|
Wydarzenie drogowe
|
|
20-06-2011, 20:17
|
|||
|
|||
|
Wydarzenie drogowe
Wydarzenie drogowe 17.06.2011r. sprawcy nieznani. Na całe szczęście nikt z pieszych nie znajdował się na chodniku bo prawdopodobnie by nie przeżył.
Przy zjeździe z górki Wysockiej i kilku zakrętach przydałyby się progi zwalniające. http://imageshack.us/g/268/sam0208u.jpg/ |
|||
|
20-06-2011, 22:42
|
|||
|
|||
|
RE: Wydarzenie drogowe
szpachla, szpachla, szpachla i będziem jeździć dalej
|
|||
|
21-06-2011, 13:16
|
|||
|
|||
|
progi zwalniające to tu nie pomogą więcej rozumu i rozwagi.....
|
|||
|
21-06-2011, 17:22
|
|||
|
|||
|
ciekaw jestem tylko jaką prędkość miał na liczniku jak zbierał zakręty.
Ewentualnie czy miał jakieś promile alko we krwi. Progi za dużo nie pomogą, jak ktoś będzie chciał to i 100 przeleci przez próg tylko nie wiadomo gdzie wtedy wyląduję. Trochę wyobraźni i rozsądku wystarczy, no ale jak jakiś debil dorwie auto od ojca albo kupi sobie hebla za 1000 zł to już myśli, że jest królem szos i będzie szpanował jaki to on nie jest wyśmigany. |
|||
|
22-08-2011, 12:30
|
|||
|
|||
|
niezłym wydarzeniem drogowym jest wyremontowana droga ul. Konstytucji. jak do tej pory bez jakkolwiek poprawek nawierzchni. jak studzienki i włazy kanalizacyjne były pozapadane tak są dalej, nawierzchnia pofalowana , szkoda słów na takie partactwo. a ona ma nam służyc barrrdddzzzoo długo...
o wspaniałych rondach nie wspomnę bo krew się burzy tak można tylko w Łazach |
|||
|
22-08-2011, 12:46
|
|||
|
|||
(22-08-2011 12:30)Gość napisał(a): niezłym wydarzeniem drogowym jest wyremontowana droga ul. Konstytucji. jak do tej pory bez jakkolwiek poprawek nawierzchni. jak studzienki i włazy kanalizacyjne były pozapadane tak są dalej, nawierzchnia pofalowana , szkoda słów na takie partactwo. a ona ma nam służyc barrrdddzzzoo długo...Przypominam po raz kolejny, że jest to droga zarządzana przez powiat. |
|||
|
22-08-2011, 13:00
|
|||
|
|||
|
zgoda . ale korzystamy z niej my mieszkańcy Łaz. czy ktokolwiek próbował ją zgłosić do reklamacji?czy jest ktoś odpowiedzialny za zakres robót w tym wymiarze?
ciekaw jestem jak będzie wykonana ulica Kośćiuszki? o innych nie wspomnę gdzie są łatane tylko wyrwy po kanalizacji. wiem jedno że miało być tak pięknie a będzie zapewne tragicznie. Ilekroć przejeżdżam koło tych zmęczonych robotników którzy stoją nad tym przeklętym dołem, widząc kierowniczynę starszego dziadka , jak ich napiernicza i każe zamiatać w kółko zamiatać tą gline, nasuwa mi się pytanie... dadzą rade wykończyć Gminę zarówno finansowo jak dedykowaną fuszerką w stylu jakże komunistycznym. sądząc po ulicy konstytucji i dwóch głupawych źle wykonanych rądach jestem już pewien że tak. |
|||
|
22-08-2011, 13:01
|
|||
|
|||
|
Urząd wielokrotnie zgłaszał do reklamacji, sam osobiście to zrobiłem dwukrotnie i niestety powiat odrzuca tego typu reklamacje.
Ulica Kościuszki jest już zrobiona bodajże do kościoła. |
|||
|
22-08-2011, 13:01
|
|||
|
|||
|
i proszę nie zasłaniać się powiatem , w którym mamy także swoich przedstawicieli. Prawda?
|
|||
|
22-08-2011, 13:02
|
|||
|
|||
|
czyli jeżeli nikt nie reaguje na reklamacje pozostaje droga sądowa
|
|||
|
22-08-2011, 13:06
|
|||
|
|||
|
Zatem można udać się do tych przedstawicieli jeśli jest problem.Pytanie tylko jak wiele radni mają do powiedzenia w tej kwestii.
|
|||
|
22-08-2011, 13:12
|
|||
|
|||
|
radni może niewiele. ale urzędnicy UMi G Łazy a konkretnie kto jest odpowiedzialny za infrastrukturę drogową, ten powinien interweniować łącznie z pozwem..
|
|||
|
22-08-2011, 14:49
|
|||
|
|||
|
Pracownicy Wydziału Inwestycji i Rozwoju lub Wydziału Komunalnego podejrzewam chętnie wysłuchają co masz do powiedzenia w tej sprawie.
|
|||
|
24-08-2011, 06:20
|
|||
|
|||
|
istotnym wydarzeniem drogowym jest nowa nakładka na ulicy Kościuszki. oczywiście studzienki i włazy kanalizacyjne pozapadane. ciekaw jetem co będzie dalej. właśnie rozpoczeła się poprawa krawężzników... czyli wszystko na opak , po ,, łebkach,, i oczywiście ludzie miejcie świadomość że to ostatnia cała nakładka w Łazach, reszta będzie wycinana i łatana...
|
|||
|
24-08-2011, 06:23
|
|||
|
|||
|
kiedy bedzie załatana nawierzchnia drogi w Dębinie? wodociągi tam nie nadażają....
|
|||
|
24-08-2011, 11:46
|
|||
|
|||
|
co sądzicie o nowej nakładce na ul. Kościuszki?
|
|||
|
25-08-2011, 06:27
|
|||
|
|||
|
ależ jest zainteresowanie tym forum. żenada
|
|||
|
25-08-2011, 06:46
|
|||
|
|||
|
Średnio 15 odwiedzających w ciągu dnia, ale nie wszyscy chcą się wypowiadać:-)
A co do nowej nakładki na ul. Kościuszki to nie mam obiekcji żadnych. |
|||
|
25-08-2011, 11:50
|
|||
|
|||
|
obiekcji??? prowadzisz samochód? na litość.....
|
|||
|
25-08-2011, 15:23
|
|||
|
|||
|
Owszem, dlatego też nic wybitnie irytującego tam nie znalazłem.
Skoro jest inaczej to napisz, a nie pytaj. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości