|
Prezent na święta od Łazy 2010
|
|
22-12-2011, 18:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2011 18:49 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Prezent na święta od Łazy 2010
Podsyłam do dyskusji najnowszy numer gazetki "Łazy 2010", który chwilę temu wyciągnałem ze skrzynki na listy. Postaram się skomentować dopiero po kilku wypowiedziach, by nie wprowadzać tendencyjności. Zresztą, muszę rozprawkę przygotować ;-)
http://download.lazowianie.pl/lazy2010_zima2011.pdf |
|||
|
22-12-2011, 18:39
|
|||
|
|||
|
RE: Prezent na święta od Łazy 2010
No widzę że Łukasz wciąż czujny i trzyma rękę na pulsie :-)
|
|||
|
22-12-2011, 18:41
|
|||
|
|||
|
a co ma 10 do 11 stki ..nie łapie??
|
|||
|
22-12-2011, 18:43
|
|||
|
|||
| RE: Prezent na święta od Łazy 2010 | |||
|
22-12-2011, 18:48
|
|||
|
|||
|
Mi się generalnie bardzo podobało. Poprawiłem sobie humor dziś tą lekturą
![]() Próba bycia uszczypliwym nie wyszła "redakcji", choć kto wie kim jest owa redakcja.... Szczególnie fajne było np. stwierdzenie o hiper aktywności członków. Biorąc pod uwagę, z jaką częstotliwością wydają swoje pisemko, był to strzał w stopę w mojej ocenie ... Zresztą drodzy Radni - nie ilość (interpelacji, wniosków, wypowiedzi), a jakość ! Wesołych Świąt forumowicze !
|
|||
|
22-12-2011, 18:50
|
|||
|
|||
(22-12-2011 18:48)misiek napisał(a): Próba bycia uszczypliwym nie wyszła "redakcji", choć kto wie kim jest owa redakcja.... Stawiam, że ta czwórka podpisana pod życzeniami na ostatniej stronie się pod tym podpisuje, choć "redaktorem naczelnym" jest W. Nowak z tego co widzę. Czwórka... kiedyś była piątka..... ;-) |
|||
|
22-12-2011, 20:27
|
|||
|
|||
|
zapoznałem się z tą gazetka , i w sumie o wszystkim wiemy, ale efektów rozwiązania problemów -zero...
po prostu wszyscy to jedna sitwa która kiedyś odejdzie w niesławie i którą ludzie już dziś opluwają za kolesiostwo,poplecznictwo i ,,robienie sobie dobrze,, zarówno finansowo, ale i także kadrowo... ale dobrze że ktoś ma odwagę naświetlać pewne sprawy, i bez cenzury publikować pewne zachowania i fakty,których zapewniam jest wiele wiecej. |
|||
|
22-12-2011, 20:32
|
|||
|
|||
|
Czy ktoś z was uważa ,że piszą nieprawdę czy jakieś wyssane z palca bzdury?
Osobiście nie znoszę całej tej czwórki,ale nie uważam by napisali w tym akurat wydaniu gazetki kłamstwa poprawiające komuś humor. Temat żony pana Leszka B. był podjęty na forum,każdy był oburzony,a teraz jak to napisała "czwórka",to że niby są uszczypliwi,woda faktycznie nie należy do najtańszej,pracownicy wykonujący kanalizację nie rzadko są na bańce,można by dalej wymieniać,ale dziś nie mam na to czasu. Jeszcze się zastanawiam dlaczego pani Pogoda-Tarapata nadal piastuje kierownictwo w przychodni a nie odpoczywa spokojnie na emeryturze?!!!Czyżby ciągle było mało...pieniędzy? |
|||
|
22-12-2011, 20:39
|
|||
|
|||
|
Ja bym wyróżnił dwa rodzaje krytykowania. Krytykowanie dla samego krytykowania, czyli krzyczenie że wszystko jest źle, przy braku własnej inicjatywy, propozycji rozwiązania problemów, etc. Oraz drugi rodzaj krytyki, to znaczy konstruktywna i produktywna, czyli krytykuje kogoś, ale jednocześnie pokazuje jak rozwiązać problem.
Niestety Klub Łazy 2010 można zaliczyć do takiego, który preferuje pierwszy typ krytyki ..
|
|||
|
22-12-2011, 20:43
|
|||
|
|||
|
w oświadczeniu pani Pogoda-Tarapata pobija wszystkich w uzyskanych dochodach za 2010 r
http://bip.lazy.pl/userfiles/file/Oswiad...rapata.pdf |
|||
|
22-12-2011, 20:51
|
|||
|
|||
|
Sknera, co zgromadził krocie,
Rozmyślał w wielkim kłopocie, Komu powierzyć swoje kapitały. W tym sęk! I to sęk niemały! "Słuchajcie, kumie, mam trochę grosiwa, Chować w domu - czysta strata: To grosz, to złoty, to talar ubywa, Raz nawet(wstyd powiedzieć) wydałem dukata! Sam się okradam. Poradzcie mi, kumie, W swym delikatnym rozumie, Co począć, przecie was nie bito w ciemię." "Co począć - chytry kum rzecze - Po prostu zakopać w ziemię, Stamtąd i grosz nie uciecze." Dobra rada! Nocną porą Biorą zloto, rydle biorą, Zakopali, przysypali, Udeptali i tam dalej. W kilka dni przyszła skąpcowi ochota Zajrzeć do złota, A złota ani śladu. Rozważa i duma, Nareszcie idzie do kuma: "Kumie, jeszcze raz tej nocy, Zażądam waszej pomocy: Zebrałem wór dukatów; niech razem z tamtymi Idzie do ziemi." Złodziej-kum myśląc, że bez mozołu Wszystko ułowi, Co wprzódy ukradł, znów schował do dołu. W to graj skąpcowi! Znowu do domu swoje skarby bierze, I wyleczony z wady, poprzysięga szczerze, Dzielić się z przyjaciółmi zebranym dobytkiem, Użyć owoców pracy; a kum odszedł z kwitkiem. Stąd to nauka, prawdziwa, choć krótka, Że można i oszusta wystrychnąć na dudka. |
|||
|
22-12-2011, 20:59
|
|||
|
|||
|
Nie sądzę,żeby krytykowali dla samego krytykowania.
Cała ta czwórka jest "spalona" dla reszty radnych i "głowę" naszej Gminy,więc nawet gdyby poddali jakieś rozsądne rozwiązanie czy też sugestię, to nie godne by było przegłosowania czy choćby pozytywnego rozpatrzenia przez resztę rady. |
|||
|
22-12-2011, 21:14
|
|||
|
|||
|
Chodzi o to żeby ludzi starszych którzy nie mają internetu lub nie potrafią z niego korzystać,troszeczkę uświadomić i otworzyć im oczy na różnego rodzaju problemy. Po prostu informacje na papierze dotrą do nich trafniej, i święta sa dobrym momentem do przedyskutowania pewnych spraw i zachowań naszej lokalnej władzy, która niejednokrotnie jest arogancka i od której wieje pycha, gdzie prywata i poplecznictwo jest ujawniane niejednokrotnie.
Myślę iż warto pewne sprawy przemyśleć i wyciągnąć wnioski. |
|||
|
22-12-2011, 21:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2011 12:06 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
A teraz ode mnie...
Zacznę może od początku komentować tą papkę, którą specjalni kurierzy roznoszą do ludzi niosąc wspaniałą świąteczną nowinę. Pogratulować. Na pewno Ci, którzy jeszcze nie mieli styczności z prawdziwością i sensem wypowiedzi w tym tworze będą zbulwersowani. Cała reszta pozostawi bez komentarza, lub skomentuje tak jak ja. Przede wszystkim bardzo proszę członków Koła,żeby mnie nie kopali po twarzy za to, że tu umieściłem, bo: - primo - strona lazy2010.blox.pl świeci od kwietnia pustkami, bo bzdurach z tamtego okresu (tak, kwietnia 2010) - ultimo - nawet gdyby się tam te wypowiedzi pojawiły to nie da się ich skomentować i.... w sumie dobrze, że się nie da. Lepiej niech się nie da, niż niechaj miałoby się dać, acz moderacja działałaby tak jak na blogu niejakiego T.Cz., gdzie wszystkie komentarze nie pochwalające wspaniałych czynów, wymysłów i wynalazków właściciela znikają "od kopa". Ciekawe czemu, heh. Przynajmniej ludzie przyjdą np. tutaj napisać co im leży na wątrobie, niż mieliby się irytować znikającymi z godziny na godzinę komentarzami, które niejednokrotnie nie były jedno-dwuzdaniowe i często mówiły więcej prawdy niż to bajkopisarstwo, które komentowali. Zatem zacznę od początku cytując co niektóre wypowiedzi. Cytat:W trakcie tego roku, staraliśmy się jako opozycja przedstawiać swój punkt widzenia na sposób rozwiązywania problemów naszej Gminy. Droga Redakcjo Widzę, że dla Was nawet zła sława jest sławą wartą chwalenia się. Owszem, moglibyście chwalić się swoją aktywnością, gdyby była ona przemyślana bardziej niż wystąpienie p. W. Nowaka na jednej z sesji, gdzie obudził się po X czasu, gdy Rada miała zapoznać się z projektem studium (Dobrze pamiętam? Nie chce mi się sprawdzać). Nie mam oczywiście pretensji, że samo zgłoszenie miało miejsce, bo inni radni jak rozumiem nawet nie zajrzeli do tego projektu, niemniej bez komentarza pozostawię fakt posiadania przygotowanej mowy na ten temat do odczytania na sesji, podczas gdy w dużej mierze do poprawek były błędy kosmetyczne, lub takie, które nie wymagały jak się okazuje więcej niż weekendu na poprawienie (kto wie, ten wie, że sesja została przerwana i kontynuowana po przerwie, gdzie poprawione zostały wskazane m.in. przez Pana Radnego błędy). Ale robienie szumu wokół siebie to chyba najlepsze co to klub potrafi, bo rzeczowych i sensownych interpelacji i argumentów brakuje i to bardzo. Podziwiam w tym miejscu Panią Marię Stempel, która mimo wielu negatywnych opinii na swój temat dba nawet o najmniejsze problemy związane ze swoim osiedlem. Niemniej myślę, że większość z tych rzeczy da się załatwić poza sesją... zwłaszcza, że są to zwykle rzeczy typu wymiana studzienki. Moim zdaniem pokazywanie tego na sesji nie jest niczym innym jak tworzeniem "aktywnego koła", czym teraz się mogą chwalić. Ilekroć ja prosiłem o coś dowolnych innych radnych, tak było to załatwiane bez zbędnego szumu i specjalnego samochwalstwa. O zasługach Leszka Bogłowskiego - tak tu na forum wytykanego - nie wspomnę. Pragnę również poprosić o lepsze poznanie się w strukturze internetowych zasobów Gminy, gdyż z tego co mi wiadomo protokoły są na Biuletynie Informacji Publicznej, tzw. BIP, a nie na "stronie internetowej". Naturalnie BIP to także strona internetowa, ale określenie jest tak dokładne jakby nazwać autokar samochodem. Bo poniekąd autokar jest samochodem, ale tylko poniekąd. No chyba, że chce się Szanowny klub zbłaźnić tak jak kiedyś jeden z członków Szanownego Koła, którego dla jego dobra nazwiska tu nie wymienię, który raczył mówić na Sesji (pewnie też żeby pokazać "aktywność") i prosić o konsekwencje, jak się okazuje wobec mnie, za wypowiedzi ludzi na jego temat zamieszczone na portalu Łazowianie.pl, który nazwał "portalem Gminy". Szanowni Radni. Rozumiem, jesteście ludźmi "starej daty", ale pewną, choćby minimalną wiedzę należałoby mieć. Nie tylko wytykalstwem powinniście żyć, ale o tym w dalszej części mojej wypowiedzi. Cytat:Uważamy, że wydawana za budżetowe środki gazeta "Echa Łaz" źle wypełnia funkcję gazety samorządowejNiestety pierwszy i chyba ostatni raz się zgodzę. Jestem mocno oburzony faktem nie ukazania się ani zajawki dotyczącej parowozu, który razem z pracownikami zakładu, jak i z internautami ratował m.in. portal, który administruję. Jak się okazało później, nie było to przypadkowe. No ale cóż. Gazeta ma informować i to właśnie robi. Gdyby nie informowała to Szanowni Radni mieliby zapewne za złe, że nie ma prasowej informacji o sprzedażach działek itp. itd., a wszyscy wiemy, że tak właśnie by było, bo wszyscy również wiedzą po co klub powstał i co ma na celu. Ale komentując prasę wypadałoby także skomentować "DZ", w którym Pan Nowak się wypowiadał swego czasu na temat wspomnianego wyżej parowozu i pewnie zupełnym przypadkiem zapomniał wspomnieć o czymś, o czym wspomniała cała reszta prasy za wyjątkiem pewnego małego portalu powiatowego. A wiem, że to Pan Radny zainicjował spotkanie z prasą. I tak, chodzi m.in. o udział portalu oraz ludzi na facebooku w to wszystko. Ciekawe czemu tak się stało, hmm.... Tak, to było to słynne czepiactwo i samochwalstwo. Uważam, że w głównej mierze portal oraz jego użytkownicy, jak również osoby wymienione w specjalnym artykule na podziękowanie za pomoc (który zresztą to artykuł sam pisałem), są ojcami tego sukcesu. No ale, co człowiek to opinia. Zresztą - cytując słowa pewnego dobrego kolegi wspomnianego Radnego - "W prasie on zawsze dobrze wyglądał i mówił o tym co się dzieje w pierwszej osobie". Ale jak wspomniałem - co człowiek to opinia. Heh, czuję się przyszłym Wrogiem Nr 1. I pewnie to ja będę człowiekiem z okładki kolejnego numeru Biuletynu. Cytat:Wydajemy go za własne pieniądze, a nie z budżetowych środków.I niby tenże wydawany za własne pieniądze twór ma być mówiącym prawdę uzupełnieniem dla Gminnych czytadeł? Droga Redakcjo, zejdźcie proszę na ziemię. Swoją drogą, wytykając niżej ludziom ile zarabiają pewnie również zapomniała Szanowna Redakcja wspomnieć, że Radnymi nie są za darmo. Zatem, też poniekąd można uznać, że ten twór jest wydawany za środki budżetowe, skoro tak sobie upraszczamy wypowiedzi :-) Cytat:W kryzysie Kaczyński i świta mają się dobrze! Wszystko ładnie pięknie. Pewnie z roztargnienia i zupełnym przypakiem zapomniała Szanowna Redakcja w kolumnie zarobków miesięcznych wymienić kwot netto, do których całe szczęście bezpośredniego dostępu nie mają. A to ile z brutto wychodzi netto, odliczając ubezpieczenia i inne takie (oraz że we wspomnianą kwotę są też wliczone delegacje etc etc), każdy sobie policzy. Każdy zresztą wie ile kto pracuje i co robi dla ludzi. Szkoda, że nie pojawiła się tabelka porównawcza pt. "Jak to wyglądało za Czopa". Ciekawe czy wtedy też artykuł by był taki ochoczy. A i to słynne klasyczne chwalenie się zadłużeniem za Czopa. Większość ludzi ma gdzieś zadłużenie, jeśli jest w miarę dobrze bilansowane, a moim zdaniem tutaj tak właśnie jest, przy czym widać realne EFEKTY pracy poszczególnych "dobrze zarabiających". Szkoda mi nawet klawiatury na te bzdury, zresztą sam obecnie mam ~4tys brutto z dodatkami i innymi takimi i też mnie możecie linczować, a ile mam "na rękę" to już inna sprawa Naturalnie nie pracuję już w Urzędzie, bo zarabiałem o wiele mniej, a to też mi wytknięto.Cytat:W biuletynie Klubu Łazy wydanym przed wyborami w 2010r. ostsrzegałem mieszkańców, aby nie wybierać na urząd burmistrza Macieja Kaczyńskiego, ponieważ doskonale go poznałem podczas 4-letniej pracy w Radzie Miejskiej. Nonsensem był również wybór 10 radnych z Komitetu Wyborczego Macieja Kaczyńskiego. Radni Ci, którzy startowali z hasłem "Skuteczni dla gminy" nie mają własnego zdania, w ogóle ich nie interesuje los gminy i podatników, głosują tak jak każe im Burmistrz.Zaskakującym jest, że nie wspomniał Pan (bo tu już jest pisane w pierwszej osobie) o Panu Radnym Słowikowskim (którego w tym miejscu bardzo serdecznie pozdrawiam), który mimo tego, że startował "od Czopa" wypiął się na towrzystwo w postaci Pana oraz kompanów z Koła i nie popiera Was przy wspólnej walce o to, by czepiać się wszystkiego i wszystkich. Zaskakujące i całkiem przypadkiem zapomniał Pan o tym napisać. Wielka szkoda. Przynajmniej dobre porównanie wychodzi tego tworu, który właśnie czytam, do Ech Łaz, na których Pan wcześniej tak psy pisał, że brak jest rzeczowej informacji na pewne sprawy. Heheh. Cytat:Coraz częściej słychać niezadowolenie wśród mieskańców gminy na działalność Burmistrza i Rady Miejskiej.Naturlich. I wybrano go tylko dlatego, że jest muzykiem, a nie prawnikiem. Panie Nowak, szanujmy się. W przypadku Pańskiego dobrego kolegi Pana Tadeusza Cz., widać że coś się w Gminie dzieje. A nie trzeba prowadzić specjalnego rozeznania, by uzyskać wynik wskazujący obecnego Burmistrza za tego, dzięki któremu "coś się w Gminie dzieje", "ruszyła z bagna". No ale, jeśli przebywa Pan w środowisku osób, które wyłącznie popierają większość z Pańskich tez to zapewne tak - ma Pan zupełną rację. Co do biletów, bo nie chce mi się cytować, to pewnie zupełnym przypadkiem zapomniał Pan również wspomnieć o sytuacji zarówno z KZK jak i z lokalnym "rozwozicielem" - co się wydarzyło i dlaczego nie jeżdżą już autobusy PKM Olkusz, jak również dlaczego KZK jeździ tak jak jeździ. Zapomniał Pan, bo nie było na rękę Panu stwierdzić, że tak samo na jedną, jak i na drugą decyzję wpływ Gminy był znikomy, zwłaszcza, że w pierwszym na przykład przypadku winę ponosi PKM, który (według oficjalnej wersji) źle obliczył sobie koszta transportu i ruch na tej trasie, przez co zaoferowana kwota nie może zostać zrealizowana i musiałaby zostać zwiększona, na co zaś nie godzi się Burmistrz. Według nieoficalnej zaś powód jest bliżej nieznany, natomiast wiele głosów było słychać na temat tego, że nie są wydawane bilety, czy rachunki, a jedynie pieniążki są wrzucane do kasy, czego skutkiem jest zaniżenie statystyk i taka a nie inna decyzja, mniej lub bardziej z winy zarządu PKM. Dlatego jeździ inna firma. Szkoda, że nie mam na tyle zapału i chęci walki z tym co Pan pisze, by wydać własne czytadło w formie jakiegoś, nie wiem, sprostowania do tych bzdur które tu czytam. Wielka szkoda. A prawo do urlopu? Skoro Pan wiedział o tym, że było to podczas urlopu Burmistrza to dlaczego Pan nie interweniował? Przecież jest Pan Radnym. Otóż dlatego, żeby móc teraz pisać takie bzdury. Nie mam racji? ![]() Cytat:Ręka rękę...Takie wytykanie... Nie odniosę się do konkretnego przypadku, choć stawiam, że jest podobny. Czepianie się po raz kolejny przyjmowania "po znajomości" z wynagrodzeniem typu 1200zł... na litość boską.... Przecież to woła o pomstę do nieba. Mnie podejrzewano o to, że się dostałem po znajomościach jako informatyk. Heh, konkurs był jawny. Każdy się może dowiedzieć ile osób się zgłosiło i dlaczego akurat ja zostałem wybrany. Tu niektórzy mogliby się zdziwić. Ale oczywiście, wszystko odbyło się "po znajomościach", bo przecież razem z Burmistrzem Pana Tadeusza Cz. "obrażałem", o czym sam powiedział w wywiadzie do prasy. To jest jakaś paranoja. A ile zarabiałem w Urzędzie? Można dzwonić i pytać. Gdybym był "pachołkiem Kaczyńskiego" miałbym tam stanowisko kierownicze i zarabiał 3tys+ "na rękę", a miałem mniej niż połowę z tego, przez 2 lata trochę się zbliżyło bardziej do 1500. Czy to dużo i to te słynne "znajomości"? Jeśli w przypadku wspomnianych osób sprawa wygląda podobnie, tak jak w przypadku p. Bogłowskiej, której też do niedawna się czepiano - gratuluję dobrego samopoczucia. Cytat:Efekty kontroli w Gminie ŁazyTu krótko, bo w sumie podsumowałem już kawałek w powyższym komentarzu. W sumie spodziewałem się tych samych dennych jak woda w toalecie argumentów i stałych hasełek, "czepiactwa" itp itd. Jeśli chodzi o Łazowiankę to się nie wypowiem, bo sprawy nie znam, jeśli chodzi zaś o Syna p. Miklas to sprawa zapewne ma się tak samo jak pisałem wyżej dot. p. Bogłowskiej, co do której tu jak na złość nawiązano, z tym że on pewnie pracuje na pół etatu w tej szkole, bo zajęć w Ciągowicach przy takiej ilości klas znając życie jest od groma. Zarabia pewnie w okolicach 600~700zł netto. I ciekawe ilu by się znalazło chętnych z odpowiednimi kwalifikacjami na to miejsce. Jeśli chodzi o OPS to Pan Radny Zenon Głąb przez pomyłkę zapomniał zaznaczyć, że projekt "Nowe umiejętnóści kapitałem na przyszłość" jest projektem Unijnym, dzięki czemu środki nie są wymienne z jakimikolwiek innymi środkami celowymi, czy z czymkolwiek innym. Kwestię wynagrodzeń pomijam, nie czytałem wyniku kontroli i konkretnych zarzutów, ale znając "poprawność polityczną" gazetki w której czytam o tym, autor tekstu pewnie przeczytał tam dokładnie to, co chciał przeczytać. Cytat:Droga woda!Panie Hoffman. Pewnie nie próbował nawet Pan dowiedzieć się, lub też wie Pan i nie chce o tym pisać dla dobra prowokatorskiej prasy, jaki stan wodociągów pozostaił po sobie RPWiK. Najlepiej wiedzą to pracownicy Promax, którzy są zmuszeni dokonywać bieżących remontów, na co naturalnie potrzebne są pieniądze. Pana zdaniem pieniądze na to powinny być brane chyba z powietrza, bo: - jeśli z kasy Gminnej to źle, o czym wspomniał na początku, - jeśli w wyniku podniesienia opłat za wodę to też źle, o czym wspomina Pan później. Kolejny raz pokazuje to niekonsekwencję Koła, gdyż ilekroć temat tego typu się pojawia, tak nigdy nie pojawia się rozwiązanie DOBRE wg koła, a jedynie szykanowani są Radni oraz Burmistrz za podjęte decyzje. Nie chcę nawet sprawdzać jak Pan głosował za uruchomieniem tej spółki, nie chcę robić wyrzutów tak jak Giertych Kurskiemu, ale stawiam, że był Pan "za", ale znając sprytne wymówki Koła "nie wiedzieliśmy, że tak mozna było zrobić". I nie, nie będę tego sprawdzał. Każdy zostanie rozliczony wtedy, kiedy przyjdzie na to kolej. Oczywiście droga 790 i taki a nie inny stan jej i podocza/chodnika oraz droga powiatowa do Łaz też są winą Burmistrza, a jakże. Burmistrz powinien pojechać do powiatu i zasadzić przysłowiowego kopa osobie za to odpowiedzialnej, a potem to samo zrobić wojewodzie/marszałkowi, czy tam innej jednostce za to odpowiedzialnej (bo NA PEWNO nie jest to Gmina, o czym Pan wie doskonale, Panie Janie). Reszty bzdur jak i podejrzeń łapówkarskich nie komentuję, bo tym powinny się zająć prokuratury i sądy moim zdaniem. Cytat:Wieści gminneW skrócie w sumie, bo rozpisywać się nie ma co: - Likwidacja osiedli to dobry pomysł. Ile mogli przewodniczący osiedli wszyscy wiedzą. Również wszyscy wiedzą ile mniej-więcej zarabiali i jaką sumę daje ich łączne wynagrodzenie za miesiąc i co za to można zrobić. Jak ktoś nie wie - może dopytać w Urzędzie. "Redakcja" z pewnością to wie, ale nasycać powietrze niejasnościami doskonale umie, zwłaszcza w gorącym świątecznym okresie. Totalitaryzm, blabla, tak. Straż Miejska? Ja jestem za. A czy ludzie są? Czy radni są? Przecież jesteście radnymi, pokażcie, że chcecie gdzieś więcej niż w prowokacyjnych poczytadłach! Szkoda, że w poprzednich artykułach w bieżącym numerze nie pojawiły się żale na brak miejsc pracy, albo na upadającą kolej. Doskonale kotrastowałoby to ze zdaniem o dolomitach. Całkiem przypadkiem o tym się Szanowna Redakcja specjalnie nie rozpisuje. Aż dziwne, że w ogóle o tym wspomniała. Jeśli przejęcie Dworca Kolejowego jest złym pomysłem, nawet za taką kwotę (pomijam już to, że dobre zagospodarowanie budynku i jego wyremontowanie może tą kwotę spokojnie wyrównać) to życzę zdrówka Szanownej Redakcji. Niech będzie tak jak teraz, każdy budynek w centum "z innej parafii", każdy inny, każdy identycznie nie pasujący do siebie. Niech nic się nie dzieje, nic nie remontuje. Po co, tak jest dobrze. Prawda? Swoją drogą z tego co pamiętam padło pytanie już raz o to na sesji, chyba od p. Stempem i chyba z 2~3 miesiące temu. Radni nie dostali tego co chcieli i teraz piszą tutaj. Takie typowe. Pytania retoryczne z końca "artykułu" pozostawię do skomentowania pozostałym, bo napisałbym coś, czego bym później mógł żałować. Zaś artykuł z końca "Rok z głowy" sobie odpuszczę, jako że jak widzę są tam te same powtórzone bzdury, co przez większość artykułu, ale TAK, PADŁ TEKST O BRAKU PRACY! BRAWO REDAKCJO. POPRAWILIŚCIE MI HUMOR POD KONIEC DNIA! Stronę temu były "nowe miejsca pracy", a tu już nie ma. A to psikus! Na życzenia odpowiadam życzeniami, zatem życzę Radnym tego samego co oni wszystkim mieszkańcom i jeszcze pójścia po rozum do głowy. (22-12-2011 20:27)Gość napisał(a): zapoznałem się z tą gazetka , i w sumie o wszystkim wiemy, ale efektów rozwiązania problemów -zero... klub Radnych Łazy 2010 słynie z tego, że problemów nie rozwiązuje tylko wytyka. Sami nie mają pomysłu na pewne rzeczy, ale jakkolwiek by cała reszta nie zrobiła to i tak będzie źle. Tak jest w 100% przypadków. (22-12-2011 20:43)Gość napisał(a): w oświadczeniu pani Pogoda-Tarapata pobija wszystkich w uzyskanych dochodach za 2010 r Zarabia, bo coś osiągnęła. Prawda jest taka, że bez tego co zarabia po pracy "w przychodni" wcale by nie była jakimś orłem w tym zakresie. (22-12-2011 20:59)Gość napisał(a): Nie sądzę,żeby krytykowali dla samego krytykowania. Masz takie poczytadło, dlaczego tutaj nie napiszą jak naprawić pewne rzeczy tylko wytykają? Prawda jest taka, że gdyby napisali tutaj te rzeczy, które chcieliby zrobić to prędzej czy później jakiś śmiałek by się znalazł, który by się przeszedł do Burmistrza i zapytał dlaczego tak, a nie inaczej. A nic takiego nie ma, są tylko osobiste wycieczki po Burmistrzu, zaś to co się działo podczas kampanii wyborczej w ogóle pozostawię bez komentarza. (22-12-2011 21:14)Gość napisał(a): Chodzi o to żeby ludzi starszych którzy nie mają internetu lub nie potrafią z niego korzystać,troszeczkę uświadomić i otworzyć im oczy na różnego rodzaju problemy. Po prostu informacje na papierze dotrą do nich trafniej, i święta sa dobrym momentem do przedyskutowania pewnych spraw i zachowań naszej lokalnej władzy, która niejednokrotnie jest arogancka i od której wieje pycha, gdzie prywata i poplecznictwo jest ujawniane niejednokrotnie. Mam nadzieję, że któryś mądry sprawę poda do sądu odnośnie tej papierowej papki i się skończy ten cyrk, tak jak to było przy wyborach na pierwszą kadencję Macieja Kaczyńskiego z jakimś podobnym czytadłem jak to. Pozdrawiam Łukasz Nowak |
|||
|
22-12-2011, 22:39
|
|||
|
|||
|
Jeśli mi wymienisz Łukaszu co takiego pani ginekolog P.-T. osiągnęła to Ty zostaniesz ORŁEM!
Bo wg mnie w naszej przychodni panuje stary,komunistyczny "ZACOFANIZM"! Krew-jak pisze na sali zabiegowej jest pobierana od 7.30,ale tylko tak pisze,bo szanowne panie piją sobie kawusię i przechwalają się jakie to ta zrobi śledzie na Święta a jakie ta ciasto upiecze,w d...e mam ich przepisy i przechwalanie.Najwyższy czas zająć się pracą!I jestem jak najbardziej za sprywatyzowaniem przychodni,gdyż w większości NZOZ-ów masz lepszy i szybszy dostęp do specjalistów niż oferuje nam ta pani ,która tak wiele osiągnęła. Tyle! A na temat pani kierownik jeszcze się wypowiem,gdyż jestem o krok od progu do poradni onkologicznej,którego mam nadzieję,że nie przekroczę. |
|||
|
22-12-2011, 22:57
|
|||
|
|||
|
,,Mam nadzieję, że któryś mądry sprawę poda do sądu odnośnie tej papierowej papki i się skończy ten cyrk, tak jak to było przy wyborach na pierwszą kadencję Macieja Kaczyńskiego z jakimś podobnym czytadłem jak to. ,,
O TAK DO SĄDU !!! nie odniosę się do reszty pana odpowiedzi bo to zbędne i anachroniczne. czuje się tu powiew glosu radnych bezradnych, i niech tak pozostanie.... |
|||
|
22-12-2011, 23:23
|
|||
|
|||
(22-12-2011 22:57)Gość napisał(a): ,,Mam nadzieję, że któryś mądry sprawę poda do sądu odnośnie tej papierowej papki i się skończy ten cyrk, tak jak to było przy wyborach na pierwszą kadencję Macieja Kaczyńskiego z jakimś podobnym czytadłem jak to. ,,małe sprostowanko nie radnych tylko jak to Pyzdra z ,, JANOSIKA,, mówił ,,GNID DWORSKICH,, |
|||
|
23-12-2011, 08:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2011 13:00 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
(22-12-2011 22:39)Gość napisał(a): Jeśli mi wymienisz Łukaszu co takiego pani ginekolog P.-T. osiągnęła to Ty zostaniesz ORŁEM! Ja mówię o osiągnięciach w całym życiu zawodowym, nie tylko jako kierownik ośrodka. Bo jednak lekarzem specjalistą się nie zostaje tylko za nazwisko, a ta Pani akurat jest znana o ile wiem z bycia specjalistką z pewnej dziedziny medycyny. Zresztą gdyby się czepiać, w Łazach mamy kilku lekarzy prywatnych, którzy mają pewnie nawet i więcej "na papierze" niż Pani Anna, z tą różnicą, że nie muszą się papierowo rozliczać w sposób jawny. Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
23-12-2011, 12:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2011 13:00 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
|
Rozmawiałem godzinę temu osobiście z Panią Anną Taparatą-Pogoda i chciała podziękować za słowa "uznania" dodając jednocześnie, że pieniądze wymienione w oświadczeniu NIE POCHODZĄ Z GMINY. SPZOZ nie pozyskuje na utrzymanie środków z Gminy, zatem są to zapewne umowy z NFZ i inne. To też z rozpędu zostało zupełnym przypadkiem przeoczone przez osoby, które pisały w/w papkę.
Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
24-12-2011, 18:16
|
|||
|
|||
|
P R O T O K Ó Ł Nr XLII/10
z sesji Rady Miejskiej w Łazach odbytej w dniu 29 października 2010 roku o godz. 10.00 w Urzędzie Miejskim w Łazach. W porządku obrad punkt: 5.Podjęcie uchwały w sprawie: zmian do budżetu Gminy Łazy na 2010 rok. To właśnie radni z Klubu Łazy 2010 domagali się zwiększenia zwrotu delegacji z 2000 zł. do 5000 zł. Sprawa dotyczy zwrotu delegacji za wyjazd do Francji. Anna Staniaszek – Wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej w Łazach – jako Przewodnicząca Komisji Budżetowej złożyła formalny wniosek, aby w niniejszych zmianach do budżetu na rok obecny nie zwiększać środków na delegacje zagraniczne z 2 tys. zł do 5 tys. zł. Dodała, że wniosek argumentuje tym, iż od początku tej kadencji Rady co roku kwota 2000 zł wystarczała i nie ma powodów aby ją zwiększać. Widocznie nie każdemu wystarcza. Ale to nie wszystko, żeby było śmieszniej. Maciej Kubiczek – Przewodniczący Rady - powiedział, że mało tego, delegacje są wypisane, że każdy z Radnych był swoim samochodem. Przewodniczący Rady - Każdy z Państwa napisał delegację na własny samochód. Zapytał Panią Radną Stempel, czy ma prawo jazdy. Dodał, że jest to wyłudzenie środków z budżetu Gminy. Odpowiedzi nie uzyskał. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Naturalnie nie pracuję już w Urzędzie, bo zarabiałem o wiele mniej, a to też mi wytknięto.