|
Tak dla ACTA !
|
|
05-02-2012, 01:39
|
|||
|
|||
|
Tak dla ACTA !
Co Wy na to ...?
Widzę , że i tak nie jesteście wylewni na tym forum, przynajmniej autorzy dostaną prawdziwe pieniądze za swoje dzieła, ACTA zaczną kontrolować wszelkie treści ,myślę ,że mnie tam już nic nie zaszkodzi,a jeżeli mogę to oddam głos na porządek dla internetu,już się nim nacieszyłem ,po prostu ![]() Nie ma widzę z kim pisać . Goldstream. |
|||
|
05-02-2012, 02:36
|
|||
|
|||
|
RE: Tak dla ACTA !
Autorzy nie dostaną więcej funduszy. Wielu twórców uważa, że nie zapewni im nic, a tylko wprowadza niejasne przepisy. Do ustawy podnosi się:
-możliwość bez sądu zamknięcia strony, a rekompensata niewspółmierna do strat, których nie można wycenić tzn.odpływ użytkowników, -karanie za udostępnienie utworu nawet w obecnie dozwolonym użytku np.mp3 przez GG koledze, a traktowane na równi z staniem na bazarze z płytami, -nakaz kontroli przez ISP w celu zapobiegnięcia piractwu, -patenty na oprogramowanie, gdyż ustawa nakazuje respektowanie patentów innych krajów(w tym także gdzie prawo patentowe na oprogramowanie takie obowiązuje), -zakaz wytwarzania alternatywnych produktów tzn.tylko oryginalne części samochodowe, tylko jedna Cola. Zwraca się także na silne uzależnienie przez patenty wobec zachodu z względu na to, że oni to już mają, oni kontrolują przez co np.w kwestii wydobycia gazu łupkowego o ile teraz mamy jakiś głos to w przyszłości możemy mieć nic do gadania. Zachód ma patenty na oprogramowanie, my żadnych, więc będziemy od nich także w tym zależni . Normą jest w przypadku sporów wyciągnąć patenty na konkurenta i w ten sposób rozmowa. My nie będziemy mieć. Tylko płacić wysokie licencje za wytwarzanie w kraju, albo import. |
|||
|
06-02-2012, 19:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2012 20:11 przez hrabia goldstream.)
|
|||
|
|||
|
Biznes zamiast religi ! Uff
Ale nie idzie o ustawe, idzie ze podpisali bez publicznej debaty...Oczywiscie nie dopracowana ale i
...Uważam ,że wyborcy sami sobie `zasłużyli` na takie traktowanie,jezeli idzie o inicjatywę społeczną jest absolutnie znikoma wartość.Jesli nie prosba to grozba tak to dziala!Jaki wyborca taki rzadzacy... Albo wziac sie w garsc i probowac jakos wspolnie przebrnac przez to bagno ktoremu na imie kryzys albo dalej kazdy w swoja strone bo on ma piosenke z orginalnej plyty sluchac nie z niepewnego zr.(z internetu).Myslisz ,ze Tuska Acta nie dotkną?,swiat wyglada tak ze na szczescie juz tak nie jest jak kiedys,na szczescie to kapitalistyczny krwiozerczy biznes ,(jaki jest taki jest)a nie religia ![]() Przypomnij po co polsce chrzest to zrozumiesz po co nam Acta .powaga ![]() Energię działania przyjacielu lepiej zamień z skladania hołdu walkmanowi a rozejrzyj się przyjacielu za protokołem kioto ,ktory warunkowal zmiany na lepsze dla Ziemskiego klimatu .Otóz lekko zapomniec w arabskiej chmurze (nadchodzacy konflikt z calym bliskim wschodem (gaz,ropa)) pseudo demokracji ,siedzac wlasnie nad bzdetami(min. Acta)miast myslac perspektywicznie gdzie za 200 lat polsce znalezc surowiec atomowy chocby...pozostaje mysle <<<hel 3>>> ale ksiezyc i kaczynscy to specjalnie nie wrozy czegos konkretnego mowiac wprost.Pozdrawiam.Goldstream men! |
|||
|
06-02-2012, 20:13
|
|||
|
|||
|
RE: Tak dla ACTA !
Kryzys i jego oblicze ...
|
|||