|
Zalew "Mitręga" zdatny do kapieli
|
|
01-07-2011, 20:32
|
|||
|
|||
| Zalew "Mitręga" zdatny do kapieli | |||
|
01-07-2011, 20:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2011 20:58 przez matka Polka.)
|
|||
|
|||
|
RE: Zalew "Mitręga" zdatny do kapieli
Lenka a ty w to wierzysz?......bo jeśli chodzi o mnie to paznokcia od nogi w tej wodzie nie zamaczam boję sie że mógłby mi odpaść...... A wy ludzie co o tym sądzicie?
nie wspomnę że jak widzę ''stroskane'' mamusie które takie maleństwa taplają w tym gównie to chciałabym podejść i zapytać czy ta matka ma rozumek??? |
|||
|
01-07-2011, 21:21
|
|||
|
|||
|
buhaha
świetny kawał |
|||
|
03-07-2011, 11:08
|
|||
|
|||
|
Jeżeli to prawda to zapraszamy pana Burmistrza Maćka na danie przykładu mieszkańcom Łaz w formie kąpieli rodzinnej ze swoimi dziećmi.
Ciekaw jestem efektu. |
|||
|
03-07-2011, 15:29
|
|||
|
|||
|
może i nie ma tam bakterii chorobotwórczych, ale syf jest
|
|||
|
04-07-2011, 18:19
|
|||
|
|||
|
Ja tam wrzucam zanęty i żywe robaki do tej wody, żeby mi ryby lepiej brały, ale jednak w tym syfie to nawet i takie przynęty nie pomagają. Podobno ryby się tam utopiły najnormalniej, dlatego nic nie bierze.
|
|||
|
04-07-2011, 20:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2011 20:32 przez matka Polka.)
|
|||
|
|||
|
Gościu dobry jesteś tylko nie wziąłeś pod uwagę ze te t woje zanęty i robale syfią ten zbiornik wodny.....tudzież nie zmieniam zdania że ta woda i tak syfiasta i nawet 6 metrowy kinkong glonojad jej nie pomoże....
aha a ryby utopić sie nie mogły one zdechły na zawał na widok Łazowskich wędkarzy....jak to mówią idziesz łowić nad zalew za bierz mydło.....w razie awarii jakbyś gówno złapał
|
|||
|
13-07-2011, 12:02
|
|||
|
|||
|
Byłam wczoraj nad zalewem w Łazach syf ,syf ,syf , dna nie widać. A dzieci się tam kapią, tragedia.Chyba tylko kaczki w nim żyja.
|
|||
|
23-07-2011, 17:08
|
|||
|
|||
|
Tylko dlaczego nad ''bajorem'' nie lezakuja radni.Ani Lesiu,ani Rysiu-to by bylo wiarygodne ze ''szambo nasze jest czyste.Wystarczy pojechac na Mlynek i Brzezine i idac brzegiem Mitregi stwierdzimy ile jest odplywow z szamb do rzeki.Wszystkim ''optymistom'' zycze zdrowych kapieli w ''szambie'' Nie robcie z ludzi glupkow!!!.Polecam tez zlapana rybke w ''zalewie Mitrega''usmazyc,lub ugotowac na parze.Smacznego wszystkim naszym rajcom.!!!tcg4d
|
|||
|
23-07-2011, 17:12
|
|||
|
|||
(23-07-2011 17:08)Gość napisał(a): Tylko dlaczego nad ''bajorem'' nie lezakuja radni.Ani Lesiu,ani Rysiu-to by bylo wiarygodne ze ''szambo nasze jest czyste.Wystarczy pojechac na Mlynek i Brzezine i idac brzegiem Mitregi stwierdzimy ile jest odplywow z szamb do rzeki.Wszystkim ''optymistom'' zycze zdrowych kapieli w ''szambie'' Nie robcie z ludzi glupkow!!!.Polecam tez zlapana rybke w ''zalewie Mitrega''usmazyc,lub ugotowac na parze.Smacznego wszystkim naszym rajcom.!!!tcg4dTak tylko ze te gownna plyna sobie od zrodla rzeczki.kWnaT |
|||
|
23-07-2011, 19:58
|
|||
|
|||
|
mylisz się przedmówco.
każdy wie nawet dziecko że szambo płynie z młynka i żelazka ,czyli działek gdzie mieszka prawa ręka burmistrza .p Pelon. ,żenada i tyle |
|||
|
24-07-2011, 12:33
|
|||
|
|||
|
Na zalewie Mitręga obowiązuje zakaz kąpieli, jeśli już ktoś tam wchodzi to na własną odpowiedzialność.
|
|||
|
24-07-2011, 16:00
|
|||
|
|||
|
to dlaczego sanepid go dopuścił do użytku? co się nagle stało że teraz obowiązuje zakaz kąpieli?
radni bezradni zadziałali? dlaczego nie informujecie ludzi że młynek nie będzie zkanalizowany? kiedy przestaną płynąć ścieki z dolnych działek?rura jest w połowie zalewu od strony mola. czy można wreszcie działać konkretniej w sprawie naszego zbiornika? |
|||
|
24-07-2011, 20:44
|
|||
|
|||
|
a do kogo ty masz pretens??co gazet nie czytasz MŁynka nie ruszają bo jak to sie mówi nie ruszaj gówna bo bedzie śmierdziało a istotnie jest to śmierdzący problem.Aha co masz na myśli dolne działki? i gdzieś ty tam jaka rurę dojrzał\ła?
|
|||
|
25-07-2011, 20:54
|
|||
|
|||
|
ja myślałem że kanalizacja ma miedzy innymi pomóż oczyścić ściek jakim jest rzeczka mitręga, a rura wpływa od mola w stronę młynka jakaś połowa tej drogi, jest tam rów którym płyną ścieki z tzw żelazka czyli dolnych działek.
jest to niezrozumiałe .... całe to działanie |
|||
|
26-07-2011, 11:47
|
|||
|
|||
|
no ja nie znam miejscowosci żelazko???? szczotki działki ale żelazko???
|
|||
|
26-07-2011, 14:42
|
|||
|
|||
|
no to może szczotki ....
niech tak będzie |
|||
|
15-04-2012, 11:28
|
|||
|
|||
|
tam nie ma zadnych bakterii,w tej wodzie juz dawno zdechly
|
|||
|
07-05-2012, 10:24
|
|||
|
|||
|
w zalewie nie ma bakterii bo wszystkie powyzdychały, a swoją drogą nie wiecie czy to zalew czy to basen nie jest higieniczne kąpanie się w zbiorowych zbiornikach?zwłaszcza dla kobiet wejdzie woda gdzie nie trzeba i się bedziecie leczyć na rzęsistki i tym podobne, najlepsza kapiel to we własnej wannie a najlepiej prysznic!
|
|||
|
10-05-2012, 23:22
|
|||
|
|||
|
zalew jest zdatny do podlewania naszych pomidorów które potrzebują tak wiele gnojówy
............ no chyba że zkanalizują dzielnice młynek i szczotki to trzeba będzie gnojówke z spaleniska zawrócić< a tam burmistrza kupa płynie.> |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości