsce na jakis park...no chyba, ze posadzone 4 krzaki na krzyz beda tym parkiem
|
|||
|
12-10-2010, 12:42
|
|||
|
|||
|
Cóż, jakby się cały tamten obszar co obecnie jest parking i menelmurek zaangażowało to jest spokojnie miejsce na kilka drzewek, mały deptak, kilka ławek. Na pewno lepsze to niż obecny park za MOK-iem.
|
|||
|
12-10-2010, 13:19
|
|||
|
|||
(12-10-2010 12:42)Lukasz napisał(a): Cóż, jakby się cały tamten obszar co obecnie jest parking i menelmurek zaangażowało to jest spokojnie miejsce na kilka drzewek, mały deptak, kilka ławek. Na pewno lepsze to niż obecny park za MOK-iem. czyli będzie menel park? z menel ławkami do leżakowania zmęczonym...nieżle myślicie |
|||
|
12-10-2010, 15:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 15:06 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Nie będzie menelparku.
Takie parki masz w niektórych okolicznych miejscowościach, weź pod lupę chociażby Pilicę czy Szczekociny. Bardzo dobrze się sprawdza. |
|||
|
12-10-2010, 15:10
|
|||
|
|||
|
no dobra ale gdzie bedziemy parkować auta>? w tygodniu to może nie problem, ale w sobote. Dlaczego niemożna zagospodarować terenu koło biedronki?ładne mniejsce tylko wyobrażni trzeba urzyć, albo niech firma zrobi konkretny projekt. pilica ma kawał rynku, szczekocin nieznam, cóz
|
|||
|
12-10-2010, 15:13
|
|||
|
|||
|
Do parkowania aut będą na pewno parkingi koło OSiR, koło CPN, dalej nie wiem.
Problem parkingów zawsze był i zawsze będzie, ale wierz mi, że w sumie tylko u nas brakuje takiego sensownego miejsca. |
|||
|
12-10-2010, 15:14
|
|||
|
|||
|
Łukasz, pytam jeszcze raz. czemu nie rozwarzą miejsca koło biedronki?
na rynek oczywiście z parkiem. |
|||
|
12-10-2010, 15:15
|
|||
|
|||
|
O to nie pytaj mnie, ja sam mam w tym temacie szczątkową wiedzę.
Postaram się natomiast czegoś dowiedzieć. |
|||
|
12-10-2010, 16:06
|
|||
|
|||
|
jaki park... wstępny projekt rewitalizacji jaki widziałem nie przewidywał tam żadnego parku...
roman skąd ta wiedza? |
|||
|
12-10-2010, 16:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2010 17:04 przez misiek.)
|
|||
|
|||
|
Ja się nie chcę wymądrzać, ale z racji studiów troszkę na temat rozwoju miasta, rewitalizacji i ogólnie miejskości obiło mi się o uszy i muszę przyznać, że jeśli faktycznie planowany jest park w centrum miasta to jest to co najmniej dziwna decyzja i irracjonalna
|
|||
|
12-10-2010, 18:39
|
|||
|
|||
|
oczywiście dziwna i irracjonalna dlatego nikt o tym nie myśli
|
|||
|
12-10-2010, 20:18
|
|||
|
|||
|
No i prawidłowo
|
|||
|
12-10-2010, 23:47
|
|||
|
|||
|
Wg mnie jest to dobra opcja, czemu ? W centrum miasta nic nie mamy, tylko parking. Nie lepiej zrobić jakiś deptak ? Wspaniała wizytówka miasta, a parking przenieść za dom kultury. Wygodne miejsce, nie będzie tam chlania i ćpania przez młodzież, a poza tym ten park to jest na raz do roku na jakąś wiejską imprezę. Tak samo patelnia i budynek PKP, tylko straszy, powinno to być inaczej zagospodarowane... (ale znowu PKP nie ma kasy jak zamykają dworzec w D.G.)
|
|||
|
25-10-2010, 19:59
|
|||
|
|||
|
Witam
Tak myślą, że to nie głupi pomysł. Na obecny parking Przenieść park, a za domem kultury zrobić fajny duuuuży parking. Do tego wszystkiego ta patelnia przed dworcem PKP, ale mam pomysł - zrobić tam można rondo, z takimi kwiatami na samym środku ![]() Pozdrawiam Psz. |
|||
|
01-11-2010, 10:11
|
|||
|
|||
|
rondo o nazwie P.inż Czopa?
|
|||
|
02-11-2010, 13:25
|
|||
|
|||
|
aleś romek namięszał, teraz każdy będzie po swojemu gospodarował wolny teren
![]() osobiście jestem za deptakiem na patelni i małym centrum handlowym na środku... a co, katowice mają, sosnowiec ma, a my nie możemy mieć? ![]() Chciałbym jeszcze, żeby wlot na A4 był na wiejskiej a smok wawelski zamieszkał na troche na głazówce ![]() A tak poważnie, prześliczny teren na Park to kamionka młynkowska... Mega Jurassic park z Dinusiami i wplecioną w niego trasę OFFroadową dla Jeppów, quadów i crossów. Kilka żródełek, mostki drewniane, fontanny, jakiś wodospadzik, i stałe imprezy offroadowe przyciągnęły by turystów na naszą Jurę, i mogły by przynieść niemałe dochody z takiej inwestycji... był kiedyś plan na Park Jurajski, dlaczego temat zamilkł? Za duża inwestycja? |
|||
|
02-11-2010, 15:54
|
|||
|
|||
(02-11-2010 13:25)buła napisał(a): aleś romek namięszał, teraz każdy będzie po swojemu gospodarował wolny teren za duza...nie ma pieniedzy , byle boiska np na wspomnianej Glazowce nie mozna sie doprosic a Ty bys chcial taka inwestycje
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

, byle boiska np na wspomnianej Glazowce nie mozna sie doprosic a Ty bys chcial taka inwestycje