|
Budżet Gminy Łazy
|
|
26-04-2011, 15:59
|
|||
|
|||
|
RE: Budżet Gminy Łazy
Nie twierdze, że jest bardzo źle. Inwestycje są i to się chwali. Ciesze się, że korzystamy ze środków UE i modernizujemy szkoły, etc. Jest jak najbardziej ZA. Ale zawsze może być lepiej - chodzi mi tu głównie o sytuacje społeczną, miejsca pracy, etc. Niestety coraz więcej jest osób, których jedynym zajęciem od 6:00 rano jest picie piwa/wina.
A co do studium, moja prywatna opinia jest taka, że powinno na stronie być. Wydaje mi się, że dokumenty planistyczne/strategiczne tj. Miejscowy plan, Studium, Strategia rozwoju powinny być umieszczone ![]() Swoją drogą Łukaszu, jaka jest najlepsza droga do uzyskania Studium ? Składać jakieś pisemko, elektroniczna skrzynka podawcza czy jeszcze coś innego ?
|
|||
|
26-04-2011, 17:39
|
|||
|
|||
|
Misiek, IMO Wniosek o udzielenie informacji publicznej z UODIP.
inb4 - ustawa o dostępie do informacji publicznej. Tryb max. 14 dni. |
|||
|
26-04-2011, 19:07
|
|||
|
|||
|
Wiem Łukaszu na jaki dokument się trzeba powołać.
Chodzi mi tylko o to, czy da radę załatwić to przez Elektroniczną Skrzynkę Podawczą czy lepiej skorzystać z innej formy, nie wiem - osobiście złożyć wniosek, którego wzoru brak w naszym urzędzie ?
|
|||
|
26-04-2011, 19:08
|
|||
|
|||
|
Możesz próbować przez Sekap, inb4 UODiP zakłada możliwość wysłania zapytania mailem na adres wydziału
|
|||
|
26-04-2011, 19:32
|
|||
|
|||
|
Ustawa może zakładać. Oboje dobrze wiemy, że w Polsce niektóre przepisy są martwe. Zresztą kontaktowałem się kiedyś z naszym Urzędem mailowo i trafiłem chyba w próżnię, więc tą drogę wolę ominąć.
Pytam po prostu ze względu na to, że może masz jakieś doświadczenia albo coś słyszałeś, jaką formą można w Łazach najskuteczniej i najszybciej taką sprawę załatwić
|
|||
|
26-04-2011, 19:41
|
|||
|
|||
|
Najszybciej to chyba papierowo, choć tak jak napisałem, uodip powinien sprawę uprościć.
|
|||
|
26-04-2011, 19:43
|
|||
|
|||
|
Co masz na myśli ? Chodzi Ci o to, żeby powołać się na ustawę czy co ?
|
|||
|
26-04-2011, 19:54
|
|||
|
|||
|
Napisać, że w wniosek jest na podstawie ustawy. Odpowiedź musi być udzielona w ciągu 14 dni.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości