|
pub czy pizzeria? co radzicie?
|
|
17-10-2009, 19:12
|
|||
|
|||
|
pub czy pizzeria? co radzicie?
Witam,
Zamierzam w Łazach otworzyć działalność gosp. Dysponuję dużym lokalem. Zastanawiam się nad pizzerią (z piecem kamiennym z prawdziwego zdarzenia) lub pub z super klimatem , oraz możliwością organizowania przyjęć okolicznościowych typu karaoke, mecze na telebimie , dj, i inne. Co myślicie na ten temat? |
|||
|
19-10-2009, 09:45
|
|||
|
|||
|
RE: pub czy pizzeria? co radzicie?
Ja bym proponował połączyć te dwie działalności w jedną i byłoby super.
|
|||
|
19-10-2009, 17:05
|
|||
|
|||
|
Ja uważam, że jak pub to nie pizzeria i na odwrót. Ale tak czy siak trzeba dobrze ten biznes skalkulować, bo rynek w Łazach może być zbyt płytki i interes padnie. Ja bym stawiał na klimatyczną pizzerię z niezbyt drogą kartą dań (w Łazach brakuje miejsc gdzie można usiąść, dobrze zjeść i pogadać w miłej atmosferze). Jeśli lokal jest blisko PW Jura to jest szansa na sukces, bo przyjezdni (zwiększony zbyt) mogliby po pływaniu (np. pary lub rodziny) dodatkowo wstąpić coś zjeść - ale warunek: pizza MUSI być DOBRA. Myślę też, że jak się lokal okaże na prawdę dobry (i odpowiednio rozreklamowany) to zaczną ludzie przyjeżdżać z Zawiercia i będzie OK.
|
|||
|
21-10-2009, 11:17
|
|||
|
|||
|
Jak dla mnie w tym mieście brakuje baru z kebabem i ludzie chcący spożyć coś dobrego z kuchni tureckiej muszą zasuwać do okolicznych miejscowości. Dobrze tu wychodzi taki pub jak Flinston w Zawierciu, gdzie generalnie można i dobrze zjeść (i niedrogo zresztą) i posiedzieć przy piwku, czy coli. A np. ostatni weekend wyglądał tak, że bar Max był zajęty imprezą urodzinową, w Zodiaku koncert, Piekła/Para/Bistro ludzie się boją i tak oto nie było miejsca gdzie można było posiedzieć sobie spokojnie, coś zjeść i czyms popić.
|
|||
|
22-10-2009, 21:35
|
|||
|
|||
|
Łukasz a czemu ludzie się boją Piekło/Para/Bistro ? Szczerze mówiąc nie byłam w tych 2 ostatnich . A jaki był koncert w Zodiaku ?
I mam jeszcze jedno pytanie. Czy pamiętacie taki pub "HEJ" przy skręcie na targowisko? Ponoć wcześniej tam było rewelacyjnie, super klimat , spotkania z całą paczką itp. a potem zszedł na psy . Bywaliście tam ?Jakie macie zdanie? P.S. Lubicie karaoke ?
|
|||
|
25-10-2009, 17:08
|
|||
|
|||
|
Piekło = tłok/latające krzesła
Para to jest właśnie ten bar co wczesniej był tam "HEY" - ja tam jakoś nie lubię spędzać czasu Bistro = latające krzesła, wynoszenie nieznajomych itd Znaczy, ja byłem tam raz czy dwa i widziałem takie a nie inne rzeczy, poza tym opinia na mieście jest taka a nie inna. Możliwe, że coś uległo zmianie, na pewno jednak mnie to co widziałem wystarczająco odstrasza. |
|||
|
26-10-2009, 08:56
|
|||
|
|||
|
Co to jest Para?? :-> Ten lokal w miejscu dawnego Hey'a nazywa się Bad Rock :-]
|
|||
|
28-10-2009, 10:06
|
|||
|
|||
| RE: pub czy pizzeria? co radzicie? | |||
|
28-10-2009, 13:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2009 13:43 przez estral.)
|
|||
|
|||
(28-10-2009 10:06)Lukasz napisał(a):'estral' pid='221' dateline='1256543781' napisał(a):Co to jest Para?? :-> Ten lokal w miejscu dawnego Hey'a nazywa się Bad Rock :-] Bleh Bad Rock brzmi zdecydowanie lepiej
|
|||
|
21-11-2009, 11:06
|
|||
|
|||
|
Tak jak czytałam wyżej,popieram - Pub w stylu zawierciańskiego Flinstona byłby rewelacyjny
Zwykle jak się pije piwko to apetyt rośnie, a w naszych pubach to kiepsko z jedzeniem..., no może nie licząc Zodiaka, tam zawsze można coś do piwa przekąsić
|
|||
|
21-06-2010, 13:45
|
|||
|
|||
|
No i jak tam?
|