|
Zima 2010-11 Odśnieżanie i nietylko
|
|
21-01-2011, 12:11
|
|||
|
|||
|
RE: Zima 2010-11 Odśnieżanie i nietylko
Teraz to oni (samorzadowcy) glos beda zabierac jak ktos porzadnie i bez ceregieli sie wypowie na ich temat. Wtedy to tak, odezwia sie, postrasza sadami, policja zeby ludzie cicho siedzieli i tyle....<normalnie jakbym o Bialorusi pisal, ale badz co badz w innym watku tak to wygladalo i chodzilo o nasza Gmine>
Kto sie tam bedzie jakas droga przejmowal, przeciez juz powiedziane bylo, ze pewne mury sa nie do przebicia <hahaha>. To czyim zadaniem jest to zeby jednak dac rade je przebijac chyba mowic nie musze. |
|||
|
21-01-2011, 16:09
|
|||
|
|||
|
DLACZEGO W NASZEJ GMINIE JEST OD PONIEDZIAŁKU JEST TAK ŚLISKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TYLE WYPADKÓW. CHYBA SPOTKAMY SIĘ W SĄDZIE !!!!!!!! ŁAZY , GRABOWA NIEGOWONICE ROKITNO, WSZYSTKO MACIE W DUPIE..... TAK PANIE BURMISTRZU BYĆ NIE MOŻE!!!!!!!!!!! PROSZE SIĘ WZIĄŚĆ ZA UCZCIWĄ PRACĘ I PROSZE WYMAGAC!!!!!!WYMAGAĆ RZETELNOŚCI NA BOGA...... |
|||
|
22-01-2011, 10:54
|
|||
|
|||
|
Proszę o określenie gdzie są owe wypadki.
Ponadto dla Twojej wiadomości - W sądzie spotkasz się co najwyżej z firmą zajmującą się odśnieżaniem danego fragmentu jezdni (jestem praktycznie przekonany, że chodzi o drogi powiatowe)
|
|||
|
22-01-2011, 14:31
|
|||
|
|||
|
ja nie rozumiem dlaczego jak się pisze drogi powiatowe to już wszyscy radni piszą że nic nie da się zrobić , jakie wypadki ? nie wiem Łukasz czy udajesz czy naprawdę tak nas lekceważysz ? Nie doczekałam się odpowiedzi od RadnegoPowiatowego Pana Konrada . Drogi gmine są w miarę odsnieżone s reszta ...to przykro mówic. Czekam na odpowiedź ....
|
|||
|
22-01-2011, 14:41
|
|||
|
|||
|
Nic mi nie wiadomo o żadnych wypadkach, dlatego pytam. Nie śledzę kroniki policyjnej itd.
Ja nie jestem radnym, ale w formie inicjatywy obywatelskiej dzwoniłem do Powiatowego Zarządu Dróg i wmawiano mi, że czarne jest białe, co jest tutaj na forum wstawione ( http://forum.lazowianie.pl/thread-288-po...ml#pid3496 ), wg nich zawsze jest dobrze i nigdy nie jest źle i wielokrotne prośby nawet od radnych spowijają na niczym, więc jest jak jest. A Konrad wcale tu nie musi bywać codziennie
|
|||
|
23-01-2011, 13:30
|
|||
|
|||
|
Ja dzwonie codziennie i wiem jak to wygląda więc nie musisz mi tłumaczyć , dziwisz się o wypadkach i to mnie denerwuje że udajesz że sprawy nie ma , a Kondrad nie musi czytać forum tylko niech wyjży przez okna i domyśli się że jest zima , czy to takie trudne? jest naszym przedstawicielem w Radzie Powiatu !!!! to zobowiązuje . LOGICZNE !!!!! a Ty udajesz że o niczym nie wiesz
|
|||
|
23-01-2011, 22:58
|
|||
|
|||
|
Bo nie wiem, jestem na zwolnieniu lekarskim
![]() Pytam ale odpowiedzi konkretnej udzielić nie potrafisz. |
|||
|
24-01-2011, 08:17
|
|||
|
|||
|
tak jak i Ty nic konkretnego sie nie mogę dowiedziec
|
|||
|
26-01-2011, 13:18
|
|||
|
|||
(22-01-2011 10:54)Lukasz napisał(a): Proszę o określenie gdzie są owe wypadki. Panie Łukaszu. Widze, ze oprocz telefonowania w sprawie odsniezania w formie inicjatywy obywatelskiej dziala Pan tez charytatywnie jako adwokat naszych samorzadowcow. Dodatkowo wypowiada sie Pan dokladnie w takim samym tonie jak ci radni- metoda zamglenia faktycznego problemu. My o odsniezaniu tutaj, TROCHE mniej o drogach gminnych, troche wiecej o powiatowych. Pan tez doskonale o brakach ma wiedze a bedziemy wchodzili w nieistotne szczegoly odnosnie wypadku...kolizji...stluczki...zdarzenia...cokolwiek i sprzeczali sie i dochodzili czy na miejscu byla policja, czy jest to w kronikach policyjnych czy nie . Kiedy cos sie stalo, gdzie dokladnie...a czy to jest tu az tak istotne ??? Pomagajac przedmowcy - pytam Pana Panie Łukaszu po co do FAKTYCZNEGO PROBLEMU Z DROGAMI Z KTORYM NIKT W GMINIE!!! NIE POTRAFI SIE UPORAC konkretna odpowiedz przedmowcy, ktora nic tu nie zmienia. |
|||
|
26-01-2011, 13:27
|
|||
|
|||
|
biją piane tylko na przeczekanie zimy, pamietajcie wyborcy-wiosna juz tuz tuz a wtedy wszystko sie zmieni. Za ta wiosne oczywiscie odpowiedzialni beda nasi Radni i bedzie trzeba im podziekowac, ze ja zalatwili.
|
|||
|
26-01-2011, 14:40
|
|||
|
|||
|
Nie jestem niczyim adwokatem.
Po prostu ostatnie narzekanie się sprowadziło do tego, że drogi powiatowe były nieodśnieżone i nieposypane (czego efektem jest film o którym jest mowa), drogi gminne zaś posypane są szlaką. Nikomu w Gminie nie jest na rękę pozostawiać drogi nieodśnieżone, bo przecież to nie odśnieża nikt z UM, żaden Pan Władek czy ktoś inny. Są firmy, które to robią, a to czy realizują, czy nie, to już inna sprawa. Dlatego zapytałem o konkrety. Konkretną jedną drogę gminną, która jest ciężko przejezdna i zdarzają się tam rzeczone wypadki czy kolizje. Łatwo napisać, że coś było, trudniej udowodnić, lub chociażby określić. Nie bez przyczyny pojawił się wykaz dróg powiatowych na lazowianie.pl. Wiem natomiast, że forum jest czytane przez spore grono urzędników i konkrety na pewno spotkają się z jakimś efektem. Tak jak to było w przypadku ul. Konstytucji 3 Maja, w sprawie której zainterweniowałem ja. Różnicę zauważyło wiele osób po tym telefonie, nawet tych, które wcześniej tego filmu nie widziały. |
|||
|
26-01-2011, 16:08
|
|||
|
|||
|
Dziekuje za merytoryczna odpowiedz.
Dziekuje rowniez za wskazanie i potwierdzenie, ze obecne wladze naszej gminy wchodza tu na forum w wiekszosci biernie przygladajac sie realnym problemom jej mieszkancow. Dlaczego nie widac dzialania???, dlaczego tacy radni nie napisza - "tak jest problem, ja tego przypilnuje" ??? Nasze forum jak sam Pan stwierdzil generuje spora liczbe odwiedzin. Dlaczego Ci radni, ktorzy je czytaja nie chca zlapac punktow w spoleczenstwie, wziasc na siebie odpowiedzialnosci i wykazac sie???? Byloby to z korzyscia i dla nas mieszkancow, i dla tych samorzadowcow. A w odbiorze zwyklego obywatela to wyglada tak, ze oni pilnuja jedynie czy ktos zabardzo na nich nie "nakrzyczy", wtedy i owszem cos skrobna...a tak zapomnij!!! szkoda... |
|||
|
26-01-2011, 17:12
|
|||
|
|||
|
Tego dlaczego nie piszą nie wiem, mogę jedynie domniemywać, że nie chcą się wdawać w dyskusję z co po niektórymi, gdyż pewne tego efekty są widoczne tutaj na forum.
W każdym razie z tego co wiem wszelkie zgłaszane rzeczy są realizowane, to samo dotyczy zgłoszeń pod naszą całodobową linię (32) 700 8877. W czasie roztopów wszelkie wybijane studzienki itd. były załatwiane od razu. |
|||
|
27-01-2011, 11:53
|
|||
|
|||
(26-01-2011 17:12)Lukasz napisał(a): Tego dlaczego nie piszą nie wiem, mogę jedynie domniemywać, że nie chcą się wdawać w dyskusję z co po niektórymi, gdyż pewne tego efekty są widoczne tutaj na forum.... Ja mam nadzieje, ze tak nie jest bo to by znaczylo, ze nasi radni podobnie podchodza do innych rzeczy i idac tym tokiem myslowym-nie wypowiadaja sie tu bo moze sie zdazyc ktos kto nie utrzyma poziomu dyskusji i takiemu radnemu zrobi sie przykro, do powiatu nie dzownia i musi to robic za nich obywatelsko Administrator...do samochodow nie wsiadaja bo na drogach przeciez sa wypadki...strasznie asekuracyjnych mamy samorzadowcow
|
|||
|
04-02-2011, 15:42
|
|||
|
|||
|
Gratulacje dla naszych samorzadowcow, zima narazie odpuscila uffff!!!
Jeszcze raz najmocniej dziekujemy
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości