|
Faktyczne działania nowej rady..
|
|
25-12-2010, 01:21
|
|||
|
|||
|
Faktyczne działania nowej rady..
Kiedy zacznie się wypowiadać na tym forum grupa wyborców Łaz...
przed wyborami mieli tak dużo do powiedzenia. pan Knop, Błogowski i inni.... może czas zacząć konstruktywną dyskusje... zdjęcia i wasze uśmiechy już widzieliśmy z Moku.. czas na wypowiedzi ... Panowie i Panie ....,, szlachta,,... |
|||
|
25-12-2010, 12:30
|
|||
|
|||
| RE: Faktyczne działania nowej rady.. | |||
|
26-12-2010, 20:13
|
|||
|
|||
|
RE: Faktyczne działania nowej rady..
@Kudłaty przecież Pan Knop nie ma programu o czym sam wspominał. Jak coś chcesz załatwić to musisz iść do niego i on postara Ci się pomóc. Poza tym też mówili, że po wyczerpującej kampanii muszą odpocząć, więc wiadomo, z rok będzie trza poczekać. I generalnie po co mają tu wchodzić i robić sobie dodatkowej roboty ? Dostali fuchę to grzeją teraz stołki i umacniają się na nich jak to zazwyczaj bywa w naszym kraju.
O mam lepszy pomysł, żeby zwrócić uwagę to byś musiał się zrzucić z mostu czy coś takiego. Ostatnio w Wielkiej Brytanii koleś się zrzucił z "sejmu brytyjskiego", bo rząd robił cięcia w budżecie. Tak samo wspomnę sytuację Macieja K. Przed I-szymi wyborami miał stronkę internetową, na której miał swój program i kontakt w razie potrzeby. Zaraz po wygraniu wyborów stronka znikła, jedyna forma kontaktu to chyba przez oficjalną stronę miasta. I zobacz też na liczne powiązania, że w urzędach itp. zatrudniają "rodzine i znajomych". Więc naprawdę czego Ty się spodziewasz ? Widziałeś boisko na osiedlu tzw. "Orlika" ? Wybudowane specjalnie przed wyborami, dzień przed wyborami włączyli oświetlenie, wyborcy udając się na wybory pewnie byli zachwyceni boiskiem, bo widać je było z 10 kilometrów. Co ciekawe boisko było sfinansowe na zasadzie mniej więcej 50-50. Tylko, że na zimę jest ono nie potrzebne, kasa i tak jest zarezerwowana dla każdej gminy na ten typ inwestycji, więc można spokojnie je wybudować na wiosnę. Co ciekawe teraz pojawił się konkurs na zamówienie o udzielenie pożyczki gminie w wysokości 1,5 mln zł. Więc kasa się nie liczy. I ostateczna strona medalu, zarobki wszystkich urzędników są mega duże. |
|||
|
27-12-2010, 06:48
|
|||
|
|||
|
Muszę się do tego odnieść:
Po 1. proszę nie używać takiego języka "musisz do niego pójść aby coś załatwić". Szczególnie słowo "załatwić" kojarzy się źle a tak w ogole wyobrażacie sobie sytuację kiedy to każdy mieszkaniec gminy idzie "coś załatwić" do Radnego Powiatowego czy Gminnego (kadencja trwa ok. 1500 dni więc musiałby taki Radny przyjmować 11 osób dziennie codziennie przez 4 lata aby każdy mieszkaniec Gminy Łazy mógl przyjść). My nie jesteśmy od tego aby zalatwiać Państwa problemy osobiste i rodzinne. Radny powiatowy czy gminny wspiera określoną strategię lub nie wspiera a to Wy go oceniacie za calość po 4 latach. To on ma wizję, cel bo zaufaliście takiej osobie wybierając ją. Po 2. nie odpoczywają bo już pracują. My w gminie od 2 grudnia mieliśmy już 3 sesje, a już 3 stycznia jest komisja wspólna ws. budżetu na 2011 rok. A to ciężki gatunkowo dokument, najważniejszy. Po 3. Burmistrz nie jest już kandydatem tylko Burmistrzem więc pewnie trzeba się z nim kontaktować przez urząd a z tego co wiem to zawsze chetnie przyjmuje interesantów. Komitet wyborczy "Skutecznie dla Gminy" to dzisiaj największy klub Radnych Gminnych (11 na 15 osob) i jest w trakcie zakładania strony internetowej klubu, tylko prosimy o chwilkę cierpliwości. Radny Marcin Wałcerz został szefem klubu. Po 4. gmina Łazy to mała wiejsko- miejska gmina i zawsze znajdzie się "ktoś" kto "kogoś" zna albo ten "ktos" nowozatrudniony okazuje się kuzynem "kogoś". To naprawdę małe chermetyczne środowisko. proszę o konkrety. A po drugie to nie można zamykać komys drogi kto chce startować do konkursu bo wojek jest Radnym albo urzędnikiem. Szanse ma każdy i są rowne. Zapewniam. po 5. na Podlesiu nie ma żadnego orlika, które są nota bene bardzo drogie (wersja optymistyczna 2 mln) tylko kasę otrzymaliśmy częściowo z Ministerstwa Sportu a wniosek byl składany dużo wcześniej. To że budowaliśmy go jesienią to tylko i wyłącznie dlatego że rozwiązanie konkursu było o tej porze. To nie kampania! Wynik konkursu bylby wiosną 2011 to wowczass budowalibyśmy boisko. po 6. czy jak kierownik ważnego wydziału zarabia 3,5 brutto miesięcznie to jest to dużo??? na rękę pewnie jakieś 2,6 tys. Nienormowany czas pracy co ma nie tylko same plusy, bo czasami trzeba zostać na naradzie do 18 a nie 15. Szeregowi pracownicy moim zdaniem zarabiają za mało. Kierownictwo wyższego szczebla zarabia więcej adekwatnie do odpowiedzialnośći ale burmistrz ma ok 11 tyś brutto, gdzie wchodzi juz stawka podatku 32% i zostaje mu jakieś 7,5 na ręke za pracę 24h na dobę, świątek piątek czy niedziela. pozdrawiam Radny Rady Miejskiej w Łazach |
|||
|
27-12-2010, 14:36
|
|||
|
|||
|
ha ha ha i tylko tyle zero komentarza
|
|||
|
27-12-2010, 18:19
|
|||
|
|||
|
Dobra socjotechnika.
Aczkolwiek ja czekam na działania, a nie jak większość ludzi o zapewnienie, że będzie to i to. Bo ja na Tuska nie głosowałem, więc proszę nie używać tej samej socjotechniki co cudotwórca. ad.1 Przecież mało kto chodzi do władz, by prosić o coś. Więc skąd te wyliczenia ? Jak się dzwoni na policję po interwencję i przyjeżdża po 2 godzinach to proszę mi wierzyć ludziom już na pewno nie przychodzi na myśl, by załatwić coś u radnych. ad.2 Chodzi tutaj o czynność radnych na forum. Przed wyborami codziennie czytali wszystkie posty, po wyborach podziękowali i już tutaj nie wchodzą. Wiadomo, że macie sesje, spotkania, bo taka jest wasza praca i za to Wam płacimy jako obywatele. ad.3 Strona to dla mnie podstawa, by śledzić Wasze działania na bieżąco. Czemu np. burmistrz wydał gazetę przed wyborami z dokonaniami w gminie przez cały urząd. Nie lepiej zrobić stronkę i na bieżąco informować ? Tak bym wiedział na kogo głosować . ad.4 Polska - wiadomo. Zostawiam to bez dalszego komentarza. ad.5 A'la orlik - wiadomo. To ciekawe czemu wcześniej się nie dało tego zrobić ? Konkursy były chyba po roku od rządzenia PO. Brakło pieniędzy ? To czemu teraz gmina bierze pożyczkę, nie lepiej było oszczędzić pieniądze, bo boisko jest w sumie nie potrzebne ? Przez ten czas wystarczyło by wyremontować istniejące boiska 1000000x mniejszym kosztem i o tej samej funkcjonalności. I pytanie za 100 punktów. Czy włączenie oświetlenia na boisku dzień przed wyborami nie był celowym działaniem ? Jakoś po ukończeniu prac jak i dzień po wyborach oświetlenia już nie było. Przecież to celowe działanie, ale zaraz ktoś odpisze, że musieli je testować przez 2 dni i akurat w wybory. To nawet na otwarciu boiska nie użyli oświetlenia. ŻENADA dla pajaców, którzy lubią Tuska i jego socjotechnikę. ad.6 A ktoś wspominał o premiach i dodatkach typu "prezenty" ?? Wiadomo jak jest w polityce, nie oszukujmy się. Wg mnie tak jak w USA piastowanie wysokiego miejsca typu burmistrz powinno być bez wynagrodzenia, w europie to chyba w Szwajcarii tak jest. Wtedy ludzie działali by na korzyść dla samych siebie, bo nie robili by to dla pieniędzy. Temat zarobków był już omawiany na forum, gdyby je obniżyć to co roku mamy boisko takie jak na osiedlu. Polecam temat z oświadczeniami majątkowymi. Na koniec. Zapraszam to zachęcenia kolegów z rady, by wypowiadali się na forum. Wg mnie to lepsza droga niż przyjmowanie interesantów. |
|||
|
27-12-2010, 19:17
|
|||
|
|||
| RE: Faktyczne działania nowej rady.. | |||
|
27-12-2010, 20:53
|
|||
|
|||
|
Faktyczne działania nowej rady to także relacje z jej obrad! Tej z ostatniej sesji jeszcze nie zauważyłem. Widocznie aparatura nie zadziałała!
|
|||
|
27-12-2010, 21:48
|
|||
|
|||
|
Relacja będzie prawdopodobnie dopiero po nowym roku, obecnie jestem (nie)stety na urlopie
|
|||
|
27-12-2010, 23:50
|
|||
|
|||
(27-12-2010 18:19)Gość napisał(a): Dobra socjotechnika. haha. Proszę pana ale ja przecież Pana "nie czaruję' tylko mowię mam nadzieje jasno i w miarę konkretnie o stanie faktycznym. ad1. zdziwiłby się Pan z czym ludzie przychodzą do Radnych. Z ost. ciekawszych historii: do jednego z Radnych łazowskich zgłosiła się starsza pani, która kupiła mikser w łazowskim AGD u Pana K... i mikser ten nie działa a sprzedawca nie chce go przyjąć i prośba do radnego aby wpłynąl na sprzedawcę. Są dyzury, Radni są, spotykają się, wysłuchują i co mądrzejsze pomysly wykorzystują, bowiem sa glosem mieszkanców, interweniuja w ich sprawach. ad2. myslę, że radni nadal wchodzą i nadal czytają sugestie mieszkanców. Oby byly madre i konstruktywne. co do zaplaty to jeszcze raz wspomnę, że dzialamy spolecznie a dieta jest jedynie rekompensatą za nieobecność i urlop bezplatny kiedy radnego nie ma w pracy. Najlepiej maja emeryci i samozatrudnieni bo sami sobie są sterami. Gorzej Ci co mają szefów nad sobą. W poprzedniej kadencji pamiętam radnego Wadasa, który będąc dyrektorem w spółce kolejowej bardzo dobrze zarabiał. Efekt końcowy był taki, że gdy brał urlop bezplatny miesięcznie wychodzil na tym ok 1000 na minusie a diety otrzymywał 700. Bierzemy urlopy ale one też niestety mają swoj limit. ad3. burmistrz prowadził kampanię i pewnie przemyślał co bardziej dotrze do mieszkanców; gazetka czy strona. Jego sprawa, jego wybór a Pan widze chcialby nawet o tym decydować jak powinna wyglądać kampania Burmistrza. Pisałem, stronka powstanie ale to temat bardziej złozony bo obok 10 normalnych czytających zaraz uaktywni się 40 tych negatywnych i nieobiektywnych i zacznie sie, że ten to zlodziej, ten bije żonę a ten gwalci sąsiadkę. ad 4. naprawdę co jak co ale w gminie łazy nie dostaje się pracy po znajomości. Większość mlodych to staże za 700 zł na 3 do 6 miesięcy a po drugie umowmy się co to za intratne posady za 1400 na rękę. Administrator tego portalu jest zatrudniony w urzędzie nie dlatego, że nazywa się tak samo jak jeden radny albo że to kuzyn Burmistrza albo siostrzeniec przewodniczącego rady. To poprostu świetny fachowiec informatyk i w takiej komorce pracuje. Proszę mi wierzyć, są ogłaszane konkursy i zgłasza się jedna dwie osoby a paradoksalnie praca w urzędzie to nie czasy zamierzchłe; kawa i ciasteczka tylko ciężka robota i gąszcz przepisów. ad5. czy Pan uważa że mamy wplyw na terminy konkursów jakichkolwiek? Nie wiem co z tym światlem, może ktoś grał? nie mam pojęcia, a nawet jesli to jakaś zbrodnia wielka/ Czy Pan nie ma większych problemów? Jeżeli uważa Pan, że boisko było zlym pomysłem to prosze pojść do szkoly nr 3 i powiedzieć tym wszystkim dzieciakom, które graja koło szkoly na jakimś dzikim klepisku co Pan o tym myśli. ad6.pierwsze słyszę, że gubernatorzy lub kongresmeni w uSA nie pobierają wynagrodzeń. To bardzo ciekawy pomysł, naprawdę bardzo ciekawy a jeszcze bardziej glupszy. burmistrz nie może prowadzić działalności gospodarczej więc za co jego rodzina miałaby się utrzymywać? Pewnie z dodatkowej pracy, którą wykonywałby kosztem sprawowanej funkcji burmistrza. ciekawe jakby do Pana przyszedl szef i powiedzial : Panie kowalski od jutra w celu zwiększenia pana wydajności pracy wykonuje Pan swoje obowiązki za free. Hahaha Jeszcze dwie sprawy o których tutaj warto wspominać, mianowicie taki wojt, burmistrz, prezydent bez uposażenia to potencjalny material na przyszłego skazańca bo w końcu musiałby zacząć kombinować. Ale wiem co Pan ma na myśli, że takim wojtem, burmistrzem czy prezydentem powinna być osoba o ogromnym statusie społeczym, która pensji juz nie potrzebuje tylko funkcję sprawuje dla prestiżu bowiem na koncie ma już sześć bądź siedem zer ale nasza demokracja szanowny Panie jest zbyt młoda bo przykladowo czy takiemu milionerowi jak stokłosa potrzebny jest senatorski mandat za 12 ty brutto miesięcznie??? Czy bardziej kontakty, wejścia, znajomości, prestiż senatora oraz immunitet??? Pyt retoryczne. I na koniec wracamy do punktu wyjścia, mianowicie my nie jestesmy od odpisywania na forum frustratom, ktorzy nie mają co robić i sprawdzaja dlaczego lampy się świeciły dzien przed wyborami, czy boisko jest potrzebne, a dlaczego to, dlaczego tam to bo szkoda naszego cennego czasu a za odpisywanie na Pana głupoty jak Pan to nazwal mi nie płacą. jestesmy od dzialania a Pan jest od oceniania przy urnie. To tyle. pzdr Radny |
|||
|
28-12-2010, 11:16
|
|||
|
|||
|
Bardzo ładny tekst, zmieniam swoje zdanie, nawrócił mnie Pan.
Widzę, że Pan też uważa, że boisko koło szkoły nr 3 było budowane bez sensu, skoro było gmine stać na jej wybudowanie, a było przy tym sporo roboty - wówczas ten teren zarastał drzewami i krzakami. A później okazuje się, że nie stać gmine na utrzymanie go. A na budowę nowego boiska bez problemu wyłożyła kasę. Szkoda, że się bronicie bez większych argumentów, bo my jesteśmy od tego, aby krytykować. To ma Was motywować do pracy. Proste. Lampy były specjalnie włączone, co jest żałosne, ale taka jest polityka. Swoim zdaniem mam nadzieje, że pokazałem ludziom jaką socjotechnikę można stosować, by przekonać wyborcę do siebie. Mnie i tak to nic nie obchodzi, chciałem, żeby ludzie zaczęli myśleć. Co do nie pobierania wynagrodzenia tak jest na 100 % w SZWAJCARII. LUDZIE ROBIĄ COŚ DLA LUDZI, a nie tak jak u nas dla SIEBIE. Da się ? Da !! Aha, jestem frustratem, bo po prostu nie brałem udziału w tych wyborach, nie widziałem żadnego programu ze strony burmistrza, radnych. Żadne szczegóły, tylko, że ukończą to co mają itp. |
|||
|
28-12-2010, 12:53
|
|||
|
|||
|
Bardzo ładnie Panie Radny nazwać wyborców frustratem , to świadczy o szacunku Pana do wyborców , wiem że wybory dopiero były , to nie musi Pan się nami przejmować tylko nas obrażać. Dlaczego nie podpisał się Pan z imienia i nazwiska , odwagi Panie Radny , będziemy na przyszłość wiedzieć kto wyborców ma gdzieś. Mamy prawo do wyrażania swoich opinii , nie zawsze muszą one się podobać Panu , myślę że na tym polega demokracja !!!! Czekamy na podpis .
|
|||
|
28-12-2010, 14:41
|
|||
|
|||
(28-12-2010 12:53)Gość napisał(a): Bardzo ładnie Panie Radny nazwać wyborców frustratem , to świadczy o szacunku Pana do wyborców , wiem że wybory dopiero były , to nie musi Pan się nami przejmować tylko nas obrażać. Dlaczego nie podpisał się Pan z imienia i nazwiska , odwagi Panie Radny , będziemy na przyszłość wiedzieć kto wyborców ma gdzieś. Mamy prawo do wyrażania swoich opinii , nie zawsze muszą one się podobać Panu , myślę że na tym polega demokracja !!!! Czekamy na podpis . Pan Radny nie tylko nazywa wyborcow frustratami, ale mowi ze pisza "glupoty", pewnie tez nasze wpisy przeszkadzaja mu w jakze ciezkiej pracy ![]() Wiecej szacunku Panie Radny...kredytowac nie da sie w nieskonczonosc, macie w Lazach wladze, ktora kupiliscie za kredyty. Gmina jest zadluzona i procz dokonczenia oczyszczalni nic znaczacego nie bedziecie w stanie zrobic przez lata. Powiekszajace sie odsetki od kredytow, ciagle doplacanie do basenu zrobi swoje. Majac coraz mniejsza zdolnosc kredytowa banki dla zrolowania wczesniejszych kredytow beda pobierac wyzsze oprocentowanie...takze jak juz teraz na poczatku drogi Panie pan skomli to ciekawe co bedzie za 4 lata...
|
|||
|
28-12-2010, 17:43
|
|||
|
|||
|
Panowie przedmówcy, drodzy wyborcy,
więcej optymizmu! Mieszkamy w gminie w kórej mamy piękny obiekt sportowy, w której systematycznie dokonujemy remontów placówek oświatowych, przy których to szkołach budujemy super kompleksowe boiska. Budujemy extra nowoczesną oczyszczalnie ściekow, najnowocześniejszy tego typu obiekt w województwie chyba, do tego nowa kanalizacja, korzystamy z pieniędzy na odnowę wsi, remontując oiekty typu remizy, domy kultury. pozyskujemy masę kasy na szkolenia bezplatne, budujemy nowe drogi. Ludzie przebudźcie się z tego letargu bo kampania się skończyla a Wasz Łukasik nie wygra!!! Jesteście sfrustrowanymi malkontentami, jest Was może trzech na forum i piszecie że się nic nie robi a jak się robi to źle bo się pieniądze wydaje. Napiszcie na forum konkretnie co chcecie w lazach i Gminie!!! Jestem przekonany że idziemy w dobrym kierunku, polityka burmistrza i jego ludzi okazała się dobra bo uzyskała ponad 70 % poparcie spoleczne, wszyscy radni z tamntej rady sa w nowej radzie. To świadczy o tym, że społeczenstwo nas popiera. Trzeba teraz zadlużyć bylo Gminę, nawet do maksimum aby wykorzystać na maxa kase z zewnątrz. Administrować możemy później. Samorzad kadencji 2006 - 2010 pozyskal przez te 4 lata 38 mln zł z Unii!!! Przed nami rewitalizacja centrum Łaz. Damy radę. A Wy sfrustrowani malkonteci siedźcie cicho pod miotłą bo wlasnego cienia się obawiacie. W samorządzie potrzebni sa ludzie z wizją, celem, ludzie którzy konsekwentnie stawiane cele realizują, ludzie którzy mają pomysl, obraną politykę, ludzie ktorzy są gotowi na ciężka pracę. Please - nie chcecie pomagać to przynajmniej nie przeszkadzajcie. Pozdrawiam Was, głowa do góry. Nasz budżet jest bezpieczny!!! Radny (na razie anonimowy) |
|||
|
29-12-2010, 11:12
|
|||
|
|||
(28-12-2010 17:43)Gość napisał(a): ... Please - nie chcecie pomagać to przynajmniej nie przeszkadzajcie. Pozdrawiam Was, głowa do góry. Nasz budżet jest bezpieczny!!! Niby ok, ale w takim razie jesli przeszkoda dla Radnych jest to, ze pare osob krytycznie opisuje cos na forum to ja sie naprawde zaczynam bac jak sie pojawia te prawdziwe przeszkody. Druga sprawa-bezpieczenstwo budzetu. Co to za haslo wogole? Liczby poprosze w takim razie - skoro da sie rzucic tak pieknymi liczbami co do dotacji to poprosze o napisanie, ze mamy "tylko" tyle i tyle zadluzenia, ze jego obsluga kosztuje nas rocznie tyle i tyle. Prosze sie takze przedstawic wyborcom stosunek zadluzenia do dochodow gminy. Takze czekam z niecierpliwoscia na Panska publikacje i wtedy podyskutujemy na temat liczb. Nie ogolnikow, nie haselek wyborczych - bedzie tylko na temat liczb ![]() Pozdrawiam R(wyborca, narazie tez anonimowy) |
|||
|
29-12-2010, 12:50
|
|||
|
|||
|
Panie radny czemu sie pan nie ujawni ? obraża pan ludzi jako "anonim" więcej odwagi i kultury (musi sie pan nauczyć )chamstwo do niczego dobrego nie prowadzi , jesteś :frustratem , i nie kulturalnym człowiekiem , reprezentujesz naszą gminę , a za cztery lata możesz już nie mieć nic ,bo każdy tchórz do niczego w życiu nie dochodzi, przykro mi że mamy takich przedstawicieli , wychodzi dwulicowość i wredność od naszego radnego
|
|||
|
29-12-2010, 13:39
|
|||
|
|||
|
Krytykanci! Jestem za tym aby nie wracać do historii, "co było a nie jest nie pisze się w rejestr"!
Ważne jest aby zaczęte inwestycje w odpowiednim terminie zostały dokończone! Jest to sprawa najwyższej wagi. Każdy z wybrańców naszej społeczności zapewne zdaje sobie sprawę z czekających go działań. Ci co zostali przy obecnym Burmistrzu muszą swoją mądrościom i rozwagą wspierać Jego poczynania, a Ci, którzy są w opozycji, obiektywizmem swego "dowódcy" powinni wyrażać swe krytyczne uwagi w merytoryczny sposób, wszak mają także na względzie dobro naszej gminy. Nie widzę nic zdrożnego aby w kluczowych sprawach nie można podnieść "ręki" do akceptacji przedstawionej uchwały! Wracając do sporu o boisko przy Mickiewicza, to wydaje mi się, że lepsza lokalizacja była by w bliskości szkoły, albo na miejscu istniejącego boiska albo na terenie przyległym do szkoły na tzw. placu zabaw! Skoro jednak wybudowano tam a nie gdzie indziej, to należy zadbać o to aby to boisko tętniło "życiem"! Należy podjąć działania i zabezpieczyć odpowiednią obsługę, regulamin co do korzystania z tego obiektu, jak również pomyśleć o tym aby trawa nie "zżółkła". Moim zdaniem, boisko ma być dostępne nie tylko dla młodzieży szkolnej, ale także dla innych chętnych do wyżycia się fizycznie. Wzorem innych tego typu obiektów rada winna podjąć uchwałę o dodatkowym wyposażeniu naszego "sokoła" w zaplecze szatniowo-sanitarne, wszak w garniturach byłoby niezręcznie popisywać się swoimi umiejętnościami sportowymi!! Polecam to wysokiej radzie i myślę, że anonimowemu radnemu nie pozostanie to obojętne! |
|||
|
29-12-2010, 14:27
|
|||
|
|||
|
Popieram glos przedmowcy. Skoro tyle srodkow bylo zainwestowane w boisko, jest ono nowe, przyzwoicie zrobione to dlaczego nie dac mozliwosci jego uzytkowania mieszkancom gminy. Rzeczywiscie brak jakiegokolwiek miejsca, ktore slozyloby za rodzaj chociazby"szatni"
powoduje, ze beda z jego zasobow korzystac osoby w mlodym wieku, ktore dziarsko przemaszeruja przez cale miesteczko w samych spodenkach. NA innych tego typu obiektach to nie do pomyslenia. A przeciez wystarczyloby tak niewiele-jakis kontener doslownie przystosowany na pelnienie funkcji takiej szatni... ...i czekam oczywiscie na LICZBY ![]() R |
|||
|
29-12-2010, 22:44
|
|||
|
|||
|
Niezła dyskusja, chociaż jak mnie nazwano frustratem to rzeczywiście się przyznałem, że nim jestem. Pan radny mówi, że dużo się dzieje - to fakt, lepiej niż za Czopa. Większość pieniędzy są z unii, za to Wam płacimy, żebyście je pozyskiwali, proste. Wy myślicie, ze jak dostaliście kasę na oczyszczalnię to powinniśmy Was nosić na rękach. Pytam się czemu ? Mamy przecież 2010 roku i taka oczyszczalnia i sieć pod nią podpięta powinna być 20 lat temu budowana. Po prostu jesteśmy zacofani, żeby nadgonić cywilizację bierzemy kredyty. Niestety, ale tak jak ktoś wspomniał, miasto upadnie za kilka lat w długach. Nie zdziwię się jak na Piaskach znajdzie się sponsor i powstanie ten największy aquapark w Polsce. Basen padnie. I jedno jeszcze przyszło mi na myśl. Łazy to specyficzne miasto, gdzie większość ludzi rządzi bez jakiegoś dobrego wykształcenia i są to prości ludzie z otoczenia, to jest taka maszynka do nabijania kasy. Zrobicie oczyszczalnie, jest boisko na osiedlu, basen - czyli normalne rzeczy, które powinny powstawać z czasem, a Państwo ciągną niezłą kaskę i za te 5 lat jak będziemy w długach to Was już to nie będzie interesować.
To jest tak jak z ZALEWEM MITRĘGA. Poszła kasa na kompleksową przebudowę zbiornika, wpływ wody, mola, oczyszczenie dna. Mamy piękny zbiornik, ludzi w wakacje kilkaset. Odwiedza miasto, zatrzymują się po drodze, kupują coś itp. Zapoznają się z miastem, są zainteresowani imprezami w naszym mieście itp. Dowiadują się o basenie, hali i innych atrakcjach. Agro-turystyka panowie, kasa, kasa i kasa. Ale stało się inaczej. Po roku na zalewie szambo, nikt nie przyjeżdża, Łazy kojarzą mu się tylko właśnie z tym szambem. Ja jak mówię znajomym na śląsku, żeby wpadli to właśnie kojarzą nasze miasto z zalewem, bo mówią: "Czy to nie jest tam gdzie jest taki zbiornik przy drodze?" I teraz pytanie: czy finanse naszego miasta za 3-4 lata też będą szambem, o którym nikt nie będzie chciał mówić, a Łazy będą się kojarzyły tylko z długiem u samorządowców ?? |
|||
|
30-12-2010, 03:22
|
|||
|
|||
|
"I jedno jeszcze przyszło mi na myśl. Łazy to specyficzne miasto, gdzie większość ludzi rządzi bez jakiegoś dobrego wykształcenia i są to prości ludzie z otoczenia, to jest taka maszynka do nabijania kasy". KONKRETY???
Radny |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości