|
Ogólnie o Łazach
|
|
27-05-2009, 11:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2009 12:00 przez indiv.)
|
|||
|
|||
|
My wszyscy mieszkańcy Łaz jesteśmy odpowiedzialni za ład i porządek w naszym mieście ! To dotyczy nie tylko młodzieży, ale i dorosłych, którzy swoim zachowaniem dają przykład młodym. Mniej alkoholu i narkotyków napędzających prywatny pseudo biznes. Widzisz wandalizm lub kradzież czegoś, nie wahaj się ! dzwoń na policję ! Jeśli widzisz jakiekolwiek złe zachowanie lub działanie reaguj natychmiast. W końcu każdy chce spokojnie mieszkać i żyć w Łazach ?[/b]
|
|||
|
04-07-2009, 19:58
|
|||
|
|||
|
RE: Ogólnie o Łazach
Witam. Cieszę się bardzo że tak Ci zależy na dobru naszego miasta.
Mam dla Ciebie fajne zadanie-Przejdź się proszę po terenie naszego tzw.Kąpieliska Miejskiego i spraw aby władze naszego miasta zaczęły się wstydzić.Jeden wielki śmietnik a sezon w pełni. I proszę niech nie mówią że to młodzież jest wszystkiemu winna bo ktoś musi zrobić pierwszy krok i dać dobry przykład. Pozdrawiam V. |
|||
|
10-07-2009, 13:16
|
|||
|
|||
|
Ja tylko powiem tyle. Zamiast bezsensownego wywodu zacznijmy coś działać, do tej pory przewinęło się wiele projektów na poprawienie "jakości" miasta, ale wszystkie po chwili się paliły same i umierały śmiercią naturalną z prostego powodu: nie ma odzewu wśród naszych mieszkańców.
|
|||
|
11-07-2009, 08:02
|
|||
|
|||
|
rider: Otóż to, oddzewu nie ma i pewnie nie będzie, wołami nikogo do działania nie zaciągniesz :-| Poza tym co proponujesz w sensie działania? :->
|
|||
|
12-07-2009, 20:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2009 20:05 przez rider.)
|
|||
|
|||
|
Przede wszystkim zainwestować w młodzież. Dać im możliwość wykazania się, stworzyć jakieś warsztaty, udostępnić halę sportową (może być jakaś symboliczna opłata), porobić miejsca gdzie mogą się normalnie spotykać bez zbędnych "dopingów". Zacząć integracje społeczeństwa... ostatnio przy rozmowie z pewnym starszym człowiekiem jak zacząłem mówić o jakieś wspólnej pracy żeby poprawić wygląd otoczenia (chodziło o koszenie trawy w około bloku) to usłyszałem odzew "a ja to pier....". Trzeba coś z tym zrobić i tu nie chodzi o odzywki ludzkie tylko o to by nie patrzeli na siebie jak dwa głodne wilki. Może nasi radni by się zainteresowali tematem, a nie tylko własnymi potyczkami wewnętrznymi.
|
|||
|
12-07-2009, 21:38
|
|||
|
|||
|
A czy nie uważasz, że te oddzywki, to przejaw mentalności danych ludzi? Są osoby, które nie potrzebują jakichś specjalnych warunków czy też działań z czyjejś strony, by robić coś od siebie. Nie da się zmienić ludzi, czy też ich zachowań, jeśli sami nie będą tego chcieli. Pytanie - co można zrobić by chcieli?
|
|||
|
14-07-2009, 18:44
|
|||
|
|||
|
Niestety prawda jest taka, że mało kto rzuca używki. Musi mieć albo bardzo silną wole, albo "dużego kopa" motywującego. To już zakres psychologii społecznej i socjologi. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły piszcie. Wspólnie może by udało się coś jednak wymyślić i osiągnąć.
|
|||
|
12-12-2010, 21:07
|
|||
|
|||
(10-07-2009 13:16)rider napisał(a): Ja tylko powiem tyle. Zamiast bezsensownego wywodu zacznijmy coś działać, do tej pory przewinęło się wiele projektów na poprawienie "jakości" miasta, ale wszystkie po chwili się paliły same i umierały śmiercią naturalną z prostego powodu: nie ma odzewu wśród naszych mieszkańców. Ja jeszcze chcę dodać co z tymi pijaczkami bezrobotnymi spod blaszaka przykrzy się już słuchać jak żebrzą o 10 .20. gr lub ile kto da czy policja w Łazach nie ma sposobu żeby dać im jakieś zajęcie przecież to nie za fajne świadactwo o osiedlu na Spółdzielczej. |
|||
|
13-04-2011, 09:59
|
|||
|
|||
|
..a co to kogo obchodzi że nie mają pracy i żebrzą, ważne że ''góra'' nachapie się ile wlezie bo w końcu przyjdzie czas zleźć ze stołka,a oni piją bo to choroba jest, bezsens życia zapijają
|
|||
|
14-04-2011, 10:06
|
|||
|
|||
(13-04-2011 09:59)Gość napisał(a): ..a co to kogo obchodzi że nie mają pracy i żebrzą, ważne że ''góra'' nachapie się ile wlezie bo w końcu przyjdzie czas zleźć ze stołka,a oni piją bo to choroba jest, bezsens życia zapijają No własnie - dla osób ciekawych odnosnie wynagrodzenia naszego burmistrza zachęcam do zapoznania się z uchwałą Rady Miasta odnośnie jego wynagrodzenia dostepną pod adresem : http://bip.lazy.pl/userfiles/file/Uchwal...2014/8.doc Wynagrodzenie zasadnicze to powiedzmy jeszcze znośliwe 5500 pln, ale ileż tu dodatków, które łącznie powodują wzrost wynagrodzenia do 11488 pln miesięcznie...kazdy chciałby mieć takie bonusy
|
|||
|
30-03-2012, 12:05
|
|||
|
|||
|
a co z ludźmi spod blaszaka i innymi? trzeba im dać prace tyle bajzlu na ulicach śmieci i ostatki po zimie mogli by posprzatać i grosz zarobic . w innych miastach to samo...a tylu bezrobotnych, ahhh
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości