|
Zapytanie na zachętę
|
|
23-09-2009, 14:55
|
|||
|
|||
|
Zapytanie na zachętę
Widzę, że forum powoli chyli się ku upadkowi
Początkowo myślałem, że to przez wakacje ale te się już skończyły. Szkoda gdyby miała by być powtórka starego forum.Wrzucam w takim razie pytanie na rozpoczęcie dyskusji: - jest sobie w Łazach stowarzyszenie "Młodzi Filarem Przyszłości" - zdaje się wspierane przez UM. Czy ktoś się orientuje jakie są jego zadania, ile ma członków i jakie sukcesy/porażki na koncie? Mam niejasne wrażenie, że od czasu powstania kilka lat temu niczym się nie chwalili... Czyżby znowu dobre chęci na starcie a wyszło jak zawsze? |
|||
|
25-09-2009, 16:11
|
|||
|
|||
|
RE: Zapytanie na zachętę
Nie jestem pewien ale to stowarzyszenie chyba już nie istnieje... chociaż mogę się mylić... oby.
|
|||
|
25-09-2009, 16:45
|
|||
|
|||
|
Oby? To znaczy , że mają coś na sumieniu?
A jeżeli nie istnieje to w jakim celu było zakładane i kto tam działał? Dobrze kojarzę, że to była inicjatywa UM/burmistrza? |
|||
|
25-09-2009, 21:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2009 21:24 przez rider.)
|
|||
|
|||
|
Nie mają nic na sumieniu bynajmniej nic na ten temat głośniej nie mówiono. Ponoć coś działali ale nie będę mówił, bo sam nie wiem dokładnie... a nie chciałbym czegoś źle przekazać.
|
|||
|
26-09-2009, 18:22
|
|||
|
|||
|
Co ze stowarzyszeniem MFP??? Już odpowiadam. W tym momencie jest w trakcie likwidacji – jeśli ktoś się orientuje to obowiązuje likwidacja w Sadzie KRS. Jeśli ktoś czyta uważnie gazetę Echa Łaz to w marcowym numerze była inf. o likwidacji tego stowarzyszenia.
Dlaczego nastąpiło rozwiązanie??? Stowarzyszenie umarło śmiercią naturalną. Z 25 osób, które były członkami – młodzież z terenu całej gminy- nie tylko z Łaz przestali się interesować co się w nim dzieje, a 2 lub 3 osoby niestety nic nie zdziałają sami. A więc tylko jedno można było zrobić-rozwiązać. A proces likwidacyjny jeśli ktoś się orientuje w prawie o stowarzyszeniach trwa ok 2 lat, i jest to proces wcale nie łatwy. To może tyle. Pozdrawiam |
|||
|
30-09-2009, 16:16
|
|||
|
|||
|
No to szkoda, zawsze to mogłaby być szansa na zrobienie czegoś fajnego w mieście. Jakby się dało przekształcić w OPP to i 1% podatku dałoby się zgarnąć i wykorzystać w pożytecznym celu. A tak to zostaje typowe polskie narzekanie...
|
|||
|
04-10-2009, 01:19
|
|||
|
|||
|
Jako że sam działam w organizacji pozarządowej to jestem ciekaw jak sprawy Trzeciego Sektora wyglądają w Łazach. Czy oprócz tego wymienionego wcześniej stowarzyszenia istnieją i działają jakieś inne ?
Jeśli tak, to w jakiej dziedzinie się udzielają ? |
|||
|
05-10-2009, 11:52
|
|||
|
|||
|
W gminie Łazy jest wiele stowarzyszeń, zależy kto co lubi od Pszczelarzy po Uniwerstytet Trzeciego Wieku ale wszelkie info. Wydział Urzędu Miejskiego- Centrum Przdsiebiorczości, Promocji i Sportu ul. Jesionowa 1 w Łazach tam wiedzą szczeg. o stowarzyszeniach. Pozdrawiam.
|
|||
|
21-10-2009, 11:14
|
|||
|
|||
|
Społeczeństwo obecnie jest konsumpcyjne i generalnie oprócz głośnego narzekania na to co jest albo czego nie ma nie potrafi nawet w jakiś sposób spróbować przeciwstawić się problemom, które zauważa.
Jak to ktoś kiedyś powiedział organizowanie czegokolwiek tutaj nie ma sensu, z uwagi własnie na to. Tak skończyło pierwsze forum, tak skończyła w/w organizacja. |
|||
|
15-07-2010, 18:41
|
|||
|
|||
(21-10-2009 11:14)Lukasz napisał(a): Społeczeństwo obecnie jest konsumpcyjne i generalnie oprócz głośnego narzekania na to co jest albo czego nie ma nie potrafi nawet w jakiś sposób spróbować przeciwstawić się problemom, które zauważa. i niedługo przy takim słabym zainteresowaniu skończy drugie forum ![]()
|
|||
|
15-07-2010, 22:38
|
|||
|
|||
| RE: Zapytanie na zachętę | |||
|
19-07-2010, 09:58
|
|||
|
|||
|
19-07-2010, 13:40
|
|||
|
|||
|
19-07-2010, 14:04
|
|||
|
|||
|
User Agent, User Agent String, UAString (ang. klient użytkownika) - aplikacja kliencka HTTP oraz nagłówek przezeń wysyłany podczas komunikacji z serwerem WWW. Nagłówek służy serwisom internetowym (np. aplikacji napisanej w języku PHP) do rozpoznania typu programu klienckiego, również do budowania statystyk odwiedzin witryn WWW przez różne przeglądarki bądź roboty.
i dokładnie jeteś bierny dlatego upadnie to forum prędzej czy póżniej |
|||
|
19-07-2010, 14:33
|
|||
|
|||
|
19-07-2010, 14:59
|
|||
|
|||
(19-07-2010 14:33)Lukasz napisał(a):(19-07-2010 14:04)Gość napisał(a): i dokładnie jeteś bierny dlatego upadnie to forum prędzej czy póżniej żart... pomyliłeś wypowiedz z bankomatami chyba |
|||
|
19-07-2010, 15:34
|
|||
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Początkowo myślałem, że to przez wakacje ale te się już skończyły. Szkoda gdyby miała by być powtórka starego forum.