|
Zastanawia mnie gdzie sa mieszkancy gminy
|
|
07-12-2011, 22:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2011 23:17 przez hrabia goldstream.)
|
|||
|
|||
|
Zastanawia mnie gdzie sa mieszkancy gminy
Zastanawia mnie gdzie sa mieszkancy gminy?.Dziwne , zawsze uwazalem ze jednostki daza do ujednolicenia tudziez akceleracji.Otóż w czasie gdy mamy mnogość możności kontaktu ,gdzie * właśnie ludzie sa i `doposazeni` w tzw. wioski internetowe, to jak widac okazuje się że wedruja poza swa spolecznosc,ponad wlasny rdzen spolecznosci . Internet jest i w pelni wykorzystywany,dlaczego nie chcemy sie ze soba w jednym wspolnym celu(dla dobra gminy) asymilować?.Dobrze piszę?.Jeśli zaś nie wymieniaja swych pogladow na ktorymkolwiek z stworzonych dla nich(nas mieszkancow gminy) portali, sami eliminuja narzedzie komunikacji o ktore jeszcze nie tak dawno pamietam skutecznie jako narod bronili ,bowiem ktoz nie pamieta Obrony poczty Gd. a poczta to przeciez nieco wyrosniety mlodszy braciszek poczty... .
Bo wezmy na przyklad ten portal,gdzie jeden z dwoch portali (tamten bardziej oficjalny),pokazuje ze jedynie garstka osob istnieje ktorej los ich gminy jest wazny.Gdzie bowiem rozgrywa się debata pomiedzy mieszkancami jesli nie wlasnie w miejscach wsrod ktorych "moglibysmy",(aczkolwiek tak sie niestety nie dzieje)porozmawiac,wymienic sie pogladami itp. Wkrotce powstanie nowe centrum ,nie zauwazam jednak aby od naszej bagatela 16 tys rzeszy mieszkancow wyplynelo choc analogiczne ku relacjom interpersonalnym conajmniej pierdniecie gdzie z 16 tys choc aktywnie znajdzie sie w miejscu w ktorym być( się spodziewac powinno) moze nawet tysiac razy mniej ilosci (za przepr.) pogłowia,a i to sugerowanego wyniku nie ma ,gdzie wiec zatem podziali sie ludzie.Kto ich przetrzymuje? Pierwsza teza : Moze nie potrafia sie komunikowac?,teraz wszystko co potrzebne jest w internecie ,komputer zostal jednym wartym uwagi odbiorca czyichs sygnalow i tym samym czlowiek ( pozostali tubylcy )zepchnieci sa do lamusa ,bowiem niepotrzebny komukolwiek jest ktos zza miedzy gdy w kieszeni znajduje sie komputer z baza danych calej dotychczasowej cywilizacji.I jak sie nie ma do kogo odezwac to komputer ...i jak na zlosc nie portal miasta.Wyobrazam sobie jak tzw. władza ma wiedziec co mysli ich spoleczenstwo jesli "to" nie zamierza wystepowac w swej sprawie.Otoz jak zwykle pozniej okazuje sie ze mieszkancy chcieli innaczej .Gdy z winy mieszkancow(bo Ci olewaja swoj glos w publicznym dyskursie) zanika wiez pomiedzy najblizszymi (bo zyjemy obok siebie i znamy sie na wylot),upada niegdysiejszy `K R Z Y K ` wolania o to aby mozna bylo przedstawic swoje racje, tak rychle okazuje sie ze brak aktywnosci na przypisanym nam ,dla naszej interesownosci medium jakim bedzie np. Łazowianie portal niechlubnie zaprzestanie bronic naszych idei ,bowiem jego silą byl ludzki udzial .Teraz kiedy nie troszczymy sie o swoje sprawy ,a za takie spektrum uwazam ow virtualne forum miasta ,ono nie zaowocuje nam w przyszlosci plonami gdy on nie potrzebuje sie bratac, komunikowac . Czy zagraza nam kontrewolucja?,czy zaczniemy sie cofac do miejsca w ktorym czlowiek bedzie tylko kawalkiem miesa.Mysle ze czas sie obudzic,niedlugo zjada sie tlumy ,seks shop buduja,centrum modernizuja to trza bedzie otworzyc gebe ,lepiej potrenowac na wlasnym podworku.Bedzie zal gdy w otpowiedniej oprawie okaze sie ze jestesmy tylko glonem ktorego nikt ,nawet glonojad nie chce (bo woli uganiac sie za welonami,tak zyc z milosci...)Goldstream Ps: a mozna by interes mieszkanca interesem gminy! I proponuje odpowiedzi nie krotsze na poczatek niz 50 slow ok? |
|||
|
07-12-2011, 23:54
|
|||
|
|||
|
RE: Zastanawia mnie gdzie sa mieszkancy gminy
Jestem przekonany na 1000%, że powodem dla którego jest tak a nie inaczej jest generalne podejście ludzi pt. "mam to w dupie", bo dokładnie tak samo jest z imprezami i ze wszystkim innym. Jako naród narzekaczy nasza Gmina bardzo dobrze się plasuje w hierarchii - ile razy wysłuchiwałem jak to w Łazach nic nie ma i nic się nie dzieje, a sam potrafiłem z pamięci wymienić kilka imprez które ostatnio miały miejsce, co szokowało rozmówcę, czasem nawet nie spodziewał się takich a nie innych osób. To zaś nie pozwala jednostkom kulturalnym zarobić, a co za tym idzie ilość eventów spada do minimum.
Tak samo dokładnie jest z forum i ogólnie z udzielaniem się na korzyść gminy czy nawet sąsiadów i niestety tak jest i będzie ze wszystkim. Mało jest osób, którym się chce cokolwiek, za to nadzwyczaj dużo jest takich osób, którym nie pasuje wszystko. |
|||
|
08-12-2011, 08:41
|
|||
|
|||
|
Najgorzej jest wtedy kiedy ludziom nie chce się chcieć...
|
|||
|
10-12-2011, 16:10
|
|||
|
|||
|
sęk w tym, że ludziom się chce .......... narzekać
|
|||
|
10-12-2011, 16:27
|
|||
|
|||
|
Ja od narzekania mam przeszłosc,to ja obciazam .Tez narzekalem ,wymagalem na kazdym rogu od kazdego, dzis widze ze swiat jest o wiele bardziej bogaty niz moje (nawet) mozliwosci.Malo mysle sie zmieni jesli nie zacznie sie od podstaw,nie zacznie sie od siebie.Mysle trudno,pochodze z skad pochodze lecz aby przyjacielu dalej isc musze wiedziec jaki kurs obralem,znaczy sie gdzie znajduja sie moje slabe strony.tu gdzie sie urodzilem,jest moja szkola,przyjaciele i pragne aby choc w ludziach tlilo sie zycie,pomimo tej nalecialosci wolnosci ktorej sami poniekad stajemy sie niewolnikami.Dobrze podjeta decision,choice skutkuje w przyszłosci wyzsza quality i czy ja bede zamieszkiwal Jamajke,Filipiny albo Kalifornie zawsze mam w sobie krew ktora wyrosla na prochach pamieci tej ziemi,Jak najmniej syfu i pojdziemy do przodu.Adelante!
|
|||
|
10-12-2011, 23:08
|
|||
|
|||
|
Wiem juz co sie stało...
No koment! "Nie odtrącaj mnie tylko dlatego, że śmierdzi, ach, śmierdzi mi z ust. Nie emabluj mojego kolegi, choć dramatycznie capi mi z ust. Nie dyskredytuj mojej miłości, choć faktycznie cuchnie mi z ust. Bo może zaznasz ze mną błogości, kiedy zaakceptujesz ten wstrętny smród. " Przezyj weekend z frustratami,nic tylko alkohol i alkohol ,why? http://teksty.org/kury,smierdzi-mi-z-ust,tekst-piosenki Przeciez przez internet nie czuć! No tak ale zasłania widzenie ...szczypie po prostu w oczy hi hi hi hi |
|||
|
11-12-2011, 01:51
|
|||
|
|||
| RE: Zastanawia mnie gdzie sa mieszkancy gminy | |||
|
17-12-2011, 21:23
|
|||
|
|||
|
Hulaszczy tryb życia,za nic mają relacje towarzyskie,nazywa się to kolokwialnie świnie u koryta, kiedyś to było plagą,wydaje mi się że nie wiedzą jak się z swojej obojętności wyplątać.Całe życie imprezy.Ja bym tak nie mógł,a przecież życie to więcej niż grill ,prosiak z rusztu,lub choćby nawet rowy okolicznych przedmieść.Dno Panie ,nie ma co nad nimi płakać,oni już dawno zapomnieli ,że żyje ktoś taki jak Wy,którym wzajemna sympatia nie jest obca.Darz Bór!
|
|||
|
19-12-2011, 21:55
|
|||
|
|||
|
O czym pisał ten rajabrufus , bo już zapomniałem
|
|||
|
20-12-2011, 20:27
|
|||
|
|||
|
o niczym wartym zapamiętania :-]
|
|||
|
28-12-2011, 22:47
|
|||
|
|||
|
http://www.videolinks4u.net/video/videos/264479/
Jest to myślę marzenie,jeśli nie wszystkich ,to wiekszości przynajmniej. Może nie od razu dyspozycja kodami do inst. nuklearnych ale ? Każdy wie że teraz jest wszystko dostępne ,najlepiej że jednocześnie można być w kilku miejscach seriously , o czymś decydować,pojmować czy sprawdzać ale ... Gdy się tylko weżmie http://www.sciaga.pl/slowniki-tematyczne...e-w-troki/ i następnych po sobie pozostawi się na pewną pustkę to nie fair wobec tych ktorzy walczyli a i niekiedy gineli by nam zylo sie lzej
|
|||
|
29-12-2011, 01:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2011 01:26 przez hrabia goldstream.)
|
|||
|
|||
|
Dlaczego kupcy nie urzędnicy
Portal jak urząd ,dla ludzi od miasta ...
Dlaczego kupiec który nie może mieć wpływu na nasze życie ów wpływ posiada? Czy opakowanie bardziej kolorowe ,czy kupiec zaś dobrym znajomym z czasów gdy towar był reglamentowany . Kupiec to osoba która widzi Nas tylko gdy mamy pieniądze , zaś jeśli dokonamy wpłaty za zakupiony towar czujemy się (niesłusznie) z myślenia zwolnieni bowiem "ktoś" coś dla nas zrobił(w tym przypadku oddał nam towar)i liczy się jedynie interes,po wszystkim każdy rozchodzi się w swoją stronę i w zasadzie nie ma sie nad czym roztkliwiać. Gdzie jest osoba którą powołano,z mocy mandatu za zgodą obywatela? Na właściwym miejscu ,jednak to czepiają się urzędnika ,ponieważ jest "dla nas" .Niestety niektórzy widać mylnie kojarzą ustawy ze składem podanym na opakowaniu np. snickersa ! Tak nim oskarży się kogoś o coś za co sami jesteśmy odpowiedzialni a bierny bierzemy w tym interesie udzial niech choć przestanie tak szczypać i zróbcie udane zakupy w aptece tak wyremontujecie zeby.Wowczas doceni się fach jakim jest polityka,kontakt z drugim człowiekiem ,gdzie zawsze nim sfinalizujemy sprawę jest dialog nie transakcja sprzedazy i kupna.Kupiec ma i sam doi ,urzędnik wykonuje polecenia z woli obywatela lecz w ramach ustawy nie smaku podniebienia.G Wyjść z teatru,kina,redakcji gazety,radia... Znaleść się po opuszczeniu sklepu ... Pierwsze nas formuje natomiast drugie dobieramy sobie sami.Dziękuję |
|||
|
29-12-2011, 11:08
|
|||
|
|||
|
a urzędnik nie doi?
|
|||
|
29-12-2011, 21:04
|
|||
|
|||
|
Roznica polega na
Wplyw na losy urzednika mamy my sami ,dlatego jezeli doi to nalezy go odsunac!
Ale to on jest naszym reprezentantem i tak jak nam szkodza sa w stanie pomoc wystarczy zmienic delikwenta,sluza procedurze tej wybory powszechne,complicated? |
|||
|
29-12-2011, 21:41
|
|||
|
|||
|
Jak słucham o "dojących urzędnikach" to mi się w ogóle pisać odechciewa.
Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
02-01-2012, 23:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2012 23:42 przez hrabia goldstream.)
|
|||
|
|||
|
Do Admina
Jak wyglada ta reklama portalu,jakby nie wiem .Goldstream.Dzekuje
Raz jeszcze,mam na myśli , czy mozliwe jest ujrzenie zaproszenia do udzialu w dyskusji na forum w innym niz cyfrowe medium,jakas gablota,ulotka,ogloszenie-plakat? Po prostu gdzie poza netem mozna nas znalezc .Gdybym wiedzial moglbym ocenic byc moze cos spapraliscie?nie czarujmy sie , troche napedzam ten portal(nie mowie ze mi sie tu nie podoba-co to to nie),natomiast ukazac chce pustke jaka odczuwam bowiem zaledwie w piatke ruszamy tym serwisem ,cos nie gra bo tematy przednie .,. Ide na Echo |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości