|
Worki na segregowane śmieci
|
|
11-04-2011, 10:45
|
|||
|
|||
|
Worki na segregowane śmieci
Witam,
Poszukuję informacji gdzie mogłabym dostać worki na segregowane śmieci. Czy w gminie, czy w Zukim-ie powinnam pytać? Oddaję śmieci regularnie. Przy jednej z ostatnich zbiórek ktoś podebrał moje worki, które panowie zostawiają na kolejne śmieci Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|||
|
11-04-2011, 17:38
|
|||
|
|||
|
RE: Worki na segregowane śmieci
Witam, worki są dostępne w wydziale komunalnym UM na ul. Pocztowej 14 (tel 32 67 29 387) lub u Sołtysa danego sołectwa. Pozdrawiam L.K.
|
|||
|
11-04-2011, 17:56
|
|||
|
|||
(11-04-2011 17:38)Gość napisał(a): Witam, worki są dostępne w wydziale komunalnym UM na ul. Pocztowej 14 (tel 32 67 29 387) lub u Sołtysa danego sołectwa. Pozdrawiam L.K. Dzięki za informację. Wybiorę się w takim razie na Pocztową lub do Sołtysa. Skoro mowa o segregowaniu śmieci, to co o tym myślicie? Bo ja uważam, że to świetna sprawa i mam nadzieję, że coraz więcej osób będzie segregować śmieci, tym bardziej, że wywóz ich jak również worki są darmowe. Może w końcu ludzie przejrzą na oczy i przestaną palić plastikowe butelki i inne syfy w swoich piecach i wokół budynków mieszkalnych już nie mówiąc o wypalaniu traw, ale to już inna historia ;-) |
|||
|
11-04-2011, 18:59
|
|||
|
|||
|
Ja też myślę, że to dobra sprawa, znając jednak mentalność naszych mieszkańców...
|
|||
|
15-04-2011, 20:41
|
|||
|
|||
|
mentalność mentalnością ale kogos nie stac na opał to pali czym sie da nawet starym gumniakiem.....
|
|||
|
21-04-2011, 08:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 08:54 przez iwona20031.)
|
|||
|
|||
|
to się nazywa utylizacja przydomowa
nie chcę narzekać ale przydał by się jeszcze stojak na te worki, tak jak mają w Dąbrowie Górniczej. Co o tym myślicie ? |
|||
|
26-04-2011, 18:42
|
|||
|
|||
|
"przydałby się" ??? jeszcze pewnie za darmo???
Wywóz za darmo,worki za darmo,jeszcze stojak! W sklepach można kupić takie stojaki. |
|||
|
26-04-2011, 18:50
|
|||
|
|||
|
Lenka, jak wiadomo każdy Polak chciałby wszystko za darmo
|
|||
|
26-04-2011, 18:59
|
|||
|
|||
|
Tylko dlaczego my,mieszkańcy bloków nie mamy takich ulg jak "w swoich domach"?
My mamy obowiązek wywozić śmieci kilka razy w miesiącu,nawet gdy pojemnik na śmieci jest niepełny,a mieszkańcy domów mają tylko obowiązek posiadania kosza na śmieci i być może opróżnienie go raz w miesiącu,nie wiem. A reszta śmieci wywożona do lasu,kamionki,gdzie popadnie! Albo podrzucane pod nasze kontenery!!! |
|||
|
26-04-2011, 19:01
|
|||
|
|||
|
Niestety nieszczególnie rozumiem Twoją frustrację, mogłabyś przybliżyć temat?
|
|||
|
26-04-2011, 19:05
|
|||
|
|||
|
Masz podpisaną umowę na wywóz śmieci?
Jak często masz obowiązek opróżniania kosza? |
|||
|
26-04-2011, 19:10
|
|||
|
|||
|
Mam podpisaną umowę na wywóz, raz w miesiącu sobie firma przyjeżdża i zabiera to co mam w koszu przed domem.
Do tamtej pory sobie ten kosz zapełniam tym co się wyprodukuje w mieszkaniu
|
|||
|
26-04-2011, 19:13
|
|||
|
|||
|
A jak jest większa rodzinka,bardziej przepadzista,to taki kosz ma pełen po tygodniu,i nie zadzwoni żeby go opróżnić ,(bo trzeba zapłacic),tylko poczeka jeszcze 3 tyg,a uzbierane śmieci nie mieszczące się już w koszu... jak myślisz,gdzie lądują?
I to mnie właśnie irytuje! |
|||
|
26-04-2011, 19:14
|
|||
|
|||
|
U mnie 6 osób w domu mieszkało swego czasu i śmieci całkiem dobrze się organizowały.
|
|||
|
26-04-2011, 19:16
|
|||
|
|||
|
Ale u większości się tak nie organizują.
|
|||
|
26-04-2011, 19:17
|
|||
|
|||
|
Na to nie ma wpływu, to jedynie mentalność.
Tu gdzie jestem teraz (duże miasto) sprawę załatwiają poprzez zamykanie koszy kluczem. |
|||
|
26-04-2011, 19:21
|
|||
|
|||
|
To też nie jest rozwiązanie,śmieci położą obok kontenera.
|
|||
|
26-04-2011, 19:23
|
|||
|
|||
|
Czyżby pozostawał monitoring składowisk odpadów?
btw. Wrzuciłem info na FB w odpowiednie miejsce, może ktoś się zainteresuje sprawą
|
|||
|
26-04-2011, 19:28
|
|||
|
|||
|
Dobreee
,monitoring ![]() Mentalność,tak jak pisałeś,mentalność ludzka. |
|||
|
08-05-2011, 22:48
|
|||
|
|||
|
Niektórzy pomysłowi mieszkańcy Łaz wrzucają segregowane odpady (konkretnie plastik w oryginalnym żółtym worku) do kontenera obok cmentarza. Pewnie ktoś zagapił się i nie wystawił worka na czas, więc w ten sposób pozbył się problemu. Właśnie dziś miałam okazję to zobaczyć (tzn.wrzucony worek i kilka mniejszych napchanych i ciasno związanych reklamówek), bo zmienili kontener na odkryty. Tylko patrzyć, kiedy w kontenerze przeznaczonym na śmieci z cmentarza pojawią się stare meble, materace czy wykładziny. Po prostu brak słów.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Z góry dziękuję za odpowiedź.