|
Dziwne cuda na Jesionowej
|
|
23-12-2011, 13:42
|
|||
|
|||
|
Dziwne cuda na Jesionowej
Dziwne cuda zaczęły się dziać w jednej ze Wspólnot mieszkaniowych przy ul. Jesionowej.
Z dwóch klatkach, z "ciepłego" kranu leci zimna woda ! Osoby odpowiedzialne za zarządzanie nieruchomością, stworzyły dziwną teorię "spinki", jakoby ktoś spinał ze sobą przewody od wody ciepłej i zimnej. I tutaj kolejne cuda się dzieję. Zimna woda jest w stanie "przepchnąć" ciepłą wodę w dwóch pionach ! W teatrze greckim zwało się to bodajże deux ex machina - interwencja boska ... Ciężko jest żyć we wspólnocie, w której zarządca i jego ekipa (z komisją rewizyjną, która zamiast kontrolować - wspiera) ucina dyskusję słowami "ktoś zrobił spinkę, nie da się tego wykryć" ... Czy ktoś z Szanownych forumowiczów zna temat, może jakieś własne doświadczenia z podobnymi sytuacjami ? Wesołych Świąt życzę ! Oby wszyscy mieli w te Święta ciepłą wodę w kranie !
|
|||
|
23-12-2011, 13:45
|
|||
|
|||
|
RE: Dziwne cuda na Jesionowej
Ja mam ciepłą, bo grzeję sobie ją sam (Jesionowa 8).
W sumie to co rok słychać o różnych problemach z ciepłą wodą w poszczególnych blokach lub na całym osiedlu. Ale zawsze było to jakoś rozwiązywane... Pozdrawiam serdecznie Łukasz Nowak |
|||
|
23-12-2011, 14:51
|
|||
|
|||
|
Ten problem z wodą to niestety nie tylko bolączka Jesionowej. U nas też jak powiedziałeś z "ciepłego" kranu leci zimna woda. Co prawda po 15 minutach lania wody, w końcu jest ciepła, ale niestety za te zużyte litry zimnej wody trzeba płacić jak za ciepłą... Interwencje w spółdzielni kończą się przysyłaniem "fachowców", którzy uznają, że jest wszystko w jak najlepszym porządku. "Tak jest i tak musi być. Inaczej nie będzie!"
|
|||
|
23-12-2011, 15:33
|
|||
|
|||
|
No właśnie, 15 minut lejesz ciepłą wodę a potem płacisz 35 zł za podgrzanie metra sześciennego.
Mówisz, że u Was też takie cuda się dzieją ? To teraz mamy niespodziankę ... Myślałem, że sprawa rozbija się tylko u mnie w bloku. W takim razie, raczej trzeba gnębić spółdzielnie... Cholera ..
|
|||
|
01-01-2012, 07:20
|
|||
|
|||
|
Aby ciepła woda była tak "od ręki", to musi być zapewniona cyrkulacja! Wiadomo , w rurociągu woda ciepła normalnie się studzi i stąd problem! Ktoś na Was oszczędza i pompy cyrkulacyjne wyłącza!!
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości