|
Kilka spraw
|
|
03-12-2010, 00:28
|
|||
|
|||
|
Kilka spraw
Witam
Chciałbym zadać kilka pytań. 1.) W jakim celu w RM jest 3 przewodniczących ? Mówie tu o I i II zastępcy. Czy gmina naprawdę nie ma na co kasy wydawać ? Rozumiem przewodniczący. Mogę zrozumieć jeszcze zastępce. Ale po co jest ten II zastępca? Nie można tychże pieniędzy przekazać na bardziej szczytny cel? 2.) Śnieg już nie sypie któryś dzień z kolei a drogi jakie były białe takie są. Czy firmy które wygrały przetarg na odśnieżanie dróg nie są zobowiązane do sypania solą lub jakimś piachem? Czy ten przetarg był tylko dla picu? |
|||
|
03-12-2010, 00:42
|
|||
|
|||
|
RE: Kilka spraw
2) O których drogach mówisz konkretnie? Chodzi mi o ustalenie odpowiedzialności za ich odśnieżenie.
|
|||
|
03-12-2010, 00:57
|
|||
|
|||
|
Oojjj bardzo duzo jest u nas takich dróg.
Np ul. szkolna w Rokitnie. Ogólnie całe skrzyżowanie... wyjazd z ul szkolnej w strone Łaz jest tragiczny. Teoretycznie jest tam znak "STOP", ale nikt w tej chwili się tam nie zatrzymuje, co jest bardzo niebezpieczne, a jak się już zatrzyma to nie da rady ruszyć. Ul szkolna jest cała zaśnieżona. Śniegu z 20cm... Przecież tam jest szkoła! Lekko kogoś zniesie na bok, gdzie dzieci będą wracały ze szkoły i nieszczęście gotowe. Druga sprawa to ul Świerczewskiego w Rokitnie Szl. jadąc w kier Łaz pod górę widzę samochody które nie mogą wjechać pod tą górę. W takiej sytuacji jestem zmuszony ich wyprzedzać co przed górką jest bardzo niebezpiecznym manewrem. Wiem że to są drogi powiatowe, ale jako ze Rokitno podlega pod gminę, władze powinny coś z tym zrobić...? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam |
|||
|
03-12-2010, 00:59
|
|||
|
|||
|
Nie wiem jak ma się sprawa z ulicą Szkolną, ale na pewno Kościuszki i Konstytucji 3 Maja w Łazach oraz Świerczewskiego i Kościuszki w Rokitnie obowiązuje taka zasada rozwiązywania spraw:
|
|||
|
03-12-2010, 01:13
|
|||
|
|||
|
Czytam, że powiat oszczędza bo nie ma kasy.
Komedia... Więcej urzędasów zatrudnić, najlepiej 2 przewodniczących, 4zastępców, wtedy kasy będzie po uszy ...pozdrawiam |
|||
|
03-12-2010, 01:14
|
|||
|
|||
|
Jutro jak mnie najdzie ochota to wykorzystam zerwany plakat Gajdy i zrobię zdjęcie jak leży on w tej papce z kulek śniegu co się na konstytucji uzbierała...
Przynajmniej sobie humor poprawię, jazdę samochodem sobie już odpuściłem
|
|||
|
03-12-2010, 01:19
|
|||
|
|||
|
Za zimno na maszerowanie na nogach...
![]() dobranoc |
|||
|
03-12-2010, 01:28
|
|||
|
|||
|
Lepiej na nóżkach pospacerować, niż dopuścić do kolizji, a o to łatwo przy takich warunkach
|
|||
|
03-12-2010, 06:50
|
|||
|
|||
|
Będę szedł na nogach kogoś zarzuci... na jedno wyjdzie.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

...